Hva er en sunn hvilende hjertefrekvens og hvorfor betyr det?

Selv om treningssporere gjør en god jobb med å gi deg umiddelbar informasjon som din daglige trinntelling og dyptgående statistikk på din siste løp eller syklus, for å virkelig få mest mulig ut av dem må du dra nytte av data som viser fremdriften din, eller faktisk mangel på det over en lengre periode.

Det er noen forskjellige måter å gjøre dette på. Du kan forsøke å gradvis øke de gjennomsnittlige trinnene per dag, eller overvåke vekten, selv om det vil kreve at du kobler sporingen din til smarte skalaer eller skriver inn det selv i appen. Kanskje den beste måten å gjøre det på, er imidlertid gjennom din hjertefrekvens, og spesielt din hvilepuls.

Mange treningssporere tilbyr nå 24/7 pulsmåling i tillegg til å vise hvordan hjertefrekvensen endres under treningen. Overvåking gjør at enheten utdriver hvilepuls, noe som er en god indikasjon på din generelle kardiovaskulære kondisjon.

Du kan kanskje allerede ha en ide om at det å få tak i hvilepulsen din er en indikasjon på at du får fitter over tid, men for å kutte ut alle detaljene i denne viktige helsesporingsstaten, hevdet vi en ekspert - dr. Yassir Javaid, kardiologistyrker for Bupa UK.

Hva er en sunn hvilepuls?

Gode ​​nyheter til å begynne med, området for en sunn hvilepuls er ganske stor.

"Den normale hvilepuls for voksne kan variere fra 60 til 100 slag per minutt," sier Javaid, "selv om mange pasienter kan ha en normal hvilepuls på under 60."

"Årsaken til det store spekteret er at hjertefrekvensen din er avhengig av ditt individuelle treningsnivå og din alder. Hjertefrekvensen kan også svinge hele dagen, avhengig av hva du gjør og stressnivået, og det har også en tendens til å være lavere når du sover. "

Hvilke sykdommer er forbundet med en høyere hvilepuls?

"Jo høyere hvilepuls er, desto vanskeligere er hjertet ditt," sier Javaid.

"En høyere hvilepuls kan være en indikator for stress eller angst, eller det kan være på grunn av en underliggende infeksjon eller arytmi (unormal hjerterytme)."

Fare for konsekvent høy hjertefrekvens bør ikke undervurderes. Dette er en for å se dokumentet ditt om.

"Hvis du opplever en høy hvilepuls - konsekvent over 100 slag per minutt - eller hvis du har noen symptomer forbundet med rask hjertefrekvens, for eksempel pustløshet, bør du søke lege, sier Javaid.

"Hvis du føler deg ubehag eller har brystsmerter, bør du søke dette rådet raskt (ring 999 om nødvendig) fordi hjerteinfarkt også er forbundet med raske hjertefrekvenser."

ANBEFALT: Den travle mannens guide til mat for et sunt hjerte

Hvordan bidrar trening til å senke en persons hvilepuls?

Nå vet du farene med en høy hvilepuls, det er på tide å gjøre noe for å bringe deg ned. Trening er bare billetten for en sunn ticker.

"Ditt hjerte, som alle musklene i kroppen din, blir sterkere jo mer du trener," sier Javaid.

"Jo sterkere hjertet ditt blir, desto mer blod blir pumpet med hvert hjerteslag, og hjertet trenger ikke å slå så fort for å opprettholde samme utgang."

Hvilken hjertefrekvens bør du sikte på under treningsøktene?

Før du begynner å tenke på hjertefrekvensen du bør sikte på med treningsøktene, må du trene din maksimale hjertefrekvens. Heldigvis er det en enkel beregning å gjøre nettopp det.

"Generelt kan du finne ut hva din maksimale hjertefrekvens er ved å trekke din alder fra 220," sier Javaid.

Derfra kan du bruke en tracker for å holde øye med hjertet ditt under treningsøktene, og sørg for at det treffer følgende prosentandel av maksimalt for lett, moderat og intensiv trening.

"For lett trening, som du burde begynne med hvis du ikke har trent for en stund eller aldri før, bør du sikte på et mål på 50% av din maksimale hjertefrekvens," sier Javaid.

"Moderat trening bør være til 50-70% av din maksimale hjertefrekvens og for kraftig trening som HIIT bør du sikte på opptil 85% av maksimal hjertefrekvens."

Så for en 28 år gammel mann ville det bryte ned slik:

  • Maks hjertefrekvens: 192
  • Lett trening: 96
  • Moderat trening: 96-134
  • HIIT: Opptil 163

Gitt nøyaktighetsproblemer med forbrukerpulssporere, spesielt håndleddbaserte, trenger du sannsynligvis ikke å sikte mot disse målene nøyaktig, men det er en nyttig veiledning.

Å basere treningsøkter rundt din hjertefrekvens kan også utjevne spillefeltet hvis du trener sammen med folk på ulike treningsnivåer. Så lenge du når den samme hjertefrekvenssonen under treningen, spiller det ingen rolle så mye om din treningsbunny venn cranks ut 30 burpees samtidig som det tar deg å gjøre ti.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar