Oppgraderingsdagbok: rugby - del 1

Oppgraderingsdagbok: rugby - del 1 - øVELSER 2023
Oppgraderingsdagbok: rugby - del 1 - øVELSER 2023
Anonim

I dag har jeg levd livet til en profesjonell rugby-spiller - minst en som er i ferd med å gå gjennom et intensivt seks måneder program for å ligne en. Det var min første sesong med Saracens styrke og kondisjonstrener Andy Edwards på treningsbanen av Premiership Rugby outfit.

Bare å gå inn i Saracens treningsstudio var inspirasjon nok, men å jobbe gjennom de ulike tester og bygge opp en forståelse av hva de neste seks månedene skulle medføre, fikk meg virkelig spent på oppgaven foran.

Først snakket vi om treningshistorien min og de små livsstil- og diettendringene jeg må gjøre for å ta store skritt fremover. Den største - men mest uunngåelige - endringen er å redusere alkoholinntaket mitt. Andy forklart hvordan noen øl etter jobb eller mange av dem i helgen legger til uønskede kalorier til mitt daglige inntak og, enda verre, kan lekke næringsstoffer og energi fra kroppen min.

Etter mange år med å prøve - tro meg, jeg var veldig dedikert - jeg har måttet godta at du ikke kan utøve en dårlig diett. Jeg må gjøre disse endringene hvis jeg vil se fordelene med arbeidet jeg legger inn. Å tenke slik, gjør offerene litt enklere.

Men det handler ikke bare om å kutte tilbake. Min suppleringsliste har vokst. For å støtte treningen min, vil jeg dosere opp Optimum Nutrition Gold Standard Whey og Optimal Nutrition Creatine for å forbedre ytelsen min og maksimere muskelveksten etter hver trening. Jeg vil også laste opp på optimal amino-energi for å holde energien min opp, og ta Optimal Nutrition-fiskeolje og multivitaminer for å støtte immunforsvaret.

Før jeg hadde tid til å vurdere hvordan jeg ville passe inn i vanlig mat rundt alle disse pillene og potions, flyttet Andy videre til treningsplanen jeg må følge: fire treningsøkter (to underkropp og to overkropp) og to løpende økter en uke å starte. Eventuelle forhåpninger om en forsiktig introduksjon ble raskt fjernet.

Deretter gikk vi over noen bevegelsestester for å sikre at kroppen min ikke er et komplett togvrak. Disse inkluderte de klassiske sammensatte løftene jeg har vokst opp med, og en mer avansert overhead squat test. Så gikk vi gjennom noen strålende bløtvevsløsning og muskelaktiveringsøvelser jeg vil bruke før hver økt som gjør at jeg kan fokusere på intensitet og form for hver øvelse.

Da jeg er på vei tilbake fra knekirurgi, følte jeg meg frustrert for ikke å kunne gjøre alt på det nivået jeg kunne forvente, men Andy justerte alt for å sikre at vi fikk mest mulig ut av økten.

Vi avrundede den første sesjonen med noen tester for å sette referanser jeg håper å bryte på slutten av denne Optimal Nutrition Upgraders utfordringen om seks måneder. Kroppsvekten min er for tiden 105,6 kg med et seks måneders mål på 98 kg. Min toppmakt på wattbike truffet 1507watts og min avstand for tellerbøyningshoppet (lik et vertikal hopp som måler benkraft) var 34,7cm.

Til slutt, det jeg hadde dreading, var shuttle-testen - i likhet med bleep-testen, men favoriserte for rugby. Edwards har satt meg et innledende mål for å komme ned til mellom 215-220 sekunder. Jeg ferdig om 285 sekunder. Rikelig med rom for forbedring.

Umiddelbart etter - eller minst ti minutter senere - følte jeg meg bra, men selve testen var fem minutter med absolutt helvete.

Jeg satt på toget tilbake fra treningsbanen og svømte fortsatt og prøvde å få pusten mens jeg tenkte på en Optimal Nutrition mint choc shake. Men for alle utfordringene og fremtidige forhindringer må jeg tømme, jeg kan ikke vent på treningsstudioet i morgen.

Trenerens dom

- Det var flott å få knekke med Niall i dag, sier Andy Edwards. "Han har en god treningshistorie, og han gjør det bra på alle de store sammensatte løftene som knebøy og dødløfter, noe som definitivt vil sette ham i god stand for måneden.

"I de første ukene vil vi fokusere på treningens konsistens, forbedre hans bevegelsesmønster og bygge en solid løpebase. Da vi flytter inn i mai, vil vi komme i gang med sitt styrkeprogram som vil være grunnlaget for alt som følger. Niall syntes virkelig ivrig etter å komme i gang med trening og gjøre noen positive endringer. Alt i alt er det en god start. '

Populært emne