Forstå og redusere risikoen for plutselig dødsyndrom (SIDS)

Du kan ikke bekymre deg for enhver sykdom som kan påvirke babyen din, og Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) er muligens den skremmeste tilstanden der, men du kan bidra til å redusere risikoen

Det er aldri hyggelig å snakke om verste saksforhold som kan påvirke babyen din, men det er bedre å være i vet, så du kan gjøre alt du kan for å forhindre at noe skjer. Dette er tilfellet med Sudden Infant Death Syndrome (SIDS), den uventede og uforklarlige døden til en baby som absolutt ingen mamma i verden burde møte.

Men dessverre er SIDS en realitet og er den vanligste dødsårsaken hos nyfødte. De gode nyhetene? Det er svært sjeldent og forebyggende tiltak kan tas for å redusere risikoen for at den skjer.

Det er svært sjeldent og forebyggende tiltak kan tas for å redusere risikoen for at den skjer

SIDS-mysteriet

Ingen vet hvorfor SIDS skjer, men lykkelig er det mange måter å bidra til å redusere risikoen.

"Fem babyer dør hver uke fra SIDS," sier The Lullaby Trusts rådgiver Jenny Ward. "Men dette tallet er mye lavere enn det pleide å være takket være mer info for mødre på problemet og undersøkelser om det."

Forvirringen med barneseng

Du kan kanskje få SIDS som "barneseng", som er en misvisende periode som det sikreste stedet for babyen din å sove er i barneseng på rommet ditt i de første seks månedene.

'SIDS kan oppstå i hvileperioder på hvilken som helst søvnflate,' sier Jenny. 'Selv om du husker at det sikreste stedet for babyen din å sove i de første seks månedene, er på sin egen søvnoverflate, i et rom med deg, for både dagtidssnapper og nattesøvn.'

Bruk trygg sovestilling

Få babyen din til å sove på ryggen med føttene ved foten av sengen - i denne stillingen kan hun puste tydelig.

Og sørg for at du aldri sovner med babyen din på en sofa eller lenestol - spesielt når du gir en mat. Hvis du legger deg ned til å amme, setter du en alarm på telefonen, slik at du ikke nikker av.

Unngå røyk

Studier har vist at å holde barnet ditt borte fra folk som røyker og røykfylte områder vil redusere sjansen for at SIDS oppstår.

'Ikke del en seng med babyen din hvis du røyker deg selv, eller hvis du har drukket alkohol eller tar narkotika eller selv, føler du deg veldig sliten, sier Jenny.

Få riktig temperatur

Pass på at rommet ditt babyen sover i, er en behagelig temperatur - overoppheting kan være farlig.

'En romtemperatur på mellom 16-20 ° C, med lett sengetøy eller en lett, behagelig babys sovepose er behagelig og trygg for babyen din, forklarer Jenny. 'Hvis du føler deg varm så føles babyen sannsynligvis varm.'

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar