Hva er gassbelysning? Brennstoffet på brannen for å skape røykskjerm

Hva er gassbelysning, spør du? Det er en forferdelig taktikk som en narcissist bruker til å slå deg ned, bunn deg ut, og la deg stille spørsmål om din sunnhet.

Hvis du lurer på, hva er gassbelysning, er det viktig å forstå, hvis det skjer med deg! Det er mange typer fornærmende mennesker eller relasjoner du kan finne deg i. Den vanskeligste og mest ødeleggende er å elske en narcissist. En narsissist er noen som bryr sig om ingen, men seg selv.

Navngitt etter den mytologiske karakteren Narcissus, elsket narcissus seg så mye at han ble gal forelsket i sitt eget bilde i vannet. Selv om narcissistene bruker mange lue-triks for å forvirre de menneskene de elsker, brenner gasslampe med deg mest. [Les: Hvordan komme seg ut av et voldelig forhold]

Hva er gassbelysning?

Gassbelysning er et verktøy som en narcissist bruker til å kaste alle slags følelsesmessig lur på deg for å få en situasjon til å blåse opp slik at du ikke kan se hva som er ekte og hva som ikke er. En vakker taktikk, som å kaste gass på en brann, før du vet det, er alt ute av kontroll. Du finner deg selv prøver å sette den ut på en måte du vet hvordan.

Når en narsissist blir spurt om sine handlinger eller karakter, er deres instinkt å kjempe tilbake med alt de har. Å trekke ting ut av skapet som du gjorde år siden, bringer andre mennesker inn i en kamp, ​​de har ikke engang en hund i, og lar deg lure på hvilken vei det er, hvis det er slik du føler halvparten av tiden, gjett hva? Du blir gassbelysning. [Les: 14 klare tegn en narcissist er gasslampe deg og spille tankespill]

Hvordan vet du om du nettopp har vært gaslampet?

En av de største grunnene til at folk forblir i relasjoner med en narcissistisk personlighet, er at de bruker taktikk som gassbelysning for å få deg til å tro at du er problemet. Mestere med et svært unikt talent, finner du selv tigger, pleier, jager, er noen du aldri har vært før, og så den verste delen? Du føler deg dårlig for å være den personen for dager etter det faktum.

Det er da narcissisten har fått deg. Når du sender inn og tar skylden, selv om du ikke er i feil, og start din unnskyldningstur for alt du noensinne har gjort i livet ditt. De sparker deg, og så sparker de deg når du er nede litt mer, til du får et skall av deg selv og bare ber dem om å sparke deg litt vanskeligere neste gang. [Les: 25 tegn på skjult narcissisme - En spesiell type sinnspill]

9 egenskaper av taktikken til gassbelysning

Så hva er gassbelysning? For å forstå dette må du forstå hvilken effekt en narsissist kan ha på deg. Terapeuter alle beskriver det samme scenariet av mennesker som kommer ut av et forhold til en narcissist. De føler at de ikke er seg lenger. De vet ikke hvor deres styrke gikk. De vet ikke hvorfor de har jaget en person rundt som en forbannet gal person.

Personen som endelig ser seg ut av et narcissistisk, voldelig forhold, vet bare at de ikke lenger vet hva som er sant og hva som ikke er. Det er problemet med å overvinne et forhold til en narsissist.

Du er ikke alene hvis dette resonanserer med deg. Det er en måte å knuse syklusen av misbruk og for å finne ut sannheten, ikke bare om hvem du er, men hva har blitt gjort for deg. Gassbelysning er bare en taktikk, men en svært kraftig brukes til systematisk å rane deg med sinn, kropp og sjel.

# 1 De bruker dine usikkerhet mot deg. Når du nærmer deg narcissisten, enten om noe du er ulykkelig over, noe de gjorde feil, en løgn de ble fanget i, eller truer deres ego på noen måte, trekker de ut arsenet.

Fordi de er ekspert på å finne alle dine usikkerheter, retter de seg mot hver enkelt av dem. Ingenting er hellig. Hvis du er en pleaser, forteller de deg at ingen liker deg. Uansett hva det er som tar deg ned og slår deg opp, er det rettferdig spill når du lyser. [Les: Kontrollerende forhold - 18 tegn på at du blir tvunget til en]

# 2 De bringer opp alle dine fortidens indiscretions for å bevise at du bare er en skittig person. Siden de gjør et mentalt notat av alle tingene du har gjort for å skade dem, utnytter de seg ved å kaste dem alt for godt til å forvirre og forvirre deg.

