12 uker gravid - hva du kan forvente

Så, du er 12 uker gravid, men visste du at din lille har mer enn doblet i størrelse de siste ukene? Ja, kroppen din går gjennom noen veldig spennende endringer! Her er hva du kan forvente i løpet av uke 12 av svangerskapet, hva som skjer i løpet av 12-ukers skanning og alt annet du kanskje trenger å vite om å treffe andre trimesteren.

Hvor stor er babyen min på tolv uker?

På 12 uker, babyen din er omtrent to inches - som handler om størrelsen på en liten plomme!

Hva gjør babyen min tolv uker gravid?

Alle babyens kroppsdeler er nå til stede (selv om det fortsatt er noe modning å gjøre) og tarmene hennes har beveget seg på plass i magen. Din lille fetus kommer nå inn i vedlikeholdsfasen; i de neste 28 ukene vil hennes systemer og organer utvikle seg slik at hun er klar for livet på utsiden. Hennes fordøyelsessystem begynner å begynne å praktisere (bokstavelig talt) og hennes beinmarg er opptatt med å lage hvite blodlegemer.

Denne uken din ufødte baby vil ha utviklet startle refleksen, også kjent som Moro-refleksen. Dette betyr at hun vil høre lyder og reagere på dem ved å åpne og lukke armer og ben. Dette er på tide å introdusere den lille du din favorittmusikk!

Et annet spennende øyeblikk denne uken vil være 12-ukers skanning, og høre babyens hjerteslag for første gang. Rull ned for mer informasjon om hva du kan forvente i løpet av den 12-ukers skanning.

Hva gjør kroppen min på tolv uker gravid?

Din 12-ukers babybump

Du har sannsynligvis ikke mye av en bump for å vise frem ennå, men livmoren din handler nå om grapefruktens størrelse. Det vil presse seg over bekkenet bein snart, så forvent de første vage skissene til en baby mage. På den måten blir jeans, bukser og skjørt sannsynligvis ganske tettsittende, så det er på tide å investere i et magebånd som du kan sette over før graviditetsklær inntil du legger opp på barnehagen din.

Som livmor beveger seg fra bunnen av bekkenet til forkanten av magen, vil du forhåpentligvis (til slutt) miste behovet for å stadigviste! Når det er sagt, kan du begynne å føle deg svimmel som en erstatning, da progesteron får blodårene til å slappe av og utvide seg for å øke blodstrømmen til babyen din. Husk at hvis du føler deg svimmel eller svak, legg deg ned med hodet senket mellom knærne dine, ta dype pust og fortsett å snakke for å holde blodsukkernivået oppe.

Vanlige symptomer å se etter:

  • hodepine: En annen som skyldes lavt blodsukker nivå, hvis du noen gang trengte en unnskyldning for å snakke, er det graviditet! Hvis hodepine er veldig dårlig, snakk med legen din om graviditet, sikker smertelindring.
  • Utmattelse: Du nærmer deg slutten av første trimester, men kroppen din er fortsatt utmattet fra å vokse barnet ditt. Hvile opp når du kan, og gjør deg klar for den energibristen som forventes i løpet av trimester to!

Hva skal du gjøre denne uken

  • 12-ukers skanning: Det er endelig tid å klappe øynene på babyen din for første gang, men hva skjer egentlig ved 12-ukers skanning? Dette kan skje helst mellom 11 og 13 uker. For å få et klart syn på babyen din, prøv å drikke en halvliter vann en time før skanningen - dette vil presse livmoren til en bedre posisjon. Skanningen varer mellom 15 og 30 minutter, og viser deg et svart og hvitt bilde av babyen din. Sonografen ser og lytter etter hjerteslag, og måler babyen din for å gi deg en bedre ide om forfallsdato. Finn ut mer om 12-ukers skanning her.
  • Start de bekkenbunnsøvelsene: Klem i opptil 10 sekunder, 20 ganger om dagen. Ikke bare kan disse musklene hjelpe under fødsel, de reduserer sjansene for blæreproblemer og kan hjelpe med postpartum symptomer. Fra graviditetsapplikasjonsappene, til de som gjør livet ditt litt enklere, har vi valgt noen av våre favoritter her. (Det er enda noen han kanskje vil laste ned!)

Uken 12 FAQs, svarte!

Hva vil min 12 ukers skanning være?

Skanningen varer mellom 15 og 30 minutter, og viser deg et svart og hvitt bilde av babyen din for første gang. Sonografen vil lytte etter hjerteslag og måle babyen din for første gang - dette vil gi alle en bedre forståelse av hvor gammel babyen din er og hjelper deg med å utarbeide din forfallsdato. Finn ut alt du trenger å vite om 12-ukers skanning her.

På 12 uker vil ultralydet avsløre babyens kjønn?

På 12 uker er det vanligvis for tidlig å finne ut om du har en gutt eller en jente, og dette er ikke hva sonografen vil fokusere på under skanningen. På 12 uker sjekker de for at babyen din er sunn, og det er normalt ikke før 20 ukers skanning at du finner ut kjønn. Når det er sagt, tror noen på nubteori, hvor du bestemmer sexet fra det første ultralydbildet.

Ved 12 uker gravid, er det en støt eller er jeg oppblåst?

Hver kvinne er annerledes og begynner å vise på forskjellige tidspunkter. Ved uke 12 vil du sannsynligvis ikke ha mye av en bump for å vise seg, men livmorsken din vil begynne å stige over bekkenbenet ditt snart. Oppblåsthet er en svært vanlig bivirkning ved å være gravid, og for å unngå ubehagelig følelse, anbefaler eksperter å bremse ned når du spiser.

Er det normalt å oppleve kramper ved 12 uker gravid?

Kramper er normalt under tidlig graviditet, spesielt rundt uke 12. Mange kvinner rapporterer å føle skarpe smerter på en eller begge sider av lysken når de står opp eller vri. Dette er normalt, og er forårsaket av ledbånd som støtter livmorstrekningen som det vokser. Når det er sagt, hvis kramper er veldig smertefullt, er det en god ide å kontakte legen din for å sjekke.

Er det normalt å oppleve hodepine ved 12 uker gravid?

Et annet veldig vanlig symptom på graviditet, forårsaket av lave blodsukkernivåer. Husk å fortsette å snakke og spør legen din om eventuelle graviditetssikker smertestillende midler hvis du trenger det.

Ta meg tilbake til uke 11

Ta meg til uke 13

Les neste: Målet er ikke å velge et babynavn

Ikke: Velg navnet på en ex

Uansett hvor nydelig du tror din exs navn er, ville det ta en veldig forstående partner for å la deg velge det for barnet ditt. Bare vær klar over navn du kjenner, vil føre til problemer for andre mennesker, spesielt med hensyn til din partner og kjære.

Gjør: Bli forelsket i navnet / navnene du har valgt

Velg et navn som gjør at du smiler, fordi hvis du elsker det, forhåpentligvis vil ditt barn også - og vil ikke vokse opp resenting og hate deg med all deres vesen. (Det var en liten spøk.) Slapp av og få plukking.

Gjør: Prøv det

Mens du er gravid, snakk med babyen din ved å bruke navnet deres for å se om de svarer. Du kan også prøve å skrive navn ned, praktisere noen signaturer, eller si en høyt nok ganger for å se om du noen gang blir lei av det. Ikke glem å si det høyt med etternavnet knyttet til at det føles riktig.

Ikke: Lytt til andre mennesker

Noen ganger tilbyr besteforeldre og venner barnevennlige råd, som kanskje ikke alltid er velkomne. Hvis du har ditt hjerte satt på et navn, hold det hemmelig til etter fødselen for å unngå unødvendig kritikk. Stol på dine egne instinkter - de kommer til nytte for foreldre generelt.

Gjør: Finn et navn med mening

Å velge et navn som er forankret i historie eller folklore, kan bare inspirere den lille til å være like stor som sin navnebror. Det er forskning som tyder på at denne inspirerende rub-effekten har ekte ben, så selv om du velger et navn ut av luften, bør du vurdere å gjøre noe for å fortelle dem senere!

Gjør: Ha det gøy

Å plukke ut navn skal være morsomt. Latter på de som du aldri ville drømme om å velge, kan virkelig hjelpe deg med å begrense det til de du ville. Det er tid senere å tenke på om bizarre navn faktisk gir den lille en hodepine når de må stave det hver gang de sier det. Se side 48 for mer om dette.

Gjør: Utvide ditt sinn

Ikke utelukke de rare de nettopp ennå! Vær modig og dristig hvis det er det du vil, men bare hvis du får det massivt galt (definitivt en mulighet, la oss innse det), vil du kanskje gi dem et enklere mellomnavn slik at de kan hoppe skipet til det i stedet.

Gjør: Prøv å bli enig

Dette er sannsynligvis det vanskeligste problemet å løse. Forskning en rekke navn som du og din partner begge liker, og gjør et poeng å diskutere dem lenge før barnet er forfalt. Å argumentere om det i leveringsrommet er ikke et flott førsteinntrykk å gi til junior.

Gjør: Kompromiss

Velg to mellommenn, slik at du hver har en der du elsker, eller du kan ha fem navn som du har lov til å veto - men ikke mer. Uansett hvor du går om det, er det viktig at du til slutt enig i navnet du gir babyen din, selv om det betyr å miste ut på det du har hatt ditt hjerte satt på en stund.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar