Veganskokk Gaz Oakleys tips for matlaging Great Vegan Food

Vi er store av fans med matlaging for deg selv på Coach, fordi det kan være en enkel måte å forbedre kostholdet raskt. Det er også lett å piske opp noe velsmakende, spesielt når du lager mat med kjøtt fordi det naturlig har store, dristige smaker.

Hvis du har bestemt deg for å adoptere et vegansk kosthold, har du imidlertid ikke den krykken og kan slite for å skape tilfredsstillende tastebud-tingling måltider. Vel, vi har funnet en annen krykke for deg i form av Gaz Oakley, som deler oppskrifter og lagrer videoer under moniker Avant Garde Vegan på YouTube og Instagram og i sin oppskriftsbok Vegan 100.

Vi hadde sjansen til å chatte med Oakley da han var på lanseringen av AdeZ, en plantebasert smoothie fra Coca-Cola, så vi spurte ham på hva veganere skal fylle sine skap med og hvilke triks de trenger å vite for å lage deilig veganer retter.

Møt kjøttens erstatning

Oakley beskrevet Vegan 100 som produktet av perioden da han først ble en veganer og eksperimenterte med dette nye kjøkkenet. "Jeg sier alltid at det er boken jeg skulle ønske jeg hadde da jeg først gikk veganer fordi det ville ha gjort overgangen så mye lettere," sier Oakley. Og den eneste tingen som ville ha gjort overgangen enklere?

"En av hovedingrediensene jeg aldri hadde kokt med før var hvetegluten, ofte kalt seitan. Det er i utgangspunktet mel vasket av all dets stivelse. Du kan kjøpe det predone slik at det bare ser ut som mel i en pose. Du må legge mye smak til den, knead den og lag den, men du kan lage en fantastisk kjøtt erstatning med den. Jeg lager ting som strekende bacon, pølser, biff, burgere, biff Wellington. Det er så bra for noen som meg selv som har brukt til dristige kjøttfulle smaker som ikke har vært veganer i 20 pluss år i mitt liv. "

Vet hvordan du koaleser ut smaken

Dette er faktisk et tips for kokker av alle striper. Det er noe Oakley lærte da han trente som kokk, lenge før han gikk veganer og fant berømmelse på sosiale medier. "Jeg er heldig, jeg legger graftet inn i et profesjonelt kjøkken," sier han, "fordi jeg kjenner grunnleggende, som å måtte sesongen i alle stadier. Det er så viktig når du lagrer vegansk mat fordi det er ganske enkelt å få sterke dristige smaker når du lagrer med kjøtt og fisk, men for å få lignende når du lager veganer, må du krydre med urter og krydder, og ta ut smaken med salt, pepper og sitronsaft. "

Kom på grillen

Det er en griddle-pan, den med de hevede kantene. "Jeg liker charring ting i griddle panner fordi det bringer inn nye komplekse smaker som legger spenning til retter," sier Oakley.

Se relaterte De beste kildene til protein for VegansA Plant-Based Protein Shake Oppskrift som fungerer for Veganer

Å Cook Veg riktig, Undercook Det

"Mesteparten av tiden folk har en tendens til å overcook veg og det er forferdelig - du mister alle næringsstoffene," sier Oakley. "Mitt råd er å undercook det fordi du vil nok ende opp med perfekt tilberedt veg."

Hold skapet på lager med nøtter og frø ...

"De er bare så viktige for en vegansk diett," sier Oakley. "Du må sørge for at du får mye omega 3, protein og kalsium, og du kan få alle de tingene fra nøtter og frø. Bare dryss dem over toppen av måltidet ditt - det er et flott tillegg for en barne av næring. "

... og kikærter

"Har alltid rikelig med hermetiserte eller kalkte kikærter i skapet ditt," sier Oakley, "fordi du kan lage så mange go-til veganske retter som falafel og hummus."

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar