Vann: Den ekte energidrikken

Men du foretrekker å forbruke vannet ditt - grunnleggende trykk, forsyner fransk mineral eller rett fra grøften - du vil vite om du ikke fikk nok. Eller din undertaker ville. Men sjansene er at du virkelig ikke forstår hvorfor det er så viktig eller bare hva det er, så her er 20 flytende spørsmål du burde spørre, besvart.

1. Hvordan kommer det inn i systemet ditt?

Du begynner å ta vann om bord så snart det går inn: i motsetning til Nando's eller foie gras, si, små mengder absorberes av osmose i munnen og halsen mens du svelger. Vann inntas på samme måte helt ned til overskudd blir utskilt.

2. Hva gjør vann i kroppen?

Det gir deg mulighet til å fordøye maten, det smører alt fra leddene dine til øynene til munnen din til mer intime deler. Svette hjelper kroppen til å regulere temperaturen. På cellulært nivå er nesten alle deler av kroppen hovedsakelig suspendert i vann - det er også nøkkelen til kroppens bevegelige ting rundt. Det gir mediet for kroppen å kvitte seg med giftstoffer og ting det ikke trenger. Kort sagt, hvis du ikke drikker vann, stopper alt, overopphetes og du dør.

3. Hvordan unngår kroppen din denne skjebnen?

Dine blodårer har reseptorer som kalles baroreceptorer og osmoreceptorer som henholdsvis leser væskevolumet og løsemiddelkonsentrasjonen (mengden av ting oppløst i det) av blodet ditt - dersom det blir for lavt, blir signaler sendt til hjernen din, som det tolker for å få deg til å føle deg tørst, og du kommer til en forfriskende drikke.

4. Pub mytologi sier 90% av kroppen min er vann - kan dette muligens være sant?

Få en ny pub - gjennomsnittlig voksen mann er omtrent 60% vann, gjennomsnittlig kvinne 55%. Dette varierer i henhold til alder - babyer og barn har mye mer vann, for eksempel - og til kondisjonsnivå, da fettvev inneholder mindre vann enn de slankere ekvivalenter.

5. På hvilket tidspunkt blir du tørst?

Ditt hydratiseringsnivå trenger å synke 2-3% i prosent av kroppsmasse for at du skal føle deg tørst, men interessant må du bare være 1% dehydrert for at mental og fysisk ytelse skal være svekket. Er Malcolm på kontoer ubrukelig, eller trenger bare en Fruit Shoot? Hvem vet. Men hvis hans hydrering synker til 15-20%, har du en færre kontorbursdag å bekymre deg for.

6. Hvor viktig er vann når du trener?

Her er en radikal åpenbaring: det er virkelig, veldig viktig. Som du har funnet ut nå, trenger kroppen din dårlig vann til å fungere ordentlig, og fungerer som det skal, er det en god idé å trene. Å være dehydrert betyr, som du har sett, å jobbe hardere å gjøre mindre, leddene dine er mindre sprø, og du vil få mindre vann til å svette ut for å kjøle deg selv - du kan kramme opp raskere, og generelt vil det ikke være så effektiv.

7. Hvordan påvirker dehydrering kroppen?

Når Billy Bob Thornton i verdens undergang sier at en asteroid hit vil være "Alle de verste delene av Bibelen" - det er hva dehydrering gjør for kroppen din. Du kan overleve lenge uten mat, men uten vann vil du sannsynligvis være i bakken i løpet av en uke. Med mindre vann i systemet ditt, reduseres blodvolumet ditt, noe som betyr at hjertet ditt må jobbe hardere for å pumpe det rundt. Dine blodårer forstyrrer også, så vær ikke overrasket når dehydrering hodepine streiker.

8. Hva gjør nyrene?

For vann i kroppen, er nyrene det punktet hvor det blir avgjort om det skal være å gå rundt kroppen din, eller sprute ut for å få sin egen vei i verden. Etter hvert som blodet passerer gjennom nyrene, blir vannet enten filtrert ut for å bli sendt for å bli utslettet sammen med overflødig salt, glukose og urea, eller alene, avhengig av hydratnivåene dine. Hjernen styrer dette via et hormon kalt vasopressin, som i hovedsak avgjør om blodet holder vannet eller ikke.

