Ultramarathon Treningstips

Innholdsfortegnelse:

Ultramarathon Treningstips - øVELSER 2023
Ultramarathon Treningstips - øVELSER 2023
Anonim

Når du har fullført et maraton, er det egentlig bare en vei å gå - det er på tide å gå opp til ultramarathon avstand. Hvis du har gjort det første skrittet og besluttet at du kan - helvete, må du - fullføre en ultra, gratulerer. Hvis du lykkes, vil du bli med en liten elitgruppe av løpere som har våget å presse seg utover maraton.

Enten du planlegger å ta på en 50 km, 100 km eller ukes lang flerstadiehendelse, er det viktig å få deg i stand hvis du vil ha noen sjanse til å fullføre løpet. Men like viktig er glede. Å bli en ultra konkurrent handler ikke bare om valg av arrangement - det er et livsstilsvalg. Trening blir din daglige følgesvenn, så sørg for at du nyter det. Det første tipset for enhver nybegynner ultrarunner er: ha det gøy. Men det er ikke det eneste - her er hva du må vite før du begynner.

Fortell noen hvor du skal hen

La alltid en venn, familiemedlem eller nabo vite hvor og når du skal på lang sikt, og når du regner med å være tilbake. Pass på at du har en oppladet telefon med deg i nødstilfeller.

Hills er dine venner

Hills er ideelle ultra trening partnere: de vil sakte deg ned for å gi deg mer tid på dine føtter, de vil presse din kardio utholdenhet til neste nivå, og de vil gjøre treningen mer variert og morsom i prosessen.

Bland det opp

Endre plasseringen av løpene dine (spesielt) lange løp fra tid til annen for variasjon og stimulering. Ta et nøyaktig kart over området med deg.

Få settet ditt riktig

Analyser alle aspekter av utstyret ditt for å sikre at det passer for en ekstern avstandshendelse. Vær oppmerksom på klimastyringsfunksjonene og passe før merkevare lojalitet, fokus på kravene til det bestemte løp og miljøet, og bruk treningen til å teste, teste og teste igjen! Noen anbefalte merker er Buff, CamelBak, Hennessy Hammocks, Marmot, Montane, The North Face, Oakley, OMM, Salomon, Silva, Skins, Under Armour, VIVOBAREFOOT og Yeti.

Finn den perfekte ryggsekken

Ta en ryggsekk på dine lange løp, med nok av ditt favorittbrensel og drikke for å vare hele avstanden. Hvis ditt valgte løp er en som krever at du skal være selvforsynt, må du begynne å trene med en pakke som er halvparten av målpakken din, og legger gradvis vekten etter hvert som ukene passerer. Vi anbefaler OMM, Raidlight og Salomon-pakker, men prøv noen for å se hvilken som passer deg best.

Ikke glem å gå

Krydret ultra veteraner sier, "Walk the ups, run downs" - dette kan være avgjørende under en tøff ultra og kan være forskjellen mellom å fullføre og trekke ut. Din lange 'løp' bør inkludere litt turgåing - prøv 30km kjører med 8-12km miles gange.

Se relaterte Incredible Ultra MarathonsHow å Master Hill Running - og hvorforThe Best Running RyggsekkerThe Best Men's Running Gear og hva å vite før du kjøper

Tenk på klimaet

I mange ultra raser, inkludert vår, vil du møte ekstreme temperaturer, tøft terreng og andre utfordrende faktorer som fuktighet eller høyde, og det kan være vanskelig å forberede seg på disse i treningen. Å komme på raseplass tidlig kan hjelpe, men dette er sjelden mulig på grunn av arbeid og familieforpliktelser. Vårt råd er å følge opplæringsplanen og gjenta forholdene der det er mulig. Prøv å trene i kaldt værutstyr om sommeren for å simulere den ekstreme varmen i ørkenen eller jungelen, og gå til sjøen for å bli vant til den løse sanden i ørkendynene - kort sagt, bli oppfinnsom. For å oppnå miljøopplæring bør du starte minst to uker før starten av arrangementet, og det største løftet kan være psykologisk snarere enn fysisk.

Ernæring

Forsøk aldri en ultra uten en nøyaktig ernæringsplan. Bruk treningen til å finjustere planen din, og prøv forskjellige drivstoffalternativer for å se hvordan kroppen din reagerer hver gang. Varemerker vi anbefaler inkluderer Cliff, Extreme Adventure Foods og Hammer Nutrition.

Wes Crutcher er administrerende direktør og rase designer for Beyond The Ultimate

Populært emne