Urban krav maga

Innholdsfortegnelse:

Urban krav maga - øVELSER 2023
Urban krav maga - øVELSER 2023
Anonim

For en splittet sekund som jeg seiler gjennom luften, synes tiden å sakte seg - som en scene fra The Matrix - som jeg forstår kraften som ansiktet mitt kommer til å slå på gulvet. Jeg har trent i Urban Krav Maga i en time, og jeg lurer allerede på om det var en smart idé å registrere seg for en fem-dagers kurs.

Jeg har akkurat nok tid til å tenke dette før hodet mitt hopper av matten, fulgt raskt av resten av kroppen min. Min angriper, ikke fornøyd med å dumpe meg på rumpa min, faller kneet på ansiktet mitt mens jeg øker armlen min. Smerter joltene gjennom armen min, og tvinger meg til å innrømme ved å slappe matten. Det kommer til å bli en lang dag.

Riktige selvforsvar

Massevis av kampsport gjør dristige påstander om hvor effektive de er for selvforsvar, men når ryggen er mot veggen - kanskje den ene utenfor kebabbutikken klokka 3 - vil du sannsynligvis ha en som er testet og testet. Skriv inn Urban Krav Maga. Utviklet av instruktører Stewart McGill og Leo Negao, er UKM påvirket av tradisjonelle krav maga - et selvforsvarssystem utviklet av Israels spesialstyrker - med noen få ekstra tweaks og teknikker.

Jeg kommer til Pyramid Martial Arts i sørøst i London tidlig, ivrig etter å finne ut så mye jeg kan før jeg starter mitt fem dagers intensive kurs. "Vi baserer vårt selvforsvar og kampsystem rundt de ti mest vanlige gadeangrepene og lærer våre studenter hvordan de kan forsvare seg mot dem, sier McGill til meg. 'Vårt system inneholder teknikker fra en rekke kampsystemer, blant annet boksing, blant annet brasiliansk jiu jitsu og Muay Thai.'

Jeg har trent litt i alle disse kampsportene gjennom årene, men alltid i en sportsspesifikk kontekst, så jeg er fascinert for å se hvordan UKM blander og tilpasser dem til streetkamp. Etter å ha tatt hånd med medstudenter, hvorav de fleste har mange års erfaring i andre stiler, og er i sluttfasen av kvalifisering som UKM instruktører, går vi til matene for å begynne å trene.

Ta den til gaten

McGill deler oss i par og begynner vår introduksjon til vanlige streetangrep. "Alt er basert på prinsippet om innflytelse," sier han. «Vi ser på at du alltid kommer til å finne noen som er større og tøffere enn deg - eller noen som har høyt sprit eller narkotika, noe som kan gjøre dem ganske immun mot smerte - så vi prøver så mye som mulig å gjøre våre teknikker ikke avhengig av styrke. '

Først opp er det mest vanlige angrepet av alle, som du sikkert har sett utallige ganger utenfor nattklubber: den tohånds skytten til brystet, etterfulgt av en slurvet, løpende slag til hodet. McGill lærer meg hvordan jeg holder hendene foran meg i en tilsynelatende passiv, bønnaktig stilling - kjent som "gjerdet" - for å holde angriperen i rekkevidde, før han går gjennom og under hans stansearme, låser hendene rundt hans nakke og kaster ham over hoften min. Det tar meg noen forsøk på å få tak i de fineste punktene i farten, men så snart jeg får det riktig, er jeg overrasket over å finne at treningspartneren min flyver over hoften min med minimal innsats - selv om han oppveier meg med minst 10 kg. McGill demonstrerer da hvordan man går rett fra kastet til en stygg armlock. Jeg prøver å gjøre flyttingen nøye, for ikke å skade min treningspartner, men min mangel på teknikk og koordinering gjør det vanskelig.

Etter noen få minutters praksis er det min partneres tur å kaste meg. Jeg har blitt lært hvordan jeg skal knuse en høst, men den lette og hurtige hastigheten som han lanserer meg i luften, tar meg av vakt og før jeg vet det, er den øyeblikkelige følelsen av vektløshet erstattet av nummen smerte som jeg slammer inn i matte. Det er klart at innflytelse er nøkkelen.