9. Kan du virkelig dø av å drikke for mye vann?

Ja. Det er sjeldent, men fallende offer for vannforgiftning er ikke så vanskelig å gjøre som du kanskje tror. The American Chemistry Society sier at seks liter vann ville være nok til å drepe en 75 kg mann hvis forbrukes over en kort periode. Denne overhydrering kan forårsake en elektrolyttbalanse som påvirker hjernens funksjon. De vanligste omstendighetene for at dette skal skje, er i ekstreme utholdenhetshendelser, vanndrikkekonkurranser eller etter å ha tatt ecstasy.

10. Hjemfiltre - gjør de noe?

Kranvann i Storbritannia er blant de reneste i verden - mens vannfiltre fjerner ulike spor av bakterier og desinfeksjonsmidler som brukes til å rense vannet, har mennesket hittil klart å unngå å dø ut siden oppfinnelsen av vannstrømmen. Likevel, hvis du foretrekker smaken, vær gal.

11. Hvor mange personer har glasset ditt "Thames" vann passert?

Det er en urbane myte at glasset ditt fra vannet har vært gjennom syv personer, men det er veldig vanskelig å bevise med en overbevisende grad av nøyaktighet. En ting du kan være sikker på er at den er passert gjennom mange levende ting, og siden mengden vann i verden er teoretisk begrenset, er du en del av en kjede som går helt tilbake til dinosaurene og utover .

12. Hva er mineralvann?

Det er ikke en stor overraskelse: det er vann som inneholder en kombinasjon av mineraler, som for eksempel salter, det er tilsynelatende unikt for våren som produserte det. I EU kan du bare kalle det mineralvann hvis det har vært flaske på kilden og har gjennomgått en begrenset behandling, for eksempel fjerning av mindre appetittvekkende komponenter som arsen.

13. Kan du absorbere mineraler fra mineralvann?

Sikker - kroppen din absorberer noen av de latente mineralene i ikke-mineralvann, slik at mineralvann bare gir flere av dem for at systemet skal ta inn. Det meste av absorpsjonen finner sted i tynntarmen, hvor, hvis du vil snakke teknisk , mineralene kommer som ladede ioner i en kolloidal løsning, noe som letter deres absorpsjon.

14. Hva er i vann fra springen?

Kjemikalier brukes til å desinfisere vann når det behandles, inkludert klor, ozon, hydrogenperoksid og aluminiumsulfat. Spormengder kan forbli varierende region til region. Bly og bakterier kan også hentes fra gamle rør. Det er imidlertid ingen grunn til bekymring - i 2015 svarte britisk vann i samsvar med EU-standarder mellom 99-100%.

15. Hva er kokos vann?

Ingen overraskelser her - det er væsken som finnes i en ung kokos, og det er helsefad du jour. Dens tilhenger kan være på noe, skjønt - til tross for de spente påstandene fra enkelte markedsføringsavdelinger, er det virkelig lite fett og natrium og ganske næringsrik. Når det er sagt, har det masse sukker, selv om det er naturlig forekommende.

16. Hva er vitaminvann?

En merkevare av vann "forbedret" med vitaminer, mineraler - og mye annet. Til tross for å bli markedsført som et sunt alternativ til brus, er du fortsatt sannsynligvis bedre med godt gammelt normalt vann, med tilsatte søtningsmidler og fruktose er sjelden en god ide.

17. Hva er honningvann?

Vårvann lett søtet med honning, i stedet for de vanlige raffinerte sukkene eller lignende syntetisk gunk. Du kan sannsynligvis lage din egen uten for mye oppstyr, for å være ærlig.

18. Hva er kaktusvann?

En av de siste i en lang linje med produkter som søker oppmerksomheten til de som ønsker å hydrere så jevnt som mulig, er kaktusvann fra frukten (ikke selve kaktusen, overlevelsesobsessiva) av den stikkende pærekaktusen. Lavere i cals og sukker enn kokosnøtt vann, men dobbelt så dyrt.

19. Er det sunnere å drikke varmt vann?

Det er en myte at drikkevann hjelper deg med å gå ned i vekt ved å "hoppe på" stoffskiftet ditt: dessverre er det baloney. Men siden det forblir i magen litt lengre enn den kaldere motstykket, kan varmt vann hjelpe deg til å holde deg full - men det er ikke mye bevis for dette.

20. Hva er forskjellen mellom hardt og mykt vann?

Varmt vann inneholder mineraler som kalsium og magnesium; mykt vann har (vanligvis) blitt behandlet og inneholder bare natrium. Varmt vann er vanligvis mer behagelig å drikke, mens mykt vann er lettere å vaske med, ettersom det blir lettere med såpe, og ikke etterlater kalk på apparater og glassplagg.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar