Hva er spoon-fed spedbarn?

Velg avspent tilnærming som passer dine behov og din babys natur, og avvenning blir lettere. Er spoon-fed spenning best for deg og baby?

Vi snakket med Dr Rana Conway, en ernæringsfysiolog og forfatter av Weaning Made Easy (£ 10,99, White Ladder Press), om skje-matet avvenning.

Hva er det?

Spoon-fed avvenning betyr ganske enkelt at du bruker en skje for å legge maten i babyens munn. 'Du pleier å puréere mat for å gjøre det lettere for en baby å håndtere,' sier næringslærer Dr. Rana Conway.

Hva er fordelene?

Det er - relativt - rotfritt. Det vil fremdeles være matvarmer som dekorerer barnet ditt, høystolen og gulvet, men med deg som står for skjeen, kan rotet være inneholdt.

Du kan føle deg mer avslappet over skjeen fordi det er liten risiko for at babyen gagging eller kvælning.

Det er også enkelt å sørge for at babyen din får en rekke matvarer. Inntil hun er omtrent ni måneder, kan babyen din ikke ha den behendighet hun trenger for å hente maten og overføre den til munnen. Siden denne metoden betyr at du legger maten i munnen, kan du gjøre et rimelig anslag på hvor mye mat hun faktisk bruker.

Er det noen ulemper?

Hvis du puréer babyens mat for fint, eller holder deg fast med purées for lenge, kan barnet ditt ikke lide klumper. Så det er viktig å begynne å gjøre maten mer strukturert i løpet av noen uker med begynnelsen fravænning. Introduser mashed mat og myk fingermat, som en lang stripe av myk agurk.

Ignorer rapporter som skjefmatte barn blir fedtere enn barn som hadde babyledet avvenning: "Det er ikke nok bevis for å støtte dette," sier Rana.

Hva trenger jeg å vite?

  • Legg mat foran babyen din. «Hun er mer sannsynlig å svare positivt hvis hun kan se hva som skjer,» sier Rana. Å være i stand til å se, lukte og berøre maten er viktig, så vel som smak. '
  • Bruk en myk, grunne, aldersmessig skje. 'Metallskjeer er for harde for babyens myke tenner og tannkjøtt,' tilføyer Rana. 'Unge babyer suger sine skjeer, så du trenger en som ikke vil skade.'
  • La din baby gripe skjeen hvis hun vil. 'Babyer er opptatt av å forstå ting og bli involvert,' sier Rana. "Du kan finne at hun vil holde en skje i hver hånd. Jo mer aktiv babyens rolle i måltidene, desto mer vil hun nyte mat. '
  • Vent til babyen åpner munnen. "Først må du kanskje røre skjeen forsiktig mot leppene hennes," sier Rana, "men når hun vet hva hun kan forvente, la henne bestemme om hun vil spise maten."

Den beste første maten:

Puréed pære: mild på fordøyelsessystemet og full av vitamin C, som hjelper den lille som absorberer vitalt jern.

grøt: frokostblandinger til babyer er ofte styrket med vitaminer.

Puréed avocado: fullpakket med vitamin E og lett å fordøye.

3 essensielle kjøper for spoon-fed avvenning:

Pakke med fem Soft-Tip Spenning Skjeer, £ 3.49, vitalbaby.co.uk

Hvis babyen liker å ta tak i skjeen, vil du sannsynligvis bruke tre eller fire i en feed.

Oxo Tot Divided Dish, £ 8,17, amazon.co.uk

Tilfør to purées på en gang med denne bolle. Den har en leppe for å fjerne overskudd fra skjeen.

Philips Avent Kombinert Baby Mat Steamer og Blender, £ 118.50, philips.co.uk

Dette vil spare tid hvis du lager purées. Det er kostbart, men vel verdt det.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar