Hva er â € œGhostingâ € og hvordan påvirker det deg?

Ikke bekymre deg. Vi snakker ikke om ekte spøkelser. Vi snakker om de virkelige levende menneskene som plutselig forsvinner fra datingperiferien din.

Ghosting er et begrep som nylig ble laget på grunn av økt prevalens. Det er sant at spøkelser alltid har eksistert, men i dag er det hva allesammen snakker om. Du har sikkert opplevd dette før, men da var det ikke et navn for det. Nå som det blir en vanlig * om enn ubeleilig * dataflyt, har den nå fått trekkraft i relasjonsverdenen.

Hva er ghosting?

Ghosting er når du uforklarlig visner bort fra noen du er dating. Det kan også være en ektefelle, en venn eller en kollega. Det kan skje med folk som nettopp har møtt eller til folk som har vært sammen i flere tiår. Du kan fortelle om noen spøker deg når de gjør som om du ikke eksisterer. Det kan manifestere seg i mange former, den viktigste er gjennom kommunikasjon.

Du kan spøkelse en person ved ikke å svare på dem gjennom noen form for kommunikasjon. Det kan også være like alvorlig som å ignorere noen i det brede dagslyset. Teknisk er det en sosial handling, men noen tror at det kan gå dypere enn en enkel sletting av en tekst. Noen mennesker har til og med sagt at personen som spøkte dem, lot som om de aldri har møtt, selv når de er tomme fra hverandre.

Hvorfor spøk folk?

Ghosting eksisterer fordi folk har en tendens til å løpe bort fra sine problemer. I dette tilfellet løper de bort fra folk. Den eneste grunnen til at en person ville velge å spøke noen andre er fordi de tror at de er igjen uten andre muligheter.

Det er ingen grunn til hvorfor folk gjør det, men det er ledetråder som kan forklare hvorfor det skjer hyppigere i disse dager.

# 1 Personlig sikkerhet. Når noen føler seg trakassert, mobbet eller antagonisert, kan de føle at spøkelse er det eneste alternativet som ikke vil involvere andre i deres problemer. [Les: 16 tegn på et voldelig forhold]

# 2 Kraft av vane. Det kan ha skjedd en gang og jobbet for noen mennesker, noe som fører dem til å gjenta dette lovbrudd fordi de aldri ble holdt ansvarlige for det.

# 3 Ikke lyst på ubehagelige samtaler. En av de mest torturøse aktivitetene for ethvert menneske er å engasjere seg i en plagsom samtale. Når det gjelder dating, kan breakups eller dumping være den verste typen samtale. Dette er nøyaktig hvorfor folk prøver å unngå det så mye som de kan.

# 4 Revenge. Mer enn noen få ghosters innrømmer å gjøre det ut av et behov for å komme tilbake til sine elskere. Det skjer vanligvis når de blir lurt på eller opplever andre former for svik. Det kan virke som tilfredsstillende først, men mangel på lukning kan være skadelig for begge parter i det lange løp.

# 5 Enkel vei ut. Ghosting er trolig den enkleste måten å unnslippe noen form for forhold. Du trenger ikke å gjøre noe annet enn å blokkere den personen fra livet ditt og late som de aldri eksisterte.

# 6 Miscommunication. Et populært eksempel på dette venter på at den andre personen kommer ut til deg. Når det viser seg at den andre personen gjør akkurat det samme, hva slutter du med? Ingenting.

# 7 Feil antagelser. Rykter, predileksjoner og foreshadowing kan ødelegge noe godt forhold. Noen mennesker er programmert til å handle først før du stiller spørsmål, noe som fører til situasjoner som ghosting.

# 8 Convenience. Det er lettere å bare slette noen ut av livet ditt enn det er å forklare deg selv. Dette gjelder spesielt når forklaringene du kommer opp med, er ikke det troverdige.

# 9 Uforutsette omstendigheter. Død, trafikkulykker, stjålne telefoner, for mange mennesker med samme navn på Facebook, og herpes. Det er så mange grunner til at personen ved et uhell spøkte deg.

# 10 Skam / usikkerhet. Vi kan sette herpes på denne listen, men det er mange andre grunner til at en person bestemmer seg for å spøke deg, ingen av dem har noe å gjøre med deg i det hele tatt. Noen har personlige problemer som de må takle for at de er for redd for å vise deg, dermed spøkelsen.

[Les: 6 ubeleilige sannheter om kjærlighet og relasjoner]

Hvordan påvirker det folk?

Det er skummelt å tenke at folk tenker ghosting er en akseptabel sosial feil. Det verste fallet vil være for disse lidelsene å utvikle seg til psykiske lidelser. Det er derfor spøkelse er et veldig alvorlig problem i dag. Spørsmålet er nå, vet folk det?

Bortsett fra det, påvirker spøkelse ikke bare offeret. Det kan også påvirke personen som gjør spøkelsen. Du tror kanskje at du kom ut på toppen, da du faktisk skjøvte deg selv til bunnen av sosialt fat.

Her er noen eksempler.

#1 Selve ghosting kan forårsake alvorlige problemer som depresjon, angst, besettelse og andre atferdsforstyrrelser.

#2 Ghosting ligner oppgivelse. Begge har alvorlige konsekvenser som kan påvirke hvordan en person ser seg selv.

#3 Når du forlater noen som henger slik, kan de anta det verste om seg selv, spesielt hvis de allerede er usikre.

#4 Hvis du er den som gjør spøkelset, er lettelsen du føler når du kommer vekk fra en person du liker, bare midlertidig. Du lærte ikke noe, noe som betyr at det kan skje igjen og igjen.

#5 Det faktum at du kan spekulere noen, viser unødvendig hva slags person du er - noen som er uansvarlig, uprinsippet og usikre.

#6 Personen du ghosted kan ikke behandle det som skjedde umiddelbart fordi det ikke er noen forklaring fra deg. De vil ikke vite hva de gjorde galt og kan gjøre det igjen med den neste personen de blir involvert i.

#7 Det påvirker samfunnet som helhet. Når folk hører at det er en effektiv måte å kvitte seg med, er de mer sannsynlig å bruke det for å gjøre det lettere uten å vurdere konsekvensene.

#8 Det føles ikke bra å få noen til å føle seg dårlig. Du har kanskje rømt et vanskelig forhold, men du vil alltid bli hjemsøkt av det faktum at du var en liten tispe.

[Les: Hvordan finne nedleggelse med deg selv etter et forhold]

Når er det greit å spøk?

Det er sikkert akseptabelt når det er det eneste alternativet som kan gi en følelse av sikkerhet og sikkerhet. Det er vanligvis i sammenheng med å være involvert med stalkers, hjemlige misbrukere og andre mennesker som er i stand til å skade deg. Likevel, hvis forholdene tillater det, er det bedre å be om hjelp i stedet for å løpe bort. Det er fordi noen ganger kan menneskene du spøk, følge deg der du ikke vil at de skal.

Men før du bestemmer deg for å spøke noen, ta et skritt tilbake og legg deg i sin posisjon. Noen av dere kan være selvsikker og har ingen tvil om å bli ignorert. Mange mennesker tar imidlertid dette svakt som en avfront mot hele sitt vesen. Det kan være smertefullt. Det kan være degradering. Mest av alt, det kan forandre en person - noen ganger på en dårlig måte.

[Les: Hvordan bryte opp med noen uten å skade dem]

Enten du er mottaker eller opphavsmann av spøkelse, vet du at det bare er en midlertidig løsning på et problem som kan komme tilbake for å spotte deg.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar