Hva er DASH Diet og kan det hjelpe deg å miste vekt?

Innholdsfortegnelse:

Hva er DASH Diet og kan det hjelpe deg å miste vekt? - øVELSER 2023
Hva er DASH Diet og kan det hjelpe deg å miste vekt? - øVELSER 2023
Anonim

Hvert år produserer en ny gruppe faddieter overskrifter, og hvert år prøver flokker av folk de faddietene som håper å gå ned i vekt, bare for å finne regimet umulig å holde fast ved å reversere noen suksesser i tiden det tar å si "karbohydrater".

Hvis det høres kjent, ikke klandre din mangel på viljestyrke - velg en diett som er laget for å vare. DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) er blitt valgt som den beste i verden i åtte år på rad av US News & World Report, som rekrutterer et panel av eksperter - inkludert dietter, akademikere og leger - for å gjennomgå kostholdene du jour.

Vi skulle ikke bare ta sitt ord for det, så for mer informasjon om DASH-dietten, fikk vi en egen ekspert: Dietitian Emer Delaney fra British Dietetic Association.

Hva er DASH Diet og er det sunt?

Ingen overraskelser her - Delaney gir DASH dietten to tommelen opp.

"DASH dietten er rik på frukt, grønnsaker, fettfattige meieriprodukter, wholegrains, pulser, fisk, egg, nøtter og frø og magert kjøtt som kylling og kalkun med minimalt salt og matvarer med høyt mettet fett, sier Delaney. "Hjerte-sunne oljer som oliven eller rapsoljer er også inkludert.

"Kostholdet er balansert og sunt, og bør ses som et langsiktig livsstilsvalg i motsetning til en matte diett. Det er også sterkt bevisbasert med omfattende forskning for å støtte den betydelige positive effekten på hjertes helse og høyt blodtrykk. "

Er det en diett for alle, eller bare hvis du har visse medisinske forhold?

Gitt at "Stop hypertensjon" utgjør halvparten av DASH-akronymet, kan du anta at det bare er en kosthold å vurdere om du er bekymret for blodtrykket. Faktisk gjelder hjertens helsemessige fordeler med DASH-dietten til nesten alle - og det finnes også andre fordeler.

"Kostholdet er primært utviklet for å hjelpe til med å behandle eller forhindre høyt blodtrykk," sier Delaney. "Men nyere forskning tyder på at det kan være gunstig å redusere betennelsesmarkører, redusere risikoen for å utvikle nyresykdom - en vanlig komplikasjon av hypertensjon - og reduserende nivåer av lavdensitetslipoproteiner, som vi vet er en risikofaktor for hjerte-og karsykdommer.”

Er det en vegetarisk versjon av det?

Når vi sa fordelene gjelder for nesten alle over, mente vi alle kjøtt-spisere. Selv om dietten anbefaler å spise flere planter generelt, er beviset ikke der ennå for en full veggie DASH diett.

"Forskningen for å støtte effektiviteten av DASH-dietten inkluderer forbruk av magert kjøtt, fjærfe og fisk," sier Delaney. "Disse inneholder spesifikke vitaminer, mineraler og omega 3 oljer som ville være vanskelig å replikere med en vegetarisk versjon av DASH dietten. Bevisene for å støtte en vegetarisk versjon av DASH dietten mangler, så det kan ikke anbefales hvis du leter etter de samme effektene. "

Se relaterte De beste diettene i verden er DASH og middelhavsdieteneFyll på høyfibremat

Fem måter å gjøre kostholdet ditt mer DASH

1. Bare legg til grønnsaker

Den enkleste forandringen du kan gjøre er å legge til en ekstra servering av grønnsaker til ett måltid hver dag. Gjør mer veg normen, og arbeid på resten av tallerkenen din.

2. Smal ned kjøttdelene dine

Dine magre kjøttdeler skal være på størrelse med kortstokk (som må være en av de mest ignorerte biter av kostholdsråd der ute). Forutsatt at du spiser større porsjoner enn det, prøv å kutte dem gradvis over tid, og bulking opp karriretter og stuvninger med belgfrukter i stedet for kjøtt.

3. Legg til to kjøttfrie måltider i uken

Går kjøttfri for to middager om uken vil utvide ditt matlagingsrepertoar. Spis flere nøtter, frø og belgfrukter i disse dager for å spike dine ernæringsmessige krav.

4. Gå krydret, ikke salt

Raid krydderestativet når du lagrer for å legge til smaken til måltidene dine uten å måtte legge til salt. Og hvis du vanligvis har en saltryster på bordet, legg den på baksiden av skapet ditt.

5. Opp i fullblodsinntaket ditt gradvis

DASH-dietten anbefaler at du spiser mer brun ris, fullvete pasta og andre fullkornkarbohydrater, men ikke gå fra null til fiberhelt på en gang, eller du kan oppleve noen magesmerter, ubehag. Hvis du langsomt øker inntaket ditt over noen uker, vil hele prosessen bli mer behagelig, noe som igjen vil gjøre det lettere å holde fast ved.

Populært emne