Vlogger Michela Chiappa er hemmeligheter for vellykket avvænning

Avvender babyen din? Les Vlogger Michela Chiappas hemmeligheter til vellykket avvenning - fordi hvem vil heve en kresen eater? Dette fabelaktige foodie-rådet hjelper deg med å slappe av ved måltider, pluss vi har noen få oppskrifter på forhånd, for å prøve!

Michela, Romina og Emanuela Chiappa er matforfattere, kokker, bakere, kaféeiere og foreldre vloggere, oppvokst i Sør-Wales i et italiensk hushold hvor maten handlet om familien.

Som mamma selv, er deres interesse i sunn mat, kokt i minutter for å gjøre livet enkelt.

Michela's kompetanseområde er baby avvenning, og her deler hun noen tips og triks, samt noen enkle oppskrifter de små vil elske.

Hva er filosofien bak din nye bok Baby ved bordet?

Vi tar sikte på å inspirere folk til å spise som italienere - hvor mat og familie er hjertet i hvert barns oppdragelse.

En familie, ett måltid. Den sosiale siden av matlaging og mat blir gjort sammen som en enhet og bidrar til å utvikle kjernemessige ferdigheter, og forhåpentligvis unngår kresne spisere.

Å spise ett måltid som familie hjelper også foreldre til å spare tid og stress på forberedelsen.

Er dine egne barn gode spisere?

Jeg har to barn - Fiamma, tre, og Serafina, hvem er en - og min søster Emi har Fiorenza, en, og er seks måneder gravid med hennes andre.

Fiamma kan spise en tallerken med spaghetti bolognaise på under fem minutter

Fiamma og Serafina er små matbeholdere. Serafina fyller en håndfull bringebær i munnen på en gang, og Fiamma kan spise en tallerken med spaghetti bolognaise på under fem minutter. Fiamas første ord var 'ancora' (som betyr 'mer') og 'torta' takket være innflytelse fra hennes nonno (bestefar) som kontinuerlig tilbød henne søte godbiter!

Serafinas første ord var 'pappa', som er italiensk baby snakk for 'mat'.

Men de har noen misliker også. Fiamma har alltid avvist noen form for yoghurt eller krem, og Serafina liker ikke ferske tomater, og begge deler vil fortære en Porcini sopp risotto og lasagne!

Du ble tatt opp i en italiensk familie i Wales: hva var holdningen til familie måltider?

Mat er kjernen til alt vi gjør som en familie - helligdager, helger, spesielle anledninger domineres av en setning: 'hva skal vi spise?'.

Vi elsker å sitte sammen, chatte, fange opp rundt et bord og barna våre er helt i tråd med dette. De elsker å være en del av en stor gruppe mennesker, og de forstår viktigheten av å sitte sammen ved bordet.

De snurrer noen ganger, og Fiamma har nylig lært ordet 'yuk', så de er definitivt ikke perfekte! Men vi finner at det å sitte sammen sammen hjelper definitivt (pluss at det er flere hender på dekk for å skifte seg med noen tantrums!).

Avvenning er noe du føler sterkt om ...

Å spise godt og ha barn som forstår god mat og ernæring, er enormt viktig for meg, fordi mat ikke bare er det du legger inn i kroppen din, men det er mye større betydning: verdsetter kulturer, familie, moral og oppførsel etc.

Mat bør ikke være noe vi er tvunget til å lære om

Men mat burde ikke være noe vi er tvunget til å lære om, det burde være en del av oss, og dette er hvordan mine søstre og jeg ble tatt opp ... og det starter fra de tidlige årene.

Men da jeg begynte å spenne babyen min, kunne jeg ikke tro hvor lite, og i noen henseender begrenset informasjon, det var å hjelpe foreldre. Etter min mening er det ikke noen avventende bøker som gir enkle råd og oppskrifter til foreldre; det som er der ute virker overkomplisert og kanskje litt utdatert.

Tilsvarende, når du ser på nettet, er det så mye informasjon (ofte motstridende) som jeg fant virkelig forvirrende. Jeg ønsket å lage en enkel bok for travle foreldre som er ivrige etter å gi barna sine gode sunne matvarer og oppfordre dem til å sette pris på god ernæring på lang sikt.

Spenning er et tema for mange foreldre: det kan være enormt stressende, ikke sant?

Absolutt, på så mange nivåer - hva skal du spise, hvor mye, hva å gjøre hvis baby ikke spiser noe, baby spytter ute mat / spiller opp, organiserer deg selv for å lage mat på forhånd, hvordan du tar mat ut og om, kvelning etc. Listen fortsetter. Legg det til en skrikende eller crotchety baby og det kan være veldig slitsomt og stressende for enhver mamma.

Derfor skrev vi denne boken - rådene er enkle, oppskrifterne enkle for alle å prøve, det er massevis av tips, hack og måter å forenkle dagene dine ... no-cook purees er livreddere!

Og på toppen av det har hele boken blitt helsekontrollert av en kvalifisert ernæringsfysiolog for å gi foreldrene den ekstra komfort og trygghet.

Hva er dine beste spenningstips?

For meg var mantraet jeg fortsatte å gå tilbake til for mine graviditeter og de tidlige dagene, "glad mamma, lykkelig barn".

Gjør det som gjør at du føler deg mindre stresset. Hvis du setter opp babyens eple i små biter, kommer du til å slappe av mer på grunn av kvelende bekymringer, så gjør du det. Lytt til ditt eget hjerte og gjør det som gjør deg komfortabel som en mamma.

Lytt til ditt eget hjerte og gjør det som gjør deg komfortabel som en mamma

Men prøv å være eventyrlystne. Når barnet ditt har gått gjennom de viktigste matgruppene for å sjekke om allergier, prøv å variere smaker du gir babyen din så mye som mulig.

Variasjon er nøkkelen, og en baby kan avvise noe selv 10 ganger før de begynner å nyte en ny smak, så ikke gi opp eller føle seg disheartened. Bare prøv å holde måltidene en morsom tid for leting i stedet for en stressende opplevelse.

Og husk at babyen får de fleste av ernæringen fra melk i de første månedene av avspenning, så avspenningen er mer en oppdagelsesreise enn en nødvendighet. Tenk på det som en leke økt og prøv å nyte det.

Hva lager du til familien din i sommer?

Jeg holder noen favorittoppskrifter som jeg vet at jeg kan få på bordet på 5-10 minutter, slik at hvis vi dasher hjem sent med sultne barn, kan jeg rustle noe opp raskt!

Våre pizza bagels er alltid en hit, og så lenge du alltid holder tre ingredienser på kjøkkenet, kan denne parabolen være på bordet på fem minutter!

Alt du trenger er en krukke passata i butikkskapet ditt, noe revet mozzarella (eller annen ost) i kjøleskapet og litt bagels i fryseren. I løpet av få minutter kan du få bagel under grillen og Pizza Discs på bordet. Det er oppskrifter som disse som kan holde barna glade og blodtrykket ditt fint og lavt!

Baby på bordet av Michela og Emanuela Chiappa er utgitt av Michael Joseph, £ 16.99.

Prøv en av Michela's yummy, avslappende oppskrifter

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar