Hva ingen plaget å fortelle deg om solkrem

Du får ikke noe gratis i denne verden, og selv som ren en glede som en solfylt dag har det ulemper. Det er ingen grunn til å klage på det - regelmessig å bruke solkrem er bare prisen du må betale for å nyte solskinnet. Alternativet er kortsiktig smerte i form av solbrenthet og potensielt langsiktig katastrofe i hudkreft.

Her er alt du trenger å vite om solkrem.

Vil solkrem stoppe meg å få en brunfarge?

Vel, soling er en indikasjon på skade på huden, men hvis du vil ha en liten farge å vise for de to ukene på stranden, vær sikker på at du kan oppnå dette uten å risikere solbrenthet.

Selv om solkrem skaper en beskyttende barriere, vil det ikke alltid stoppe tanningsprosessen helt, sier dr. Paul Stillman, lege og rådgiver for Soleve Sunburn Relief.

"Unngå å brenne ved å bruke en minimal SPF 30 solkrem og være fornuftig i solen ved å få mest mulig ut av dekselet og unngå topptider. Du kan fortsatt få bronse, men du blir bedre beskyttet. "

Vil en basebrun beskytte meg?

Tilbringe noen dager på solseng før du reiser på ferie, fjerner ikke behovet for å pakke solkrem.

"En base brunfarge vil ikke redusere risikoen for solbrenthet og virker ikke som en form for beskyttelse," sier Stillman.

"Eksperter anslår at det å gå ut i solen med en basebrun, svarer til å ha solkrem med en veldig lav SPF på 3 til 4. For å beskytte deg selv, bør du fortsatt bruke en høy SPF solkrem på 30+."

OK, hvor mye lotion skal jeg bruke?

Omtrent 30 gram - omtrent lik et skuddglass fullt. For ansikt og nakke bør du bruke omtrent en fjerdedel av en teskje mengde på hver side.

Hvor ofte skal jeg bruke solkrem?

Minst en halv time før du går ut - det tar tid for solkrem å binde seg til overflateskinnlagene og bli effektive.

Vann vanntett lotion lenger?

Selv om noen solkrem sier at de er vanntette, kan solkrem fortsatt svie av - så bruk igjen hver annen time.

Nøyaktig to?

Prøv ikke å forlate det lenger enn det. Det finnes Android- og IOS-apper som varsler deg når du trenger å fylle opp solbrentene dine.

Denne sier at det er "en gang om dagen"

Vær forsiktig. En studie av forbrukervakt Hvilken? oppdaget at fire store solbeskyttelsesvarer fra high street mistet sin solbeskyttelsesfaktor (SPF) med 74% etter seks til åtte timer.

Hva betyr SPF tall?

SPF står for solbeskyttelsesfaktor og gjelder beskyttelse som tilbys mot UVB-stråler, den typen som forårsaker solbrenthet. Tallene angir hvor lenge solkremet skal beskytte deg mot solbrenthet. Så hvis huden din normalt vil brenne etter ti minutter i solen når det er ubeskyttet, bør teorien faktor 30 beskyttes i 30 ganger så lenge - 300 minutter eller fem timer. Høyere SPF-tall betyr også mer beskyttelse generelt, men det er ikke en lineær skala - faktor 30 er ikke akkurat dobbelt så sterk som faktor 15. Faktor 30 holder ut rundt 97% av UVB-stråler og faktor 15 rundt 93%, mens man velger faktor 50 vil blokkere 98%.

Men i praksis bruker ingen solkrem på den omfattende måten det er gjort når du tester produktet, og det kan svettes eller vaskes, så du må bruke på nytt hvert par timer for å være trygg uavhengig av SPF-vurderingen. Derfor velger du høyere rangering, fordi du sikkert ikke får beskyttelsesnivået på etiketten på grunn av ditt eget slurvete program.

Hvor høy en vurdering?

The British Association of Dermatologists anbefaler solbeskyttere med en SPF på 30, mens NHS antyder minst 15 faktor. Ikke glem at du også trenger UVA-beskyttelse - se etter UVA-sirkellogoen og / eller fire eller fem UVA-stjerner for å beskytte mot UVA stråler.

Så bruker solkrem med en SPF på mindre enn 15 meningsløs?

Det er ikke meningsløst, men med mindre du er uvanlig flittig når du bruker solkrem, kommer du ikke til å få den beskyttelsen som er oppført på flasken. Faktisk får de fleste bare halvparten eller en tredjedel av beskyttelsen, så du velger å bruke en SPF på mindre enn 15, slik at du burde gjenopprette konstant uansett.

Skulle noen andre gni den på?

Yep, amerikanske undersøkelser fant folk mest sannsynlig å savne toppen av ørene og toppen av føttene. Menn er spesielt sannsynlig å savne sine scalps og ryggen til halsen.

Trenger jeg det bare på "peak times"?

Du er mer tilbøyelig til å brenne når solen er direkte overhead - fra kl. 10.00 til 14.00 - som UVB-stråler, som forårsaker brenning og litt hudkreft, topp ved middagstid. Men UVA stråler, som bidrar til aldring og noen hudkreft er konstant hele dagen lang.

Trenger jeg solkrem når det er overskyet?

Solen ler skyens forsøk på å beskytte oss.

"En skytholdig himmel beskytter deg ikke mot solens stråler - 30-40% av UV vil fortsatt trenge gjennom skydekselet," sier Stillman.

"Hvis bare halvparten av himmelen er dekket i skyer, vil 80% av UV fortsatt skinne gjennom."

Trenger jeg å sette på solkrem hvis jeg bruker en parasoll?

Skygge deg selv med en parasoll er et smart trekk, spesielt i de varmeste delene av dagen, men hvis du er på en sandstrand, trenger du kanskje litt solkrem.

"En sandstrand kan faktisk øke reflektert stråling med opptil 17%," sier Stillman, "noe som betyr at solens stråler fortsatt kan nå deg." Oversettelse: Bruk solkrem.

Hvorfor er hodebunnen et problem?

Menn som forsømmer hodebunnen, har stor risiko for å utvikle solkeratose og hudkreft. Øverst på hodet er utsatt for de fleste UV-stråler.

Heller huden min "type"?

Ja, mange solkrem er fettete og uegnede for fet eller akne-utsatt hud, noe som krever lettere formuleringer. Folk med oliven eller pigmentert hud tror ofte de ikke trenger solkrem, men de gjør det - hudfargen er også følsom for skader forårsaket av UV og krever beskyttelse.

Kan jeg bruke en fra min siste ferie?

Sannsynligvis ikke, sjekk utløpsdatoer da solcreme mister sin styrke over tid. Hold solkremflasker ut av solen og i kjøleskapet når det ikke er i bruk - et varmt miljø vil redusere effektiviteten til SPF.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar