Aromantisk asexual: En guide til forståelse av denne seksuelle identiteten

For mange av oss er vi kun utdannet på to typer identitet: heteroseksuelle og homoseksuelle. Vi begrenser å forstå andre, som den aromantiske aseksuelle.

Det er ikke din feil at du ikke kjenner til de andre typer seksuelle identiteter som eksisterer i verden. I vanlige medier ser vi bare rett eller homofile mennesker. Å vise disse seksuelle identitetene er ikke dårlig, de eksisterer slik at de skal bli utsatt. Det er imidlertid mange andre identiteter der folk identifiserer. Så, hvis du hører begreper som aromantisk aseksuell flytende rundt, kan du kanskje lure på hva de betyr.

Noen velger å beholde sin identitet på grunn av det faktum at andre ikke forstår, vil ikke akseptere. Men nå er det på tide for oss å ta ansvar som et fellesskap og la alles stemme bli hørt.

Hva det betyr å være en aromantisk aseksuell

Jeg er glad du er her, leser dette. Det betyr at du faktisk vil vite hva disse ordene betyr og utdanne deg selv om samfunnet du bor i. Du kan også være usikker på seksualiteten din. Så, hvis dette hjelper deg å begrense hva du tror du er, er jeg glad for å hjelpe. Vurder dette din guide til å forstå aromantisk aseksuell identitet.

# 1 Hva er aseksualitet? Før vi kommer i dybden, er det viktig å vite betydningen av disse to ordene. Hva er aseksualitet? Vel, aseksualitet er når et individ ikke opplever seksuell tiltrekning til en annen person. Jeg vet, hvis du er svært seksuell, kan du tenke hvordan dette er mulig, men det er. Alle er forskjellige. [Les: Hva er det for asexuals i dating verden]

# 2 Hva er aromantisk? Hvis noen identifiserer seg som aromantisk, betyr dette at de ikke opplever romantisk tiltrekning. Men de kan nyte sex. Så ja, de har sex, men de føler seg ikke de sommerfuglene når de møter noen. De er fysisk og mentalt tiltrukket av mennesker. Men deres attraksjon slutter der. [Les: 16 myter og sannheter om det aromantiske kjærlighetslivet]

# 3 Så for å være en aromantisk aseksuell person betyr hva? Hvis du identifiserer som noen som er aromatisk aseksuell, betyr det at du er noen som ikke opplever romantisk eller seksuell tiltrekning. Du liker bare denne personen uten noen seksuelle eller romantiske motivasjoner.

# 4 Du kan være begge. Seksualitet er så flytende. Du må forstå at ingen på jorden er 100% heteroseksuelle eller 100% homoseksuelle. Seksualitet er et spekter. Det er veldig normalt for rette menn og kvinner å tenke på samme kjønn på en seksuell måte. Det samme gjelder med andre seksuelle identiteter. Så, ja, du kan være en aromantisk aseksuell person. [Les: Hvor mange forskjellige typer romantiske orienteringer er der?]

# 5 Aromantiske aseksuelle mennesker har fortsatt sex. Mange mennesker som er aromantiske aseksuelle, er tiltrukket av andre. De er følelsesmessig eller mentalt tiltrukket, men savner den seksuelle attraksjonen. Selv om dette ikke betyr at de ikke har sex. Selv om det ikke er instinktivt for aromantiske aseksuelle mennesker, har mange i relasjoner fortsatt engasjert seg i sex. Selv om det ikke er så mye moro for dem som det er for deres partner.

# 6 Aromantiske mennesker trenger ikke å danse i det aromantiske samfunnet. Lurer på hvordan folk som er aromantiske eller aromantiske aseksuelle, går om dating? Vel, de trenger ikke å være innenfor det samfunnet for å være med noen. Men når det kommer til dating, holder de vanligvis ting på veldig kort sikt eller bare vennskap.

# 7 De er ikke sosiopater. Hvis du kjenner noen som identifiserer som aromantiske aseksuelle, kommer de over som å være egoistisk og kaldt mot folks følelser. Dette er ikke sant. De bruker deg ikke til å kose eller å se på filmer.

De er ganske enkelt ikke romantisk eller seksuelt tiltrukket av mennesker, generelt. Hvis noe kommer, kommer det egentlig ned til ditt ego å være sårt fordi de ikke vil sove med deg * eller egentlig noen andre *. [Les: Grunner til at empati er viktig i et forhold]

# 8 Det er ikke et valg. De valgte ikke å ikke føle seg romantisk eller seksuell tiltrekning mot mennesker. Akkurat som du eller jeg valgte ikke å være rett, biseksuell eller homofil. Seksuell identitet er ikke noe vi våkner med en dag og bestemmer oss fordi vi feilet en matte test eller kjempet med vår mor. Du er bare det du er. Det er ikke noe noen bestemmer.

# 9 De er ikke følelsesmessig ødelagte. Aromantiske aseksuelle individer er ikke ødelagte mennesker. Det er veldig enkelt å merke disse personene som de som ikke fikk nok kjærlighet i barndommen eller hatt et traumatisk datingliv, men dette er ikke tilfelle. De føler seg simpelthen ikke de følelsene som vanligvis oppstår når de er tiltrukket av noen.

# 10 Ser på kjærlighet på en annen måte. Mange har det vanskelig å akseptere identiteter ut av det vanlige fordi det forandrer måten de lærte om kjærlighet. De fleste samfunn lærte oss hva kjærligheten er på en bestemt måte. Men aromantiske aseksuelle mennesker føler seg kjærlighet. Men de ser kjærlighet på en ikke-tradisjonell måte. Dette gjør det ikke mindre eller mer, det er bare en annen måte å koble til med noen. [Les: Hva har det til å være forelsket i]

# 11 Når du bestemmer deg for seksualiteten din. Hvis du leser dette og prøver å se om du passer inn i en eller begge disse, kan du stresse ut.Jeg vet at du vil finne ut hva du føler og hvor det passer på identitetsspekteret, men ta det lett. Du trenger ikke å ha et bestemt svar akkurat nå. Les gjennom det, og hvis du ikke er sikker, er det greit.

Hvis du vil ha mer informasjon, er det beste du må gjøre å besøke det aromantiske aseksuelle samfunnet og snakke med folk. Etter kan du få en sterkere ide om hvem du tror du er.

[Les: 20 seksuelt opplysende filmer alt om seksualitet]

Seksualitet og identitet er ikke lett å sile gjennom. Det er ingen grenser, hva du føler deg inne i deg, følg følelsen. Jeg ønsker deg lykke til på din reise med selvoppdagelse til hvor som helst det fører - biseksuell, aromantisk aseksuell eller heteroseksuell!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar