8 Små måter å håndtere store forandringer i livet ditt

Store endringer er aldri enkle. Men de er ikke helt umulige å håndtere. Her er 8 måter du kan hjelpe til med å lette overgangen din.

Store endringer kan skje i livet ditt, selv når du minst forventer det. Disse endringene kan være positive, som en kampanje på jobben din, eller begynnelsen på et nytt forhold. Men de kan også være negative, som å gå i stykker eller ha et helseproblem.

Uansett tilfelle kan tilpasning være nødvendig for å hjelpe deg med å håndtere din nye situasjon. Dette kan være ganske skummelt først, men hvis du gjør det riktig, kan det hjelpe deg med å rive ut noen av de store endringene, og hjelpe deg med å lette inn i din nye situasjon.

Hvem vet, kanskje noen av tingene du lærer kan hjelpe til med å tjene deg for resten av livet ditt. Selv om endring kan være forstyrrende, kan det ofte føre til et bedre sted. For eksempel, hvis du mister jobben, kan du innse at du ikke vil være i det feltet uansett. Hvis du brøt sammen med noen, kan du innse at du fortjener noen bedre. Hvert bakslag er jo en mulighet til å gjøre livet ditt bedre.

Hvordan håndtere store livsendringer

I hvert fall er det noen ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å håndtere endringene som livet kaster på deg. Her er noen tips som kan hjelpe deg!

# 1 Benytt deg av støtten du har. Hvis du vet at noen av vennene dine vil være der for å hjelpe deg følelsesmessig i løpet av tiden din med stor forandring, så er dette en god tid å søke dem ut. Prøv å ikke være for stolt. Noen ganger trenger vi virkelig en hjelpende hånd.

Det kan være like enkelt som å ha en venn å høre på deg, klage på situasjonen din. Dette kan bidra til å gi deg validering og følelsen av at du ikke er helt alene i kampen din. Det kan også være mer komplisert. For eksempel kan en venn hjelpe deg med å flytte dine eiendeler, hvis du flytter, eller han eller hun kan hjelpe deg med å finne en ny jobb, en ny hobby, en ny karrierevei eller til og med et nytt forhold. [Les: 8 venner folk trenger i deres liv]

# 2 Prøv å rulle med slagene. Med andre ord, prøv å ikke bli hengt opp på måten som ting pleide å være. Hvis det skjedde, skjedde det. Det er bare noen ting vi ikke har kontroll over, og det er noen ting som er for sent for oss å rette opp.

Noen ganger skjer ting bare, og å bli for fast i fortiden kan være kontraproduktivt. Når ting skjer, er det på tide å tilpasse og justere. Slik gjøres fremgang best. Du kan ikke endre hva som allerede har skjedd, du kan bare jobbe i nåtiden for å skape en bedre fremtid.

Stansen kommer, så prøv å ikke bare sitte der og ønske at det ikke var det. Rull, unn deg, og gå ut av veien. Gjør hva du må gjøre, og fortsett å flytte! [Les: Hvordan slippe fortiden og bli begeistret av fremtiden]

# 3 Prøv å holde en positiv utsikt. Hvis det er en måte for deg å sette hva som skjer i et positivt perspektiv, kan dette hjelpe deg med å håndtere endringen. For eksempel, hvis du bare fant ut at din skvente mor nå deler noen tjue år yngre enn hun er, kan du kanskje se det som en mulighet til å ha mer felles med partneren sin.

Selv i de vanskeligste situasjonene, kan det ofte være noe positivt som kommer ut av det. Hvis du finner det sølvfôr, så kan det bidra til at det som skjer, ikke er rent negativt. Dette kan gå langt i å opprettholde mental balanse. [Les: Hvordan positiv selvtalende kan være nøkkelen til å forvise negativitet]

# 4 Gjør ting som gjør deg glad. Kanskje du liker å spille tennis eller gå til stranden eller lese bøker i flere timer. Å ta deg tid til å gjøre ting som behager deg, kan bidra til å ta deg av dine problemer og gi deg litt ekstra positiv energi. Jo mer positiv energi du har, desto lettere blir det å ri ut endringene som skjer rundt.

Tenk på disse aktivitetene som anker, når du tror at endringene i livet ditt blir ute av kontroll. Se etter positive og produktive aktiviteter for å hjelpe deg med å få litt konsistens i livet ditt. [Les: 14 hurtige stressbusters å lade opp tankene dine]

# 5 Unngå ting som gjør deg ulykkelig. Dette kan høres enkelt, men mange mennesker sliter faktisk med å gjøre dette. Hvis det er noen i livet ditt som virkelig opprører deg, så unngå personen. Det er ikke nødvendig å legge til stress under en stor livsforandring.

Det samme gjelder for steder og ting. Hvis du går til en bestemt bar, har du problemer med at lederen er skumle eller musikken er for høy, så er det ikke nødvendig å tvinge deg til å gå dit. Gjør ditt liv så enkelt som mulig under utfordrende tider. Du trenger din energi til å gå mot å håndtere de viktigste problemene. Ikke legg til små problemer, hvis du ikke trenger det.

# 6 Prøv å løse hovedproblemet. Hvis du virkelig stresser ut fordi du trenger å finne en ny leilighet, er det eneste som virkelig vil stoppe stresset å finne en ny leilighet. Prostrastinering eller distrahering selv kan bidra til å midlertidig avlaste stresset, men det kommer tilbake så snart du må tenke på problemet.

Å løse det faktiske problemet, vil imidlertid få problemet til å forsvinne, eller det vil gjøre det mye lettere å håndtere. Når du har en klar handlingsplan og du har utført de innledende stadiene av planen din, kan du gi deg selv en belønning ved å ta en pause fra alt kjas og mas.

# 7 Få inspirasjon fra folk som har behandlet et lignende problem. Hvis du kjenner noen som har behandlet en lignende ting med det du går gjennom, kan du kanskje få hans eller hennes råd. For eksempel har du en venn som har gjennomgått en lignende vanskelig oppbrudd, og ber om at vennen for noen tips om hvordan du raskt kan komme til rette med slutten av forholdet, ikke bare hjelper deg med å akseptere situasjonen raskere, men det kan også gi deg litt perspektiv på situasjonen din.

# 8 Få profesjonell hjelp. Hvis situasjonen du har å gjøre med, er rett og slett for mye, kan du få en terapeut eller en livstrener. Disse menneskene er trent til å lede folk gjennom vanskelige situasjoner, og de har ferdigheter som mest sannsynlig vil hjelpe deg. Det er ikke skammelig, og det kan være svært gunstig å søke råd fra noen som hjelper mennesker til å leve.

Du kan til og med søke hjelp fra fagfolk som er opplært til å håndtere nybegynnere på et bestemt felt. For eksempel, hvis du har fått en jobb i et felt som er forskjellig fra tidligere jobber, og spør etter en mentor eller noen som kan veilede deg, vil det være en fin måte å hjelpe deg med å håndtere endringen.

[Les: 8 daglige påminnelser for å holde deg i gang]

Selv om det kan være vanskelig å omfavne endring, spesielt de som tar deg av vakt, er det ingen grunn til at du føler deg helt håpløs. Med forandring kommer livet leksjoner, og med disse livet leksjoner kommer personlig vekst!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar