Hva gjør en mann en metrosexual?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør en mann en metrosexual?
Hva gjør en mann en metrosexual?
Anonim

For første gang i historien om mote og manlighet ble Marlboro-mannen erstattet med den mykere, velpleide mannen på 21st århundre. Inn kom Metrosexual Man. Så hva gjør denne mannen så fasjonabel og suave, og alle andre menn passerer?

Ryan Seacrest. David Beckham. Trenger jeg å si mer?

Kjekke, hyggelige og upåklagelig velpleide menn som ikke skammer seg for å innrømme at de får ansikts- og pedikyr, elsker å handle og i Davids tilfelle, liker å ha på seg koneens undertøy.

Disse gutta og andre heteroseksuelle er lik de som omfavnet sin indre kvinne, laget overskrifter rundt 2004, med magasinomslag, dybdeartikler og til og med vitenskapelig forskningspapir skrevet helt om det nye fenomenet som tar over verden, metrosexualitet.

Så hvem er en metrosexual? Han er den som tilbringer timer i treningsstudioet og har gallon gel på håret. Han kan ses på de hippeste av klubbene, med den mest trendy klærne. Han har penger til å bruke og vet hva han skal bruke på. Han liker en sibirisk agurk ansiktsbehandling så mye som den neste og vil anbefale sin favoritt dype sjø kroppskrubbe til deg.

Han startet i byene, men nå kan han sees i de mest uklare backwoods eller forstadene. Han er vanligvis rett, men kan være homofil eller biseksuell, men det betyr ikke noe fordi den største kjærligheten i livet er seg selv.

Før David Beckham og hans sarong var menn av macho-typen. De likte fotball og våpen, og kjøtt og poteter. De handlet ikke. Shopping var for jenter. Og wimps. Hvis de våget seg ut i en butikk, var det med en detaljert handleliste med mange overskrevne papirskraper med blottkarmer overalt.

Til denne mannen betød grooming ingenting annet enn et bad og en barbering. Hvis det var en person som kunne antas å være utførelsen av denne trenden, er det den "Marlboro Man", han med den robuste maskuliniteten, han med slitne denimene og cowboyhatten.

I begynnelsen av nittitallet ble denne rå, ungromede maskuliniteten avvist av populærkultur og kapitalisme. Macho mannen var ikke en god nok målgruppen som han lagde pengene sine for sin kone å bruke. Markedet trengte en slags mann som brukte mer tid på utseende og bilde og mindre på identiteten hans. Vitne til metrosexualenes fødsel.

Metrosexuality kan krediteres enten den psykologiske manipuleringen av forbrukeren av bedrifter og reklame, eller det kan skyldes det enkle, iboende behovet for forandring, behovet for å være forskjellig fra en forgjenger.

Men nåværende trodde at metrosexualitet er en ny trend er helt usann. Britisk og fransk adel fra det 15. og 16. århundre ga stor oppmerksomhet til det de hadde på seg og hvordan de aksepterte det. Deres stasjon krevde streng etterlevelse av etiketten. Menn ventet å bruke så mye tid på utseendet som kvinner. Bare med verdenskrigene og nedgangen i monarkier endret dette, noe som førte til tellerkulturen i det 20. århundre.

Det første utseendet på begrepet "metroseksual" var i artikkelen "Det er en sjelden verden" av Mark Simpson i et britisk nasjonalt papir, "The Independent" den 15. november 1994. Han citerer årsaken til at begrepet er nærhet til disse velpleide unge mennene til de store byene eller metros som det er hvor alt begynte. Muligens på grunn av den mer tolerante kulturen i storbyene, så vel som den store mengden av frisører, spa og klubber.

Metrosexuality tillot menn en ny måte å tenke på. De trengte ikke å ofre mannens mann og i stedet kunne uten tvil tenke på seg selv. De kan bruke så mye som de vil ha på skinny bånd og sigarett jeans. De kunne besette over fargen på høydepunktene deres og om deres Dolce og Gabbana solbriller ikke var datert fra og med ennå. Tee skjorter under jakker ble erstattet med fine silke skjorter. De fikk lov til å sette pris på kunst og litteratur uten å bli pannet som sissies.

Klikk her for å fortsette å lese: Oppgangen til den ubersexuelle mannen

Populært emne