Bare knoke

Etter et par timer med å lære fortrinnsrett på gadeangrep, er det på tide å flytte til kampsystemet. Først opp er slående. Kombinasjonen av hånd, skinne, albue og knelangrep McGill viser at vi er tydeligvis påvirket av Muay Thai, med kraft fra hoftene og fotarbeidet som er avgjørende. Men det er en viktig forskjell - alle slagene har blitt erstattet av åpenhåndte palmeangrep. Årsaken er enkel. "Det er ikke en god ide å stanse med bare knuer på gaten, med mindre du vil knuse hendene dine," sier McGill i en urokkelig sak. Punkt tatt.

Etter en time med boring og lys sparring er det på tide å treffe bakken. "Vi har et omfattende bakkekjøringssystem basert på ting som brasiliansk jiu jitsu og olympisk bryting," sier McGill. "Hovedforskjellen er at systemet vårt legger vekt på å komme opp raskt, fordi du ikke vil tilbringe tid på bakken i en gatekamp." En annen forskjell er at alle kaster, kvelder og felleslås har blitt modifisert for å inkludere øyehull, lyske streiker og en rekke stygg teknikker som vil få deg diskvalifisert i en kampsport turnering, men er rettferdig spill hvis du blir angrepet av en fremmed på et cashpoint.

Bærevåpen

Til slutt fokuserer vi på våpenforsvar. Som de fleste former for krav maga er UKM designet for å forberede deg på det verste fallet, og dermed dens popularitet blant militære og rettshåndhevende organisasjoner. I tråd med resten av systemet er våpenteknikkene designet for å være så enkle og effektive som mulig, med minimal margin for feil.

Etter en time brukt boring ulike forsvar for kniv og pistol angrep, foreslår jeg at McGill at uansett hvor dyktig jeg blir på disse teknikkene, vil jeg fortsatt heller gi en mugger lommeboken min enn å risikere å bli stukket. «Det er alt bra og bra,» sier han, »men hvis det er en psyko med en kniv, og han bare har slått fyren som står ved siden av deg, vil du heller ikke gjøre noe og bli knust eller prøve en teknikk som kan redde livet ditt?

På slutten av kurset er det på tide å se om jeg kan sette teknikkene jeg har lært, til å praktisere i en drill som kalles trykkprøving. Etter et minutt med høy intensitetskampkardio - så du blir vant til å kjempe mens trøtt - du møter flere fiender i fire minutter. De kan slå deg med et angrep, med alt som utføres med full kraft bortsett fra streik mot hodet. Når jeg ser at mine medstudenter blir tryktest, lurer jeg på hvordan jeg skal huske alle blokkene, kaster og streik jeg har blitt lært den dagen. Men jeg har ikke lengre tid til å dvele på det, for plutselig er det min tur å ta til matta.

Trykkpunkt

'I neste minutt må du slå padsene fire ganger og sprawl,' sier McGill, står foran meg som holder et sett med thailandske pads. Dette er uventet drenering, og blir verre av at McGill smacker meg rundt hodet med pads med tilfeldige mellomrom, mens medstudenterne tar det i sving for å prøve å skape meg balanse. Etter 60 sekunder puster jeg tungt og føler seg uforberedt på aggresjonen jeg står overfor.

Først opp er min opprinnelige treningspartner, hvem gjør meg en tjeneste ved å komme til meg med brystkassen vi hadde boret tidligere. Jeg klarer å gå gjennom, ta tak i nakken og kaste ham på gulvet. Teknikken min er slurvet, men den fungerer, noe som er avgjørende for en trykkprøve. Du har ikke tid til å tenke - du gjør bare det du kan for å ta ut fyren foran deg. Det er kaotisk, desorienterende og utmattende, men til min overraskelse og glede gjør jeg det gjennom de fire minuttene uten fysisk eller mentalt smuldring.

På slutten blir jeg plaget og blåst fra hode til tå. Jeg har gitt opp på å prøve å huske alle teknikkene - det er en grunn det tar mange år å mestre en kampsport - men kurset boret de grunnleggende prinsippene til UKM i hodet mitt, og jeg vil føle meg mye mer sikker neste gang noe sparker utenfor utenfor kebabbutikken.

For mer informasjon om Urban Krav Maga, besøk urbankravmaga.com

Populært emne