Slip løs kraften av rødbeter med denne herlige Dip

Din diett blir ekstremt viktig når du trener for en stor begivenhet som en maraton. Ikke bare trenger du å scoff nok karbohydrater og protein for å gi drivstoffet til en pakket treningsplan, men du må også sørge for at du spiser sunt for å unngå å bli syk og scuppere trening.

Men i tillegg til de praktiske hensynene, vil du også nyte det du spiser. Plate etter plate av vanlig kylling, brokkoli og pasta kan få jobben gjort, men det er ikke inspirerende ting.

Som kokk direktør på Duck & Waffle i City of London, har Dan Doherty sikkert en kant når han brenner sin egen marathon trening med smakfulle, sunne oppskrifter. En ingrediens som er en vanlig funksjon i treningsdietet er rødbeter, som er bevist for å hjelpe kroppen med å håndtere kravene til trening.

"Jeg har alltid spist mye rødbeter," sier Doherty, "før det ble kjent, hvor bra det er for oss. Jeg ser egentlig ikke etter såkalte superfoods - jeg ser etter smak og allsidighet, og rødbeter har begge i overflod.

"Fra et helseperspektiv er det vist at rødbeter hjelper med muskelsår og hjelper musklene til å komme seg fra trening, så det kan være gunstig når du trener. Det kan også bidra til å øke utholdenheten og få musklerne til å jobbe hardere, sammen med å være fullpakket med næringsstoffer som vitaminer A, B6 og C. "

ANBEFALT: Det er Offisielt: Rødbollerjuice kan forbedre utholdenheten

Rødbete er også en allsidig ingrediens, så det er ingen unnskyldning for ikke å legge den til dietten i noen form.

"Du kan drikke saften, bruke vegen i supper eller stek det eller hente den, eller bruk rødbeterpulver i rystelser," sier Doherty. "Du kan til og med kutte det tynt og steke det for å lage flotte, små chips.

"Alternativt kan du prøve noen av de tilsølte, forkokte områdene som er tilgjengelige i supermarkeder. De har en rekke smaker fra søt chili til balsamico, som kan legge så mye til en tallerken. "

For å komme i gang med rødbederne, prøv Dohertys enkle og smakfulle dipoppskrift.

Rødbete diett med feta, sesam og lime

ingredienser

Serverer 4

200g mild malt rødbeter50g fetaost20g tahiniDrizzle av olivenolje1 ss sesamfrø, svart og hvittZest og juice av 1 limeStor klype finhakket flatblad persilleHavsalt og sort pepper

Å lage

1. Bland en rødbiter, tahini, limejuice og ¾ av fetaosten til en fullstendig jevn blanding, og tilsett en matskje med vann om nødvendig for å få det i gang.

2. Rist sesamfrøene i en tørrpanne over en middels varme og sett til side for å avkjøles.

3. Skje rødbeterpuréen i en gryte og smuldre den resterende feta på toppen. Drikk med olivenolje og dryss frøene, persille, revet limezest, salt og pepper over det til slutt. Server med crudites hvis du føler deg frisk eller vanlig tortilla chips hvis ikke.

Dan Doherty er en partner av kjærlighet rødbeter. For mer inspirasjon på maraton-trening-menyen, anbefaler vi hjertelig å sjekke ut hans Instagram: @dandoherty_.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar