Hva er Weaning?

Du hadde knapt tid til å innse det, men din lille er allerede sitter rett og kan til og med virke mer interessert i maten din enn i en annen flaske melk. Det betyr at det er på tide å begynne å avta - og her er vi med alle de tipsene du trenger.

Tegn på at babyen din kan være klar for avvenning

Det er veldig viktig at du begynner å introdusere babyen din til faste stoffer når han er klar for det. Noen babyer er klare til å avvenge på omtrent fire måneder, men det er best å gjøre det når barnet er over seks måneder.

Noen av de sikre tegnene på at han er klar for å ha på seg, inkluderer: Hvis han kan sitte rett opp under måltidet, holder han lett på hodet og kan ta mat og ta det til munnen uten hjelp.

Babyen din må være minst dobbelt fødselsvekten for å kunne ha halvfaststoffer, som igjen er på omtrent seks måneder.

Endelig må barnet ditt selvsagt kunne svelge.

En enkel måte å sjekke på er å gi ham litt mat og se om det meste kommer opp i ansiktet i stedet for i munnen.

Metoder for avvenning

Så, det er de baby-ledede evangelister som ikke vil skje noe i sin lille munn - det er alle kuber og batonger. Deretter er det de som forbereder uendelige iskube-skuffer med muret veg. Og mens mange foreldre er et sted i midten, prøver en blanding av puré og fingermat, mange lurer på om disse to tilnærmingene egentlig er de eneste måtene å introdusere en baby til faste stoffer.

Så hvis du er lei av å servere vegetabilsk mush eller tilfeldige crudités til din unimpressed baby, prøv en annen måte - smak-ledet avvenning.

Når barnet ditt ikke spiser

Lydia, som driver matlagingskurs for nye mødre, sammen med hennes nettside flavourforbaby.com, undersøkte hvordan foreldre i andre land avvender sine babyer. Det viser seg at i Frankrike er baby ris praktisk talt uhørt. I stedet handler det om å oppmuntre spedbarn til å elske mat. I løpet av den første måneden av avvenning presenterer franskene sine spedbarn til mange forskjellige veg - og de roterer disse regelmessig.

'Tendensen til å gi barn blid mat er misforstått,' sier nutritionist Hayley Pedrick. 'En av de foretrukne smaker til en baby er hvitløk, men det anses ofte for sterk - denne holdningen kan føre til uventet mat valg i senere liv.'

Tross alt, bar noen ting (tilsatt salt, sukker, honning, hele nøtter og fisk med høye nivåer av kvikksølv, som hai og sverdfisk) det er få begrensninger på hva babyer kan spise. 'Du kan gi babyer et langt bredere spekter av hjemmelaget mat enn de fleste tror,' forklarer Lydia. 'Spedbarnene i mine klasser ser alle ut til å nyte pasta, pilau ris, kjøtt som svinekjøtt, fisk og supper. Jeg oppfordrer foreldrene til å servere deilige hjemmelagde voksne matvarer, som ligger innenfor medisinske retningslinjer. '

Det kan være best å ikke overbelaste babyen din med for mange typer mat når du først avvender, men hvis de ikke har noen problemer, kan du raskt utvide deres horisonter.

Så det er verdt å la din tote være eventyrlystne når du avvender, eller bland det i det minste litt. Ikke bare kan det gjøre det mer moro, men å spise restene er mye mer tiltalende også ...

>> LES: 16 TIPS FOR SUCCESFUL BABY-LED VANAN

Spenningsfaser

Tre faser av avvenning kan være grovt skjenket. Først blir de fleste barn matet glatt purees mellom fire og seks måneder, for å få næringsstoffene og bli kjent med litt ny smak.

I de neste tre månedene kan du begynne å introdusere babyen din til mer klumpete teksturer, slik at han lærer å tygge før han går over til mer solide matvarer. Begge disse første etappene er best når det hjelper med noen klokt spekede spenningsprodukter.

Ved en alder av 10-12 måneder kan babyen din ha nesten det samme som du gjør, noe som gjør livet mye lettere ved å spare deg tid til å lage mat for hverandre. Bare gjør porsjonene mindre og sørg for at det er variert og skreddersydd for ham, slik at det skal være på alle stadier: lite salt og sukker og ingen kvelningsfare.

Baby-ledet avvenning - din grunnleggende veiledning

5 trinn for vellykket baby-led spenning

Din Feeding And Sponning Spørsmål Besvart I Tesco Elsker Baby Video Chat

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar