Hva dehydrering egentlig gjør i kroppen din

Tanken om at dehydrering er dårlig for deg, er ikke kontroversiell. Selv folk som rutinemessig går timer uten å ta en slurk på vann, vil erkjenne at det ikke er bra for dem. Imidlertid er det kanskje bare når de sterke effektene av dehydrering på kroppen er lagt ut, slik at du skjønner hvorfor det er så viktig å drikke nok vann. Faktisk er det sannsynligvis verdt å ta et glass H2O før du leser under, det vil få deg til å føle deg bedre.

Hva dehydrering gjør i hjernen

Fra toppen, har dehydrering mange bivirkninger på hjernen, alt fra å føle seg litt svimmel til svimmelhet, hodepine og manglende evne til å konsentrere seg. Disse effektene kan til og med ta tak før du begynner å føle deg tørst, med studier som oppdager at mild dehydrering (en 1,5% reduksjon i normalt kroppsvann) forårsaket vanskeligheter med å holde fokus, samt tretthet, spenning og angst.

Hodepine kan være en av de mer smertefulle umiddelbare effektene av dehydrering og en potensiell årsak til at smerten vil få deg til å vri. Mangel på vann fører til at hjernen minker og trekker seg bort fra skallen, noe som utløser smerter i membranen som omgir hjernen. Yeesh.

Hva dehydrering gjør til hjertet

Blod er 92% vann under normale forhold, så når du blir dehydrert, faller volumet. Kroppen trenger fortsatt blod som strømmer til alle deler for å levere oksygen til organene, musklene og stort sett alt i kroppen din, så hjertet ditt må jobbe alt vanskeligere å pumpe samme mengde blod som når du er riktig hydrert. Risikoen ved dette bør ikke undervurderes.

"Det har vært koblinger mellom å være dehydrert og en høyere hjerteinfarktrisiko," sier Dr. Emma Derbyshire, folkesundnæringsfysiolog og rådgiver for Natural Hydration Council.

"Det øker blodets viskositet, det blir mer stodgy i utgangspunktet. Så det er vanskeligere å pumpe rundt kroppen. "

Hvordan dehydrering påvirker nyrene dine

Nyrene dine, troopere som de er, fungerer som et rensesystem for blodet ditt, filtrerer ut avfallsprodukter og bidrar til å opprettholde en sunn balanse mellom væske og elektrolytter. Urin er avfallsproduktet av denne prosessen. Ikke drikker nok vann resulterer i høyere konsentrasjon av mineraler og avfall i tisse, noe som påvirker nyrefunksjonen og kan føre til infeksjoner og nyrestein.

Studier har vist at tilstrekkelig væske kan redusere risikoen for nyrestein med så mye som 30%. Dette er noe man bør legge merke til spesielt, idet mannlige voksne mellom 30 og 60 år er de mest i risikogruppen for nyrestein. Interessant, når det gjelder nyrefunksjon, tyder framvoksende vitenskap at vanlig vann er den beste innsatsen for hydrering, i stedet for andre drikker.

Hvordan dehydrering påvirker vektstyring

Du har uten tvil hørt om boksere dehydrerer seg selv for å kaste noen få pund før veier, men forhåpentligvis har du gjettet at dette ikke er en langsiktig rute til fett tap, da du må bytte ut vannvekten til kroppen din å fungere skikkelig. Faktisk, ikke å drikke nok kan negativt påvirke din evne til å gå ned i vekt, ikke bare fordi du finner det vanskeligere å trene, men også fordi kroppen din kjører mindre effektivt generelt når dehydrert, og reduserer fettforbrenningspotensialet.

Studier har også vist at riktig hydrering kan være en god måte å håndtere vekten din, spesielt hvis du setter ned en halvliter vann like før et måltid.

"Hvis du drikker et glass vann før du har et måltid, føler du deg mer full, mer matt, og du spiser mindre.", Sier dr. Derbyshire. "Det kan hjelpe med å håndtere vekten din. Det handler om 500 ml, om en halvliter vann. "

Hvordan dehydrering påvirker søvn

Søvnen din kan bli påvirket av forstyrrelser i kroppens naturlige rytmer og gitt hvordan forstyrrende dehydrering kan være for mange deler av kroppen, det kan ha mange indirekte effekter på søvn. Det er ingen overraskelse at hvis hjertet ditt sliter med å pumpe stodgy blod rundt kroppen og du har en knallende dehydrering hodepine, blir det vanskeligere å slippe av.

Utover dette kan dehydrering også påvirke resten, da det er forskning som knytter den sammen med obstruktiv søvnapné. Dette er en ganske vanlig tilstand hvor musklene i halsen slapper av og kollapser for å forstyrre pusten din mens du sover. Dette resulterer i arbeidet pust og snorking, samt skadelige forstyrrelser i søvnmønsteret.

Finn ut hvordan du kan lure hjernen din til å hjelpe deg med å drikke mer vann

Og finn flere måter å #swapforgood med BRITA fill & go Active

Kjøp en BRITA fill & go Active nå for bare £ 7.99 (normalt £ 12.99)

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar