13 uker gravid - hva du kan forvente

Ved uke 13 har babyen vokst til ca 7 cm lang, eller størrelsen på en fersken. De gode nyhetene? Din placenta er fullt utviklet, og du kan bli klar til å kunngjøre graviditeten din. Her er hva annet å forvente ved tretten uker gravid.

Hva gjør babyen min på tretten uker gravid?

For øyeblikket utgjør babyens hode fremdeles omtrent halvparten av kroppen, og øyelokkene er smeltete for å beskytte øynene sine for de neste månedene.

I løpet av uke 13 vil din lille begynne å utvikle bein i hennes armer og ben og tarmene, som hittil har vokst inne i navlestrengen, vil flytte til sin faste adresse i babyens underliv. Denne uken vokser også morkaken, og blir klar til å mate og nære fosteret i de neste månedene. Din baby vil også nå begynne å utvikle hans eller hennes reproduktive organer, men det er nok for tidlig å se dette på en ultralyd akkurat nå.

En annen søt utvikling denne uken - det lille ens vokale ledninger, noe vi er sikre på at hun vil bruke ofte når hun er født!

Hva gjør kroppen min på tretten uker gravid?

Når du kommer til andre trimesteren, bør symptomer som morgendis og utmattelse begynne å avta.

Ved nå vil din moderkose være fullt utviklet, men vil fortsette å vokse i størrelse gjennom hele svangerskapet. Barnet ditt er koblet til det via navlestrengen, hvor babyen får nok oksygen og næringsstoffer. Likevel har placenta også en viktig rolle i å bli kvitt avfallsprodukter som karbondioksid og produsere mange av de viktige hormonene som trengs for babyens utvikling. Det kan ikke være veldig pent å se på (ikke Google bilde det hvis du fortsatt føler seg delikat), men det gjør en virkelig fantastisk jobb for babyen din.

Denne uka, kan du se de første tegnene til at babyen støter - det viser seg vanligvis mellom 12 og 16 uker, men dette er helt avhengig av din kropp og din baby. En viser bump kan være en av de største graviditet spenningene, og du kan nå bli klar til å kunngjøre at du forventer.

Vanlige symptomer å se etter:

  • Mer energi: Endelig! Nå tar placenta over, du burde føle at du har litt mer av en vår i ditt skritt. Vurder å bruke denne energien og legg til litt øvelse i rutinen, men vær ikke sint!
  • Forstoppelse: Vi har nevnt dette før, men under graviditet skaper de viktigste hormonene noen uønskede bivirkninger, og dette er en av dem! Tarmmuskulaturene slapper av, noe som betyr at de er mindre effektive for å flytte ting sammen, noe som kan føre til at du føler deg ganske ubehagelig. Våre beste tips? Legg til litt fiber med høyt fiber til kostholdet ditt - frukt, grønnsaker og hele korn er gode alternativer.
  • Halsbrann: En annen som er svært vanlig og sannsynligvis ikke vil lette opp når som helst snart, under svangerskapet, sperrer muskelen på toppen av magen som gjør at fordøyelsessyren kan stige og forårsake at kjent brenning i brystet. Hold deg unna krydret eller feit mat og hold dem antacids hendig!
  • Synlige årer: Du kan kanskje ikke like dem, men disse er super viktige under graviditet og er et tegn på økt blodtilførsel til din voksende baby.
  • Vaginal utslipp: Ellers kjent som leukorrhea, er denne tynne, melkefulle, mild luktende eller luktfri utslipp et annet helt normalt symptom, forårsaket av østrogenproduksjon under graviditet. Dens jobb er å beskytte fødselskanalen mot infeksjon og holde den sunn under graviditeten, så vær ikke bekymret for bruk av spesielle våtservietter for å rense den bort. Ulempen er at det kan føre til et rot av favorittunderklær, s ha en tynn panty liner rundt denne tiden.

Hva skal du gjøre denne uken

Som andre trimester nærmer seg, kan du finne et løft i din sexdrift! Det er imidlertid verdt å merke seg om du har en historie med tidlig abort, er det verdt å sjekke med legen din på forhånd.

Hvis du finner ut at du har vist deg i flere uker, og du allerede bryr ut alle klærne dine, kan det være verdt å sjekke tvillinger. Men hvis din første ultralyd har bekreftet at det bare er en liten bolle i ovnen, ikke bekymre deg, det kan bety at forfallsdatoen din ikke stemmer, og du er lengre enn du trodde, eller at du er full av gass og er bare oppblåst.

Ta meg tilbake til uke 12

Ta meg til uke 14

Les neste: Hvordan vokse en smart baby!

1. Start en historiefortid

Grunnlaget for språk begynner i livmoren, og ved tredje trimester kan babyen huske lydene hun hører regelmessig. Amerikanske forskere spurte mødre om å lese The Cat In The Hat gjentatte ganger til sine ufødte babyer. Etter fødselen, valgte babyene "opptaket" av mamma som leser historien ved å suge i en bestemt hastighet for å utløse opptaket, sier foreldreekspert Dr. Miriam Stoppard.

2. Hold deg aktiv

Elske endorfin boost du får fra trening? Vel, det gjør din baby også. Hormoner utgitt under trening, krysser moderkaken, og bader babyen din i følsomme kjemikalier i opptil åtte timer. Plus, som mosjon øker blodstrømmen rundt kroppen din, inkludert til livmor, blir babyens utvikling gitt et løft. Den siste undersøkelsen viser også at trening under graviditeten kan øke nevronene i babyens hippocampus - lærings- og minnesdelen av hjernen - med 40 prosent.

3. Få litt solskinn

Aldri før har solskinnet vitamin Vitamin D vært så viktig. Og du trenger bare å suge den opp i 20 minutter om dagen. "Vi tester alle de gravide mødrene som kommer til klinikken vår for vitamin D, og ​​70 prosent er mangelfulle," sier fertilitetsekspert Zita West. «Det skyldes en kombinasjon av mangel på sollys og ikke å få nok vitamin D i kosten.» Dette næringsstoffet er viktig for å hjelpe barnet ditt til å utvikle sterke ben og hjerte, og forskere har også begynt å undersøke en sammenheng mellom mangel på vitamin D hos gravide og autisme.

4. Masser bumpen din

Fra rundt 20 uker vil barnet ditt føle at du berører bumpen din og strekker det kan sende beroligende meldinger til nervesystemet. Forskning tyder på at en ufødt baby kan til og med skille mellom hennes mor og fars berøring. Pass på mandeloljen. Dette er den beste unnskyldningen for en massasje noensinne.

5. Snakk med bumpen din

'Babyer kan høre fra 16 uker, og med 27 uker er alle koblingene fra øre til hjerne på plass, sier Miriam. Faktisk viser studier at nyfødte reagerer på aksenter eller språk de hører i livmoren - de som er født til tospråklige familier, svarer på begge språkene fra fødselen, så bli chatt!

6. varierer kostholdet ditt

Hvis du vil at babyen skal ha gourmetgommen av et intellekt, bli eventyrlystne ved middagstid. Babyens smakløk utvikler seg fra rundt 12 uker. Etter 25 uker vil hun absorbere rundt to liter fostervann om dagen, og maten du spiser kan smake den. I en studie, babyer av mødre som drakk gulrot juice mens gravid viste en preferanse for gulrøtter når spist.

7. Spill musikk til bumpen din

Kanskje den viktigste utdanningen for alle - du kan forme barnas musikk smak. 'Ufødte babyer elsker musikk - det hjelper til med å utløse gode kjemikalier, som serotonin, som oppfordrer henne til å være rolig og tilfreds,' sier Miriam. 'Etter fødselen husker babyen og gjenopplever alle de gode følelsene knyttet til musikken hver gang hun hører den.'

8. Begynn å synge barnehagerymer

Ja, du kan komme inn i denne vanen nå. «Vi vet at ufødte babyer kan hente opp og falle og kadene i tale,» sier Miriam. 'Du kan hjelpe babyen din til å tune inn ved å synge rytmiske sanger - barnehagerymer er ideelle.' Etter at babyen din er født, synge de samme rimene for å kvitte seg og berolige henne.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar