8 måter å håndtere seksuell chikane på arbeidsplassen

Når du ikke er helt sikker på hvordan du skal håndtere en kollega som oppfører seg uhensiktsmessig rundt deg, er det noen ting du kan gjøre.

Dessverre er seksuell trakassering et vanlig problem på arbeidsplassen. Det er ikke-diskriminerende, og noen kan være et offer. Mens de fleste som er skyldige i denne upassende oppførselen, er motivert seksuelt, er det også noen som er uvitende om at deres oppførsel utgjør seksuell trakassering.

Seksuell trakassering påvirker alle: menn, kvinner og LGBT-folk kan være ofre. Når man blir et offer, er det viktig å vite hvordan man effektivt skal håndtere seksuell trakassering for å sikre at det aldri skjer igjen.

Seksuell trakassering er enhver form for tvangs- eller mobbing atferd som er seksuell i naturen. Det er ulovlig i de fleste land og er svært frowned på på arbeidsplassen. Imidlertid har forskjellige land en annen forståelse og juridiske definisjoner av seksuell trakassering. I de fleste arbeidsplassmiljøer er seksuell trakassering en seriøs og ofte avsluttende lovbrudd.

Ideelt sett bør arbeidsforholdet være profesjonelt og positivt, slik at folk vil være komfortable i å jobbe sammen. Selv om de danner dypere relasjoner som vennskap og romantiske forhold, er det ikke eksplisitt forbudt, folk bør vite den store forskjellen når det gjelder hva som utgjør riktig oppførsel og trakasserende atferd.

Skjemaer for seksuell trakassering

Seksuell trakassering kan ta forskjellige former, og folk bør legge merke til at det som kan synes å være "ubarmhjertige, lekende bevegelser" kunne egentlig bety noe annet. Husk at måten du tilfeldigvis samhandler med nære venner kan være uakseptabel for en kollega som kom fra en annen bakgrunn. Seksuell trakassering kan være like åpen som fysisk kontakt, eller kunne ta form av verbal eller ikke-verbal kommunikasjon. Her er et par eksempler.

# 1 Uvelkommen berøring. De akseptable former for fysisk kontakt på arbeidsplassen er begrenset til følgende: Handshakes, high fives, knyttnevehull og vennlige skulderkraner. Alt utover det kan være tvilsomt. Hugs, pokes, kyss, butt grabs, etc. er allerede ansett som intime kontaktformer som bør reserveres for folk nær deg.

Selv om du er så nær med din kollega, kan du reservere den for dine personlige sammenkomster. Andre mennesker kan misforstå disse gestene, pluss det ser uprofesjonelt ut.

# 2 Upassende kommentarer / samtaler. Dette inkluderer kommentarer som seksuelt objektiverer eller demerer den andre personen. Det kan være en offhanded kommentar på en kroppsdel ​​eller som innebærer at personen er begått i en seksuell handling. Det kan også ta form av påtrengende spørsmål om personens personlige eller sexliv. [Les: 6 enkle måter å håndtere med nosy kollegaer]

# 3 Gossiping. Noen ganger er kommentarer ikke rettet mot målpersonen, men deles med andre kollegaer. På denne måten er ideen spredt på arbeidsplassen og forverrer stormen problemet meget. Folk kan sladre om den andres sexliv, eller dele upassende kommentarer mellom seg selv som nevnt i forrige gjenstand.

# 4 Cyber ​​seksuell trakassering. Dette tar form av seksuelt ladede e-postmeldinger, linker, bilder, chatteromsamtaler og andre medier som ikke kommer inn i kategorien anstendig, profesjonell kommunikasjon. Denne formen for seksuell trakassering blir stadig mer vanlig på grunn av anonymitet fra nettbasert samhandling.

# 5 Andre former for ikke-verbal atferd som ilding, stirrende og uanstendig eksponering. Trenger vi å si mer?

Hvordan påvirker seksuell trakassering folk på arbeidsplassen?

Seksuelt trakassering er mobbing og tvangsfull natur, og er ikke på noen måte nyttig for å skape et sunt arbeidsmiljø. Det er et direkte angrep mot en person, og det kan alvorlig påvirke forholdene på kontoret, noe som kan skade personens evne til å være produktiv.

#1 Den målrettede personen lider av skam, angst og stress fra å være offentlig seksualisert og objektivert.

#2 Seksuell trakassering skaper fiendtlighet mellom deltakende medarbeidere, spesielt hvis oppførselen konfronteres.

#3 Det skader samarbeid, reduserer mellommenneskelig kommunikasjon og skader produktiviteten.

#4 Forbryteren og offeret blir fordømt. De kan bli shunned eller utstødt fra grupper og dermed lider av tap av tillit fra kolleger.

#5 Hvis en person blir sparket på grunn av seksuell trakassering, kan det føre til en skadet karriere fra dårlig legitimasjon. Alvorlige tilfeller krever ofte at folk flytter til en annen by eller stat.

#6 Ofre kan bli byttet til â € œvictim skylden â € œ hvor deres livsstil, antrekk og personlige aktiviteter kan bli gransket.

#7 Offerets egne forhold kan bli påvirket. En fiendtlig betydelig annen som konfronterer lovbryteren, kan komme inn i en stygg fysisk kamp.

#8 Ofre kan bli utsatt for mer trakassering dersom forbryteren er i maktposisjon.

Håndterer seksuelt trakassering

Dessverre, selv om det er lover og husregler som forbyr seksuell trakassering, skjer det fortsatt veldig ofte. For å ytterligere forverre problemet, nekter de fleste ofre ofte å rapportere slike hendelser, på grunn av frykt for gjengjeldelse hvis lovbryteren har en høyt posisjonert stilling i organisasjonen. Her er noen av tingene du kan gjøre for å håndtere den uønskede kollegaen.

# 1 Snakk med personen. Be dem om å stoppe. Dette er noen ganger det vanskeligste valget for noen mennesker som ikke er konfronterende. Men ofte snakker direkte til den involverte personen den beste måten å snipe den uønskede oppførelsen i budgen.

Etter en hendelse er det tilrådelig å snakke med personen direkte for å sende en melding om at du ikke tolererer slik atferd. Det kan også hjelpe ved å sette en grense eller rydde en misforståelse som du ser som seksuell trakassering. Informer også den andre personen om at hvis de ikke opphører og avstår, vil du iverksette ytterligere tiltak.

# 2 Samle bevis. Lagre og skriv ut inkriminerende e-postmeldinger og tekstmeldinger, skjermkapsler sosiale medier, lagre bilder og hold stemmeopptak. Dette kan hjelpe deg med å danne et sterkt sak mot den fornærmende personen, eller du kan bruke dette beviset for å overbevise dem om å stoppe før du snakker med myndighetene.

# 3 Snakk med andre ofre og vitner. Bortsett fra fysiske bevis, kan du snakke med andre kolleger som er ofre selv. Du kan også samle vitner og deres formelle uttalelser. Dette vil legge mer vekt på klagen din, hvis du vil bli tvunget til å ta det videre. Men husk at å få støtte fra andre er for å lage et solidt tilfelle, ikke å mobbe eller sladre om den fornærmende personen. [Les: 8 tips for å være gode venner med dine medarbeidere]

# 4 Snakk med en veileder. Snakk med din nærmeste veileder hvis den fornærmende personen er en lagkamerat. Snakk med harassørens veileder dersom lovbryteren tilhører et annet lag. Du kan gjøre dette hvis du ikke konfronterer trakasseren, er det ikke et alternativ, eller hvis du allerede gjorde det, men de fortsetter å seksuelt plage deg. Det er bedre hvis du gjør det formelt ved å sende en skriftlig klage eller hendelsesrapport til veilederen, som beskriver situasjonen når du ble plaget.

# 5 Send en klage til HR. HR er den vanlige avdelingen som håndterer eventuelle problemer knyttet til arbeidsplassen. Noen selv har en dedikert seksuell trakassering for å håndtere disse sakene. Hvis alle foreløpige samtaler og advarsler ikke avskrekker lovbryteren fra å begå seksuell trakassering, er det best at du legger en offisiell sak til HR. For din sak å bære vekt, kan du inkludere alt beviset du samlet, pluss påtegning av din veileder eller leder.

# 6 Kontakt øverste ledelse. Tilfeller krever ofte ikke denne løsningen, men hvis den fornærmende parten tilhører mellomledelsen * f.eks. veiledere og arealforvaltere * og du finner deg selv et offer for hvitvasking på arbeidsplassen eller til og med utpressing, ta det opp til toppledelsen. Styremedlemmene vil ikke like å høre sine juniorforvaltere misbehavende, enn si delta i en dekning av deres misdemeanors. Du vil sannsynligvis få flere lydresponser fra dette alternativet.

# 7 Godkjenn saken din til EEOC. Likestillingskommisjonen eller EEOC er en organisasjon som håndterer arbeidsplassproblemer som diskriminering og seksuell trakassering. Hvis alle alternativene du prøvde fortsatt vant, skal du sende saken til en EEOC-representant. Denne organisasjonen spesialiserer seg på seksuelle trakasseringssaker og har stor erfaring med å håndtere lovovertredere.

# 8 Lag en søksmål. Hvis alt annet feilet, og du har utmattet alle muligheter du må gjøre den andre personen slutte å trakassere deg, kan du alltid sende inn en søksmål. Dette er det beste alternativet hvis du befinner deg i en konsolidering over hele verden for å undertrykke saken din, og hvis problemet påvirker livet ditt sterkt.

Lovlig, kan du stevne den fornærmende personen og selskapet selv for ikke å ta skikkelig handling for din situasjon. Søksmål kan generere erstatningskompensasjon, få deg tilbake til din stilling, og straffe den pågående partiet.

[Les: 10 måter å rolig håndtere vanskelige mennesker]

Arbeidsplassen bør være et sted for profesjonalitet og respekt. Derfor bør enhver form for seksuell trakassering unngås og adresseres ordentlig. I motsetning til en irriterende kollega kan seksuell trakassering ikke håndteres ved å ignorere den, da lovbryteren kan anta at tilbud ikke motstand innebærer samtykke.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar