Unilateral trening: Nøkkel spørsmål besvart

Hva er ensidige trekk?

Enkelt sagt, bruker en ensidig bevegelse en arm eller et ben, i stedet for å bevege en motstand fra punkt A til punkt B. En av de mest populære ensidige bevegelsene er den enkle armen dumbbell biceps krøllen. Øvelser som krever bruk av begge armer eller ben, kalles bilaterale heiser.

Hvorfor skal jeg gjøre dem?

Det er mange fordeler med å bruke ensidige trekk. En av de viktigste er den forbedrede isolasjonen av en målmuskulatur - med en ensidig øvelse kan du fokusere mer på det bestemte området av kroppen din som du prøver å stimulere. Bevegelsesområdet ditt øker også ofte, noe som kan muliggjøre en bedre samlet muskelkontraksjon, spesielt i den eksentriske (senkende) fasen av repetisjonen.

Er det noen andre fordeler?

Unilaterale trekk vil bidra til å bygge en seks-pakke. Når du tar stilling til å utføre en øvelse, vil kjernen din sannsynligvis bli rekruttert til en viss grad for å holde den posisjonen. Under ensidige øvelser, vil kjerne ofte må fikse visse muskler på plass mer enn hvis du gjorde bilaterale ekvivalenter. Slike trekk er også gode for å eliminere eventuell styrkeforspenning på den ene siden av kroppen din.

Er noen ensidige trekk bedre enn andre?

Noen øvelser gir seg bedre til ensidige versjoner enn andre. For eksempel, en flat dumbbell press utført ensidig er svært vanskelig å stabilisere, spesielt med en tung vekt. Dette gjør det til et dårlig valg av trening. I motsetning er en enkeltarms dumbbellrad en fantastisk øvelse fordi kroppsposisjonen er mer stabil.

Når du bestemmer deg for å utøve en øvelse ensidig, må du alltid vurdere om kroppen er i en stabil posisjon - hvis ikke, blir vekten omdirigert umiddelbart fra målmuskelpruppen, som tar bort noe av spenningen på muskelen.

Skal jeg bruke frie vekter, kroppsvekt eller maskiner til å utføre ensidige trekk?

Dette er nesten helt avhengig av dine mål. Det er ikke mange kroppsvektøvelser som den gjennomsnittlige personen kunne gjøre ensidigt: En enkelkroppsvekt er trolig den enkleste, men jeg vil ikke anbefale det med mindre det er en bestemt grunn til det.

Det er noen fantastiske maskinøvelser, som den ensidige benpressen og visse variasjoner av rækken. Det er også mange flotte frie vekter øvelser. Å bruke en kombinasjon av frie vekter og maskiner for ensidige øvelser er best.

Kan ensidige trekk bygge muskler og brenne fett?

Selvfølgelig, på samme måte kan en bilateral bevegelse. Det er søknaden om trening generelt enn en bestemt form for trening som er ansvarlig for å bygge muskler eller brenne fett - og gjør ingen feil, det er alltid en god ide å inkludere ensidige øvelser i en trening hvis du vil oppnå disse målene.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar