Hva betyr Babyens Hoste?

En hostende baby kan være vanskelig å høre, spesielt hvis det holder den lille våken om natten. Men hvis du vet hvordan du skal dekode det, kan du behandle det

Den kalde hosten

Hvis babyen din er snuffly og bunged opp med en kald, kan han også utvikle hoste. "Det er forårsaket av infeksjoner i øvre luftveier - nesen, bihulene og halsen - og kan forårsake en våt, phlegmy hoste eller en tørr hoste," sier GP Naomi Potter. «Du vil ikke vite om babyen din bringer opp slem fordi han vil svelge det i stedet for å spytte det ut.»

BEHANDLE DET

De fleste milde hoste forårsaket av forkjølelse kan behandles hjemme. "Sørg for at babyen får rikelig med hvile og tilbyr ekstra amming eller flaskefeeder, slik at han får nok væske til å bekjempe infeksjonen, sier Naomi. 'Hvis han har en temperatur, kan du behandle den med spedbarnsparasetamol eller ibuprofen for å få det ned.'

Sørg for at barnet ditt får rikelig med hvile og tilbyr ekstra amming eller flaskefeeder, slik at han får nok væske til å bekjempe infeksjonen

Du kan være rask til å nå for hostemedisinene, men det er fortsatt mye debatt om de jobber. «De kan fungere hos eldre barn ved å ha placebo-effekt - det vil si når en persons symptomer forbedres gjennom deres tro på at de vil, i stedet for selve medisinen, sier Naomi. "Men i yngre babyer og småbarn, gjør de ikke veldig stor forskjell og er ofte høye i sukker som ikke er bra for barnets tenner."

bronkiolitt

Dette er en mer alvorlig hoste. "Se opp for en hackende hoste, med babyen din ser veldig uvel, floppy og feberous, sier Naomi. "Han kan gå av mat." Bronchiolitis er forårsaket når de minste luftveiene i lungene blir smittet, blir hovne og fylt med slim. Dette blokkerer luftstrømmen, noe som gjør det vanskeligere for babyen å puste.

BEHANDLE DET

"Det er forårsaket av et virus, slik at du ikke kan bli foreskrevet av antibiotika hos legen din, da de bare jobber med bakterielle infeksjoner," sier Naomi. Det bør imidlertid rydde opp om noen uker. Du kan sitte med babyen din i et dampende bad for å hjelpe deg med å slappe av luftveiene og lette eventuelle hostende symptomer.

Falsk krupp

Denne hosten har en veldig særegen lyd. "Det høres ut som et segl som bjeffer," sier Naomi. 'Det påvirker vanligvis babyer fra en alder av seks måneder, og barnet ditt kan våkne opp i natten hoste. Han kan også høres ut som om han sliter med å puste, noe som kan være ganske skremmende for foreldrene.

BEHANDLE DET

Croup høres ut som en seglbarking

Hvis barnet ditt sliter med å puste, ta ham rett til legen din, eller A & E hvis det skjer om natten. "Noen ganger tar barnet ditt ut i den kalde luften, kan det bidra til å lindre pusteproblemer. Din lege kan også ordinere steroider. "Som kors ofte ledsages av typiske kaldt symptomer, vil babyen din sannsynligvis føle seg bedre hvis du behandler dem også.

Hoppende hoste (pertussis)

Som navnet antyder, bør du lytte etter en karakteristisk "kongen" lyd. 'Det er preget av intensiv hosting og en hånende lyd som pasienten tar et raskt pust mellom hoster,' sier Naomi. Det kan være en svært alvorlig tilstand hos svært små babyer, så det er viktig at du tar ham til legen din hvis du er bekymret, og til A & E hvis han virkelig sliter med å puste.

BEHANDLE DET

Unge babyer (vanligvis de som er under 12 måneder), vil bli innlagt på sykehus og gitt antibiotika og steroidmedikamenter for å redusere betennelse i luftveiene. Barnet ditt mottar kikhoste-vaksinasjoner når han er to, tre og fire måneder gammel, og derfor er det de aller yngste babyene som er mest utsatt.

Lytt ut for en karakteristisk "kongen" lyd

Men hvis du er gravid, kan du få en kikhoste når du er mellom 28 og 38 uker gravid, og dette vil gi beskyttelse til babyen din når han er født.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar