Hva er positiv foreldre?

En trend feier gjennom Europa, Amerika og Australia, og vi kunne ikke elske det mer. Positiv foreldre vil hjelpe deg med å oppdra et dyktig, veloppdragen barn, og gjøre deg til en lykkelig mamma. Resultat!

MØTE EXPERTEN: Amy McCready, PositiveParentingSolutions.com grunnleggeren og forfatteren av The Me, Me, Me Epidemic - En trinnvis veiledning for å heve kapabel, takknemlig barn i en overrettet verden (£ 23, Tarcher)

Hva er positiv foreldre?

Røttene til bevegelsen går tilbake til tidlig på 1900-tallet og arbeidet til en østerriksk psykolog kalt Alfred Adler. Han trodde at barn har et dypt sett behov for å føle seg koblet til andre, og at når de gjør det, er de mindre sannsynlig å misforstå.

En amerikansk rådgiver, dr. Jane Nelsen, brukte denne undersøkelsen til å skape en tilnærming til foreldre kalt positiv disciplin. Dette sier at når barn gjør feil bør de besvares på en måte som:

  • Er snill og fast på samme tid, så det er respektfullt og oppmuntrende.
  • Hjelper barn å føle en følelse av tilhørighet og å være betydelig.
  • Er effektiv langsiktig. Straffen kan være effektiv på kort sikt, men ikke på lang sikt.
  • Underviser verdifulle sosiale ferdigheter, som respekt og bekymring for andre.
  • Inviterer barn til å oppdage hvor dyktige de er og hvordan de skal bruke sine evner på en konstruktiv måte.

Respekt og grunnlagsregler, å ha empati, problemløsing, å slå negativer inn i utfordringer og oppmuntring danner hjørnesteinene i den positive foreldringsbevegelsen.

Du kan begynne å være en positiv forelder fra det øyeblikket babyen din er født, og hun vil selvsagt lære disse ferdighetene når hun vokser. Ved å forstå hennes følelser, vil du kunne oppfylle hennes behov så vel som din egen, og dermed fjerne årsaken til hva som ellers ville bli til uønsket atferd.

Du kan imidlertid også introdusere disse metodene når som helst, uansett barnets alder. Ved hjelp av dem kan du hjelpe henne å forstå hvorfor hun føler seg opprørt og finne bedre måter å håndtere en situasjon på. På den måten begynner hun å bruke konstruktive måter å håndtere sine egne følelser på - og livet vil bli mye lettere for alle.

>> LES: 14 BRILLIANT FINGER FOODS FOR BABY-LED WEANING

Angi klare, men respektfulle grunnregler

Et av de viktigste ordene i den positive foreldre-tilnærmingen er "respekt". Dette virker på begge måter: Det handler om foreldre som har respekt for sine barn og barn som lærer respekt for andre.

- Det er også viktig for barn å ha grenser, sier Amy. 'Familier må ha regler og barn må være klare på hva disse reglene er, fra en svært tidlig alder, fordi det gir dem struktur og rutine.'

Det er best å ha mellom tre og fem enkle regler som du konsekvent gjelder.

'Velg hva som er viktigst for hvordan du ønsker å ta opp barna dine,' sier Amy.

For eksempel kan reglene som er brukt, være:

  • Vi deler alle våre leker.
  • Sengetid er klokka sju.
  • Vi sier alltid 'vær så snill' og 'takk' når vi vil ha eller får noe.

Hvis du setter disse grensene fra starten, vil ikke barnet ditt stille spørsmål om deres eksistens. Tilpass dem når hun vokser, men vær ikke redd for å introdusere nye grenser til en pjokk eller førskole. «Påfør disse reglene konsekvent, og du vil snart finne at barna ikke er opptatt av å overholde dem, fordi de bare blir rutinemessige, sier Amy.

>> LES: SYMPTOMER OG BEHANDLING AV BRUKSINFEKSJONER

Forstå hvordan barnet ditt føler

Denne hjørnesteinen handler om å hjelpe barnet ditt til å forstå at det er forskjell på hvordan vi føler om noe, og hvordan vi oppfører oss når vi har disse følelsene. Det blir tider når barnet ditt føler seg rasende eller opprørt, men hun trenger å lære at det ikke er greit å oppføre seg dårlig fordi livet ikke har fungert slik hun ønsket. Det er en vanskelig leksjon for alle å lære, enn si et barn.

«Det hjelper hvis du kan se bort fra barnets oppførsel og forstå følelsene som ber om det,» sier Amy. «Vis henne at du forstår hvordan hun føler, og dette vil hjelpe henne enormt. Det vil hjelpe henne til å roe seg. "Så hvis hun hyler fordi hun ikke fikk en søt, bare si:" Jeg vet at du føler deg sint fordi du ville ha en godbit. Trenger du en klem? '

Start empathising med babyen din fra begynnelsen. Å anerkjenne hennes følelser hjelper henne med å utvikle sin følelsesmessige intelligens. Si, "Jeg vet at det føles kaldt når jeg bytter bleen din."

Å anerkjenne det hun opplever, vil også hjelpe henne å lære at det er normalt, og OK å føle det. Og da hun lærer om sine følelser, blir de langt enklere å håndtere - til og med overveldende.

Vær oppmerksom på at i noen situasjoner kan barnet trekke seg tilbake eller nekte å samarbeide med deg. Men utgangspunktet er akkurat det samme: Prøv å forstå hvordan hun føler, og fortell henne at du er der for henne.

>> LES: 5 BABY SLEEP MISTAKER ALLE NYE MODERNE GJØR

Fokus på løsninger

Vi går gjennom livssituasjoner som kan få oss til å føle negative følelser. Det vi trenger å lære våre barn, er hvordan man skal håndtere de situasjonene.Og måten å gjøre det på er å lære dem å begynne å finne ut løsninger på problemer og hvordan man skal håndtere konfrontasjon.

«Når alle er rolige, snakk om hvordan en vanskelig situasjon kunne ha blitt håndtert bra,» sier Amy. "Du kan si," I stedet for å slå ut på folk, bruk ord for å si hva du vil. "'

Undervurder ikke hvor tidlig din lille kan begynne å forstå denne positive tilnærmingen. Hun er kanskje ikke gammel nok til å foreslå en løsning selv, men hun er gammel nok til å være involvert i løsningsgjenvinningsprosessen, selv om alt hun kan bidra med nå er et smil av avtale.

Hvis det er mer enn ett barn som er involvert i en hendelse, benyt anledningen til å gjøre det til en bredere diskusjon.

For eksempel, hvis to av barna dine har spilt seg over leketøy, så snart de er rolige, be ett barn om å fortelle den andre hvordan situasjonen følte seg for henne. Deretter spør den andre om å gjøre det samme, eller hvis hun er for ung, spør henne om hun føler seg en bestemt måte. Deretter jobber du sammen for å tenke på en god løsning på problemet.

>> DIN TØDERS UTVIKLING OG MILESTONER

Slå negativer inn i utfordringer

«Barn vil ha sikkerhet, men de vil også ha kontroll,» sier Amy. 'Negativ oppførsel skjer ofte når et barn prøver å gjøre sine egne valg, men blir torturert.'

For å gi barnet ditt en følelse av kontroll, si "ja" så ofte som mulig når barnet ditt gjør et forslag. Hvis du har en ung baby, så er dette en stor vane å komme inn fra starten. Ditt barn trenger ikke å være i stand til å snakke for deg å forstå hennes behov, og si "ja" til dem. For eksempel, si, "Det er en stor gjesning, du må fortelle meg at du er klar til å ta en lur. La oss gå oppe. '

Den andre forandringen som gjør en stor forskjell er når det er mulig å gi barnet ditt et valg mellom to alternativer du er fornøyd med, for eksempel: Skal vi lese denne boken eller boka sammen? Og oppfordre henne til å komme ut for hva hun vil.

Etter hvert som hun blir eldre, må du bli kreativ for å si "ja", for eksempel når du er klar til å gå ut, men barnet ditt vil spille tog. I stedet for å si nei, kan du si: "Spille tog lyder som en strålende ide. Vi må gå og se Nan nå, men skal vi spille tog når vi kommer tilbake eller i morgen? "Dette anerkjenner ditt barns følelser og gir henne litt kontroll fordi du har avtalt å gjøre det hun vil gjøre, og gir selv henne et valg om når du skal gjøre det.

Ved å bruke et styggt skritt eller en "time-out", omdannes en slik situasjon til en maktkamp, ​​og tar kontroll vekk fra barnet ditt.

>> POTTY TRAINING TIPS OG RÅD

Oppmuntre til god oppførsel

Positiv foreldre handler om å oppmuntre barnet ditt til å finne måter å oppføre seg på som er konstruktivt. Det finnes ulike teknikker - som fungerer briljant på babyer - som kan bidra til å oppmuntre til god oppførsel og gjøre det til en vane. For småbarn, kan de avverge alle slags forestående meltdowns. Og hvis din tote allerede virker opp, kan de hjelpe til å berolige henne. Sett følgende fire metoder i verktøykassen din:

DISTRAKSJON

Når du føler at en maktkamp begynner, eller et tantrum utbrudd, distrahere barnet ditt. Hvis hun fortsatt er en baby, peker bare på noe for henne å se på verk. Eller prøv å åpne en bildebok og lese den høyt. Da hun blir større, er det vanskeligere å distrahere henne, men å åpne en bok er fortsatt effektiv.

En annen vellykket distraksjonsteknikk er å gjøre noe overraskende. Gjør en morsom dans, blåse en bringebær på magen eller dra et morsomt ansikt. Dette vil forandre energien mellom deg og myke sinne hun kan føle.

FORBEREDELSE

Å snakke med barnet om hva som skal skje, vil hjelpe henne til å føle seg i kontroll. For eksempel, kanskje du har en natt ute. Forklar hva du skal gjøre, med hvem, og hvem skal passe på henne, og hvor. Så fortell henne at du legger henne til sengs, men da kommer Aunty Sophie rundt og være i huset for å ta vare på henne mens du går på kino for å se en film med pappa. Legg til at mens hun sover, kommer du hjem og legger deg til sengs, akkurat som du alltid gjør, og at Aunty Sophie kommer hjem.

Å gjøre dette, selv med et lite barn, vil hjelpe den lille som føler seg trygg på hva som skjer, noe som gjør at hun kan godta det. Det får henne til å føle seg viktig og en del av familien, fordi hun vet hva som skjer.

DELEGASJON

Hvis en maktkamp utvikler seg rundt en bestemt situasjon, for eksempel å gjøre ukesbutikken, gi barnet ditt en viktig jobb for å gjøre det som hjelper med å få oppgaven gjort, slik at du begge har en morsom og positiv opplevelse. På supermarkedet ber henne om å plukke små, ubrytelige, pakker fra hyllene, og vise henne hvordan man skal veie frukt, så hun er involvert i prosessen.

POSITIV HENDELSE ROLE-PLAY

Gjør dette når barnet ditt er rolig, kanskje med sine bamser. La teddies bli 'emosjonelle', og hjelpe henne å foreslå løsninger som kan fungere. Deretter spiller rollespill et forslag. Dette er en fin måte å håndtere en situasjon som barnet ditt har funnet vanskelig - men gjør rollespillet senere eller neste dag når alle er rolige og avslappede.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar