Hva betyr "Overfat"?

Innhold

Hvis du har sett de skremmende overskriftene som hevder at nesten 90% av mennene og 75% av kvinnene i den utviklede verden er "overfat", lurer du sikkert på hva overfat betyr og hvordan det er annerledes enn å være overvektig eller overvektig.

Den enkleste definisjonen av å være overfat bærer for mye kroppsfett. Uansett din totale vekt, hvis kroppsfettprosenten din er for høy, er du overfat, og det er knyttet til en høyere risiko for hjertesykdom og type 2 diabetes. Risikoen er spesielt høy hvis overflødig fett er rundt mageområdet - som det ofte er.

Å være overvektig eller overvektig, refererer derimot til kroppsmasseindeks (BMI) -kategorier som er basert på høyde og vekt. Dette kan føre til at folk blir merket overvektige når de faktisk er i knekkende form. En hvilken som helst muskelbundet hunk vil bli for tung for sin høyde og anses usunn under BMI. Du kan også falle i et sunt BMI-område og fortsatt ha farlige nivåer av overflødig fett, for eksempel en høy person med en pottemage som ellers er tynn. Det er derfor vi har denne nye termen - det er et mer nyttig individuelt mål for helsen din (BMI er fortsatt svært nyttig for forskere som arbeider på befolkningsnivå).

Den nye forskningen som har presset begrepet overfat inn i rampelyset ble publisert i tidsskriftet Grenser for folkehelsen. Det fant ut at prosentandelen personer som er overfat i den utviklede verden er ubehagelig høy, med 86,6% av menn i Storbritannia betraktet overfat.

Hvis du prodderer i magen akkurat nå, prøver du å trene om det er deg, en enkel måte å kontrollere om du har for mye fett rundt midriffen din, er strengen testen. Mål høyden med et stykke strøk, ta den lengden, brett den i halvdel og se om det er lang nok til å gå rundt midjen din, holde strengen halvveis mellom hoftebenet og den laveste ribben. Hvis det ikke er lenge nok, er du i risikogruppen.

ANBEFALT: Hvordan miste bukfett raskt

Enklere er fortsatt å holde øye med midjeomkretsen, noe vi dekket under Menns helseuke. Mål bare under navlen og hvis den er over 94cm (37in), er det dårlig, og hvis den er over 102cm (40in), er du i høyrisikosonen.

Hvis du vil ha et mer nøyaktig bilde av mengden fett i hele kroppen din, kan du måle kroppsfettprosent hjemme hos deg med callipers eller smarte skalaer, men resultatene kan være litt blandet med hensyn til nøyaktighet.

En sunn kroppsfettprosent for menn i alderen 20-39 er generelt ansett å være mellom 8% og 20%, og for menn i alderen 40-59 er det 11% -22%. Hvis du er spesielt bekymret for kroppsfettprosenten din, kan det være verdt å se nærmere på en mer nøyaktig måling enn du kan få hjemme ved hydrostatisk veiing eller DEXA, selv om disse metodene kan være dyre. Det er sannsynligvis savvier å gjøre strengestesten i stedet og sette pengene du reddet mot et par løpesko eller et treningsmedlemskap.

ANBEFALT: Hvordan redusere kroppsfett

http://www.coachmag.co.uk/nutrition/2038/how-lose-belly-fat-fast

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar