Wednesday Lunch Club - din historietid og lese spørsmål besvart

Innhold

Forvirret om hvilke bøker som skal leses til babyen din? Eller bekymret for at barnet ditt ikke er interessert i bøker? Leseekspert Nicola Bird, Seniorredaktør ved Ladybird, besvarte noen av dine spørsmål i vår onsdag lunsjklubb Q & A.

Her på mor og baby tar vi deg med på onsdagens lunsjklubb - en sjanse til å få strålende råd til foreldrespørsmål fra en toppekspert.

Denne uken (24. juni 2015) stiller vi dine spørsmål til Nicola Bird.

Nicola er Ladybirds seniorredaktør og en av Penguin Random House Children's hjemmehørende eksperter på alt det lille bokmaskene elsker.

Hun er en del av teamet bak Ladybirds prisbelønte interaktive Baby Touch-utvalg, bestselgende bøker for smårollinger som Pirate Pete og Princess Polly-serien, og ikonisk lærer å lese serier som Les det selv med Ladybird. Hver Ladybird-bok er spesielt undersøkt og designet av de interne eksperter for å stimulere og underholde både foreldre og barn i alle aldre og i alle stadier av et barns utvikling.

Hvis du savnet vår Q & A-økt over på Facebook, er det som har skjedd:

Jeg har en 10 og en halv måned gammel; han er egentlig ikke i bøker ennå, han elsker bare å stenge dem! Noen tips om å få ham inn i bøker mer? Og hvilke bøker anbefaler du?

Nicola: Jeg vedder på at din lille gutt er opptatt og inn i alt i denne alderen, så kanskje prøve å introdusere ham til bøker med store klaffer for å løfte eller berøre og føle områder slik at han kan utforske sidene fysisk. Spør ham hva han kan se på sidene, så han føler seg involvert og det blir mer av et spill enn strengt 'lesing'. Ladybird har en rekke bøker kalt Toddler Touch som inneholder mange av disse elementene, og klassiske klaffbøker som Where's Spot? er alltid strålende.

Jeg har fått mange bøker som gaver. Hvilke bøker er best for svært små babyer?

Nicola: Nyfødte forsøker å gi mening om denne nye verden rundt dem, så i begynnelsen deler de myke klutbøker med støyende crinkles, speil og forskjellige teksturer som er ideelle for å stimulere en babys utviklende sanser. Se opp for bøker med dristige farger med høy kontrast, for å fange opp oppmerksomheten. Etter tre måneder kan en baby bare se en begrenset palett av kontrastfarger som svart, hvitt, rødt og gult.

Eldre babyer som lærer å nå ut og ta tak i, vil nyte robuste brettspill med interaktive elementer som berøring og føler at de fysisk kan leke med og utforske.

Støyende lydbøker gjør meg gal! Hvorfor er de gode for barn? Min lille gutt elsker dem!

Nicola: Ja, lydbøker kan noen ganger være irriterende, spesielt når du lytter til lydene hele tiden! Men de er en fin måte å få et barn på med en bok. Å trykke på knappen er noe de kan gjøre selv, så de føler seg empowered og 'ansvarlig'. De lærer også om årsak og virkning: "Hvis jeg trykker på knappen, skjer denne støyen!"

Lydknapper i en bok er også en fin måte å utdanne et barn om lydene som gjør i verden rundt dem - hvordan en katt miaow høres, eller hvilken støy en traktor gjør. De vil elske å kopiere disse lydene, og det er en fin måte å hjelpe første taleutvikling på.

Jeg vil lese til babybøkene mine for eldre mennesker, som Harry Potter og Ringenes Herre, er det OK, eller skal jeg bare lese babybøker?

Nicola: Det er et godt spørsmål! Det avhenger litt av babyens alder som de eldre og mer nysgjerrige og livlige, de blir vanskeligere, det er å opprettholde sin oppmerksomhet i mer enn noen få minutter av gangen. Derfor er babybøker korte!

Det er så viktig for et barn å høre folk snakke og lese

Imidlertid er jeg fast tro på at all lesing er god lesing. Selv om babyen din ikke nødvendigvis forstår hva det er du leser til dem, vil de elske å høre stemmen din da den stiger og faller og får stor trøst fra det. Det er så viktig for et lite barn å høre folk snakke og lese som det lærer dem om rytmen av tale og hvordan språk fungerer. Jeg sier gå for det! Det er ingen feil måte å lese på barnet ditt - de er din største fan, uansett hva du deler med dem, selv om det bare er baksiden av en frokostblandingspakke.

Nursery rimer kan virke veldig gammeldags til nye mødre - er de fortsatt relevante for babyer? Hvordan hjelper de deres utvikling?

Nicola: Nursery rimer er strålende for å oppmuntre til den viktige lytting, snakk og minnekompetanse hvert barn trenger for læring. De er også morsomme, spesielt hvis de kommer med handlinger eller en singalong melodi! Det som er flott med klassiske barnehagerymer spesielt er at de blir en felles opplevelse for barn - det er det magiske øyeblikket når de innser at andre også kjenner dem.

Rhymes like Five Little Ducks kan hjelpe tidlig å telle praksis

Rhymes like Five Little Ducks kan hjelpe tidlig å telle praksis, og de som Hvis du er glad og du vet at det er flott å forbedre koordinasjonen mens du går med i bevegelsene! Det er egentlig noe for alle, og hvis du ikke kjenner ordene eller melodiene, ikke bekymre deg, det er mange ressurser på nettet eller på baby- og pjokkklasser for å hjelpe deg!

Jeg har et barn som begynner på skolen i år - trenger de å vite hvordan de skal lese og skrive før de starter?

En mottakslærer vil absolutt ikke forvente at nye forretter allerede kan lese og skrive

Nicola: Alle barn utvikler og lærer til ulike priser, og en mottakslærer vil absolutt ikke forvente at nye forretter allerede kan lese og skrive. En klasse vil begynne å lære å lese sammen, vanligvis ved hjelp av phonics.

Men hvis barnet ditt viser interesse for å lære før de begynner på skolen, kan du se på bøker om alfabetet eller første tallene sammen. Enkelte historier er også gode for å hjelpe et barn å begynne å forstå forholdet mellom trykte ord på siden og lydene de lager, noe som er et viktig første skritt i å lære å lese.

Hvordan kan bøker hjelpe med potty trening?

Nicola: Bøker er ofte ekstremt nyttige som brukes i forbindelse med potetopplæring, da de kan bidra til å forklare prosessen på måter som foreldrene ikke kan føle seg trygge på, på et enkelt, passende språk. Barn kan også være beroliget ved å se at andre også går gjennom samme erfaring, og vil ofte lese dem om og om igjen.

Nyfuglens potty trening titler, Pirate Pete's Potty og Princess Polly's Potty, ofte kommer anbefalt av foreldre

Ladybirds potty trening titler, Pirate Pete's Potty og Princess Polly's Potty, ofte kommer anbefalt av foreldre. De tar et barn gjennom å velge en potte og hva den brukes til, iført bukser, vasker hender, har ulykker og prøver best. Det er også en jubel lydknapp (beklager lydkortet plakaten før!) Som bidrar til å motivere barn som de velger sine egne bukser, gjør en wee i potten og så videre.

Min lille jente er i ferd med å slå tre. Hun er ganske sjenert til tider. Hvordan kan bøker bidra til å bygge opp tilliten sin?

Nicola: Igjen tror jeg dette er hvor barnehagerymer er veldig nyttige. Din lille jente vil like den rimelige naturen til rhymene og etter gjentatte avlesninger begynner å vite hva som kommer neste, så oppmuntre henne til å bli med og rope ut den siste linjen eller enden av rimet. Hun vil også gjerne se at andre barn kjenner disse rimene også, og gjør det mer av en gruppeaktivitet hun føler seg trygg på å bli med.

Hva er dine beste anbefalinger for bedtime story bøker?

Nicola: Jeg pleier å finne at bøker med mild rytme og rim er populære ved sengetid. Lytte til en forelder som leses i en myk, rytmisk stemme er veldig beroligende for et barn og bidrar til å forsterke det faktum at dette er en tid for å være rolig og rolig. Bøker av Julia Donaldson er fortjent populære på grunn av hvor god hun er på rim og historie! Nyfuglens første favoritthistorier er forkortede eventyr som er spesielt skrevet med rytme og rim for yngre barn, og mange mennesker liker å velge en mer tradisjonell historie som disse for sengetid, og igjen er kjendismen trøstende.

Det er ingenting galt med å lese noe barnet ditt egentlig bare elsker - om de er i Peppa Pig, dinosaurer eller Thomas Tank Engine, er en sengetidbok alltid en spesiell deltid!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar