Hva går i gang?

Innholdsfortegnelse:

Hva går i gang? - øVELSER 2023
Hva går i gang? - øVELSER 2023
Anonim

Din løpende gang, som består av fem faser, er måten din fot rammer og forlater gulvet med hvert skritt. Analyser din og utfør bedre.

Fasene

Stance Når foten først treffer bakken. Laster Fra når hælen din treffer bakken til det øyeblikket forfoten berører deg. Mid-holdning Det punktet hvor hælen begynner å løfte og forfoten bøyer seg. Toe-off Når foten går fra bakken. Svinge Tiden mellom foten forlater bakken og berører den igjen.

Gåartypene

Foten har sin egen naturlige rullende bevegelse, utover eller innover, gjennom de fem faser. Skader kan oppstå når disse rullende bevegelsene blir overdrevne.

Normal pronasjon Foten ruller jevnt og fordeler kraften kraftig, etterfulgt av en jevn tåre. De med normal pronasjon blir ofte referert til som "nøytrale løpere".

Over-pronasjon Foten ruller for langt innover, flater fotbue og strekker musklene og sener i foten.

Under-pronasjon En overdreven utoverrull, som legger på muskler og sener som stabiliserer ankelen.

Løsningen

Uansett din løpende gang, bør du bruke det riktige fottøyet, slik at det ikke forårsaker noen skader eller begrenser ditt personlige beste.

En normal pronator vil gjøre det beste i en stabilitetssko som tilbyr moderat pronasjonskontroll, som for eksempel Mizuno Wave Rider 16. Over-pronators trenger en bevegelseskontroll som begrenser innoverrull, for eksempel Asics GT 2000, mens underpronomatorer krever en nøytral-polstrede sko som New Balance 880 for å oppmuntre til en mer balansert fotbevegelse.

De fleste spesialiserte løpebutikker vil bruke videogangsanalyse for å finne ut hvilken som er den beste løpeskoen for deg. Dette innebærer å kjøre på tredemølle mens føttene dine blir filmet, og deretter senker du opptaket for å analysere det i detalj. Du vil prøve en rekke sko i henhold til resultatene.

Hvis det oppstår problemer eller smerte, bør du konsultere en podiater for videre råd.

Populært emne