Før du vet det, beklager du, plager og lurer på hva i helvete gikk galt. De tilgir aldri, og de glemmer aldri. De holder bare all den grimhet du noen gang har vist dem, og legger den i posen med verktøy for å kaste på deg når de vil slå deg ned. [Les: 16 subtile tegn en narcissist misbruker deg]

# 3 De trykker på knappene dine for å få deg til å reagere og deretter peke fingeren på deg. Hvis du forlater hver konfrontasjon, spør deg selv hvordan i helvete skjedde det? Hvordan gikk jeg i å tenke at jeg hadde rett og kom ut og skriket som en banshee og beklager tre dager? Jeg beklager å være bærer av dårlige nyheter, du er sannsynligvis gaslighted.

# 4 Du går i opprørt og ender med å be om unnskyldning. Hvis du er opprørt og vet at de gjorde noe galt som å lyve for deg, hvis du bryr det med dem, slår de hele situasjonen rundt for å få deg til å føle deg som om du bare er for trengende og det er all din feil.

Du går fra å prøve å ha en sivil samtale om hvordan de gjør deg skadet for å tigge og be om unnskyldning for å miste ditt alltid kjærlige sinn.

# 5 Du mister ditt alltid kjærlige sinn. Hvis du pleide å være en vakker person, men plutselig kan du knapt handle med noe uten å miste ditt sinn, det er fordi det som var oppe, er nå nede, og det som er nede er nå oppe.

Gassbelysning er ikke en ferdig ting. Det er en kontinuerlig tankekvoll som har spørsmålstegn ved hvem du er, gjør ting du ikke trodde du var i stand til, og kutte bånd med andre mennesker i livet ditt. [Les: Hvordan kutte giftige mennesker ut av livet ditt]

# 6 Gaslys er ment å slå deg av kilter. Når en narcissist lyser deg, gir de deg aldri noen spesifikasjoner som: "Mine venner liker deg ikke fordi du er uhøflig mot dem." I stedet kaster de ut generaliteter som gjør at du føler at alle er mot deg.

Ikke bare gjør alle som ikke liker deg, narkissisten nekter å fortelle deg hva du gjorde. De sier ting som "Det er bare deg, du gjør folk ubehagelig." De lar deg stille spørsmål om hvem du tror du er på innsiden og hva folk virkelig tenker på deg.

# 7 Alle er stoff i kampen, indirekte. Hovedverktøyet bak gasslys er å få det til å høres ut som om det er enighet. Narcissisten starter et tegnmord lenge før du selv ser det komme. Snart nok snakker folk ikke til deg. Men du vet ikke hvorfor. Så, når du spør narcissistens beste venn, sier de at de ikke vet det.

Sannheten er at tilintetgjøring av karakterens grunnlag ble lagt for lenge siden. Så når du lyser på deg, har narcissisten et "lag" på deres side for å bruke mot deg.

# 8 Det du sier til dem blir vridd og vendt for å gjøre deg skurken. Hvis du gjør en kommentar om at de bruker mer tid med sine venner enn deg, sier de at du kontrollerer og isolerer dem fra vennene sine. Gassbelysning er hvordan de tar ordene dine og bruker dem mot deg.

Og selv om de er skriftlige og du leser tilbake over dem, lurer du på hvor i verden de hørte hva de gjorde ut av det som ble sagt. Jo mer du forklarer, jo mer twist de. Du er igjen i ruiner, rullet opp i en ball, lurer på hva i helvete akkurat skjedde her. [Les: 13 måter giftig kjærlighet kan skade deg permanent og hvordan du kommer ut]

# 9 De er super aggressive og truende. Det handler ikke bare om ordene som kommer fra munnen. Når du er gassbelysning, truer narcissisten deg med aggressiv atferd og over den høyeste truselen.

Forteller deg at de vil skade deg, skrike på deg eller løpe fra deg, slik at du ender opp med å jage dem og skyve deg til randen, handler det om trusler og trusler mot alle former.

Det er mange fornærmende ting som en narsissist gjør til deres offer. Det er derfor det er så vanskelig for deg å bryte seg fri fra dem. Overbevisende deg om at du er gal, det er all feil, og presser deg til å være noen du ikke er, er alle hjørnesteiner som du er med en narcissist.

Så hva er gasslys da? I sin essens kan gassbelysning bare være en taktikk, men det er det beste som en narsissist har i sitt arsenal. Det øverste sinnet knuller, gassbelysning er både en fysisk og følelsesmessig truende taktikk de ansetter for å slå deg ned ved å stille deg spørsmål, din skikkelighet, din godhet og hva du er og ikke klarer.

[Les: 16 tegn på at kjæresten din bråter med tankene dine]

Hvis du våkner en dag og lurer på hva som har blitt av personen du pleide å være, så hater jeg å fortelle deg, men du vet svaret på, hva er gassbelysning. Og det vil ikke stoppe før du går fri.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar