Hva en rush! Coach Tries Bobsleighing

Innholdsfortegnelse:

Hva en rush! Coach Tries Bobsleighing - øVELSER 2023
Hva en rush! Coach Tries Bobsleighing - øVELSER 2023
Anonim

Få kunngjøringer gjør at tankene kan vandre raskere enn en sikkerhetsopplysning, men ordene "Et krasj vil fortsette for alltid" kan sikkert få passasjerens oppmerksomhet tilbake i fokus når du forbereder deg på en tur. "Hvis du går over skjønt," fortsatte sikkerhetsoffisienten, muntert, "og du føler at huden din skraper mot banen, bare hold fast, ta inn skulderen og lim din hjelm mot isen." Beroligende ord.

Jeg hadde tidligere vært vitne til førstehånd akkurat hva en hjelm "fastkjørte mot isen" ser ut til ved ankomst ved foten av "Bobbahn" i Igls, Østerrike; 1.478 isete meter olympisk bobslede, luge og skjelett spor. Stående på en liten metallbrønn over den glatte ruten, og tok i den bratte nedstigningen for første gang, fant jeg (ikke urimeligvis) at de heroiske "glidebryterne" - for å bruke sjargongen - skulle komme nedover banen.

I stedet skjøt en rød uskarphet under broen bak meg og raket opp bakken. Bobs, fluer og skjeletter genererer en slik hastighet som de plummet nedover fjellsiden som de krever en bratt stigning på slutten for å bidra til å avta. Dessverre hadde to medlemmer av det østerrikske militæret vendt sin tomans bob over, og den skrapte nå oppover bakken på siden, beboerne viste den riktige måten å jamme sitt hode mot isen ved 100 km / t. Jeg bemerket at det genererer en slags rask rytmisk sprett.

Som veltetschlitten forsinket ved hellingenes hekke, syntes denne testen av soldatens styrke å være barmhjertig fullført. Men nei. Gravity er ingenting hvis det ikke er pålitelig, spesielt når isen er involvert, så skyver de uheldige idrettsmennene seg nedover bakken, samler fart og gir en annen sikkerhetsdemonstrasjon til de som venter på å oppleve spenningen i bobsleden for oss selv.

Bobsleigh har alltid hatt en appell til alle som har sett OL-OL - det er den eneste sporten som tilnærmer seg en tur på funfair. Hvem ville ikke ha en tur? Tradisjonelt har en sport av tysktalende, soldater og toffs (Prince Albert of Monaco brukt til å lede sitt landslag, og bobsleighs er en av de dyreste utstyrsutstyrene i sportsbutikken, tross alt), dens popularitet har nylig økt for hjort hendelser, bøtte-listers og diverse søkere av spenning. Denne turen kom med Nissan, som bestemte seg for å feire suksessen til sin syv-seters X-Trail SUV ved å utfordre sine ingeniører til å bygge en syv-seter bobsled og inviterte media til å prøve sine gleder.

I motsetning til den praktfullt utpekte X-Trail, er en bobsleigh en liten grunnleggende innsiden, primitiv jevn, med følelsen av en høysidet kano, helt uten sikkerhet, og unvisited av polstringsleverandøren. Selv å laste dyret med passasjerer var et arrangement - det store mysteriet med bobsledning er hvordan konkurrenter spretter seg så effektivt. Å få astronautene på romfergen trengte sannsynligvis mindre oppstyr enn vår "boarding". Når du er innkvartert, sitter du bare på gulvet, holder på et stykke tau langs hver side og venter på at noen skal presse deg over kanten.

Hvis du ønsker å kaste litt flab eller søker den beste måten å skape vaskebrusk abs, er bobsleighen ikke den raskeste ruten til tilfredsstillelse. Som den raskeste ruten ned i dette fjellet, er det uendelig. Fra en første forsiktig glidelås, akselererer den raskt gjennom de buede kurvene til sensasjon av hastighet er spennende. Den beveger seg over 100 km / t, men hastigheten er relativ - en funksjon av hvor nær hovedet er til en veldig hard overflate, multiplisert med graden av umulighet å komme seg ut. Så veldig fort.

På bunnen, alt for fort, er alt du er igjen med en adrenalinbølge, et varmt ansikt og en følelse av hva det må føles å prøve å komme ut av et bad med seks andre menn samtidig. Realiseringen ser også ut til at det kanskje ikke er så farlig som det først ser til tilskueren - det er ingen ambulansranger eller rundtliggende hawkers av nakkebøyler som svinger på reisens slutt. Men det er en stor kilde til glede, og som TrenerMantra er "gjør noe", dette er definitivt noe man bør gjøre. Tross alt bør tyrannene ikke være det eneste motivet for å øke sirkulasjonen.

Image
Image

Bobsleigh Coach

Sean Olsson vant en olympisk bronse i fyrmannsboben i Nagano, Japan, i 1998, og er nå bobsleigh-trener til den britiske hæren. Han "chauffeured" også Trener ned sporet ved Igls

Hvordan trener du et bobsleigh-lag?

Hvis det er nybegynnere, så er det grunnleggende om hvordan å trene, forstå sporet og prinsippene for kjøring. Med de eldre lagene raffinerer de disse aspektene. Det er en sport hvor du arbeider med hundrevis av sekunder, så heller enn å prøve å lage et sekund i et bestemt område, prøver du å lage en tiende av et sekund på ti forskjellige områder.

Hva gjør en god bobsledere?

Atletikken [påkrevd] er en maktbasert kombinasjon av fart og styrke, så mange gutter har spor og feltbakgrunn, rugby, kraftløfting, og deretter bøyer de et spesialutdanningsprogram. Den tekniske siden av push er ganske unik.Vi har hatt toppsportere som var veldig raske sprintere, men presset et 200kg objekt på is og nedoverbakke hvor objektet begynner å løpe vekk fra deg, og du må bestemme deg for å enten komme inn eller slippe fordi denne tingen er på reise raskere enn deg … Det følger ikke automatisk at en førsteklasses sprinter er en førsteklasses bobsledere.

Hvordan trener du folk til å hoppe inn så fort? Det tok Trener bokstavelig talt minutter å komme inn mens du har mindre enn et par sekunder …

Som forberedelse til '98-spillene vi ville tilbringe timer satt i garasjen bare hoppet inn og ut til det kom til et punkt der vi kunne gjøre det blindfoldet. Det er også en sekvens å sitte ned. Du blir ikke bare et individ og sier, "Rett, jeg er inne, jeg får meg sortert", du venter på millisekunden din, slik at du alle setter deg sammen som en enhet, og det holder energien til gruppen presser fremover. Det er nesten som en gymnastikk øvelse med stealth og hvordan "stille" det må være.

Har du noen gang forlatt en passasjer bak?

Det har skjedd med meg i en to mann der en fyr ikke gjorde det. Jeg har også sett gutta som er bundet i bakovervendt, men det var et område jeg identifiserte veldig tidlig i min karriere på fire mann og var noe jeg religiøst praktiserte med et nytt mannskap, så vel som å opprettholde den optimale ytelsen må du aldri miste en fyr - det er øyeblikkelig diskvalifisering.

Hvordan kan folk bli involvert i Storbritannia?

I militæret kan du delta i isleirer for glidende isesport - skjelett, bobsløype og luge - og det er noe jeg er en av lederne for, men som sivil tror jeg at du bare nærmer deg British Bobsleigh Association. De driver ikke en bobskole, du må prøve å bli involvert som en idrettsutøver og deretter utvikle seg som en sjåfør. Det er ikke noe du finner på gaten eller på ditt lokale treningsstudio, men hvis du var veldig opptatt, er det ikke umulig.

Hva vil du si til folk som kan være interessert?

Det er en lite kjent, men fantastisk sport. Spenningen på lagets ting, disiplinen, utstyret, teknologien, reisen og stedene, er årsakene til at jeg holdt meg så lenge i sporten og utholdenhet for å vinne en stor medalje.

nissan.co.uk

Populært emne