Hva det egentlig føles å ha IVF fra kvinnene som har vært der

Hvis du skal begynne på en fruktbarhetsreise, kan statistikken, skremme historier og stress, gi deg følelsen av mer barnemørke enn babyboom. Men det er lett på slutten av behandlingstunnelen, og selv om det er en vanskelig tid for deg og din partner, å vite hva det føles å gå gjennom IVF, kan du hjelpe deg til å føle seg forberedt på din egen fruktbarhetsreise, støt og alt

'IVF er en følelsesmessig rutsjebane'

Den mest utfordrende tingen om hele fruktbarhetsreisen er ikke selve behandlingen, men den følelsesmessige rutsjebanen du, og viktigst av alt, at livet ditt føles som det er på vent, forklarer Amy som har fire sykluser av IVF, og er nå gravid. Mitt tips for å komme igjennom det: "Fortell vennene dine, det er utrolig, hvordan det vil gjøre livet ditt lettere. Fortell også sjefen din - det vil ta mye press på deg på jobben."

'Uforklarlig Infertilitet er et ventende spill'

"Du ser alltid ut til å vente - venter på avtaler, venter på resultater, venter på å høre hva du kan gjøre neste. Jeg blir veldig frustrert når det ikke skjer noe, og jeg tar ingen medisiner eller prøver å hjelpe ting, sier Michelle, som i løpet av to år har mottatt fertilitetsmedikament Clomid, fire kunstige inseminasjonsbehandlinger, en IVF-syklus og led to miskarrierer. Mitt tips for å komme igjennom det: , ĹDo din undersøkelse! Spesielt før avtalene dine - jeg sjekket ut hvilke tester som kan gjøres og visste alt på forhånd. På avtalen kunne jeg virkelig si hva jeg ønsket. Jeg sjekket også vi hadde alle infertilitetstester og at ingenting mer kunne gjøres der. "

'IVF gjorde oss nærmere'

"Å jobbe gjennom de mange ulike behandlingene sammen og alle oppturer og nedturer som fulgte med dem, førte oss nærmere som et par," sier Helena, som hadde to sykluser av ICSI som de finansierte privat. Datteren deres, Sienna, ble unnfanget ved det andre forsøket. Mitt tips for å komme igjennom det: "Velg klinikken din nøye. Det er viktig at" Äòfit "mellom deg og din klinikk føles riktig. Vi så på et par før vi slo på den vi dro til."

"Jeg følte meg la ned av egen kropp"

"I begynnelsen opplevde jeg en dyp følelse av følelsesmessig skuffelse, som om jeg hadde blitt slått ned av min egen kropp. I løpet av de neste ni årene mine følelser sprang mellom nederlag til besluttsomhet, sinne og avgang. Selv om vi ikke trodde det var noen stigma knyttet til å være barnløs, følte vi seg utelatt fordi vi ikke hadde en baby, sier Kate, som etter å ha oppdaget at hun hadde PCOS, fortsatte å ha tre runder med IVF.

Hun har nå en sønn, Louis som ble unnfanget på det tredje forsøket. Mitt tips for å komme igjennom det: "Finn emosjonell støtte. Fertilitetsklinikker er steder for vitenskap og medisin i stedet for følelser. Finn noen utenfor forholdet ditt for å tilby deg TLC. Lag tid til å snakke gjennom alle stadier av behandlingen med partneren din. Delta på avtaler sammen og gå for kaffe etterpå å snakke. Lytt til hverandre uten dømmekraft og være kjærlig. "

For flere pasienthistorier som tilbyr råd og personlige tips, klikk her

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar