Uber for sykler lanserer i Manchester denne måneden

Uber for sykler lanserer i Manchester denne måneden - øVELSER 2023
Uber for sykler lanserer i Manchester denne måneden - øVELSER 2023
Anonim

Kinas ledende sykkeldelingsselskap er satt til å gjøre sin første forgang utenfor Asia ved å lansere i Manchester 29. juni. Mobike, som driver fem millioner sykler i Kina, vil starte med en flåte på 1000 i Manchester, med planer om rask ekspansjon dersom lanseringen skulle vise seg vellykket.

I motsetning til Londons sykkelleieordning krever ikke Mobics system noen dokker. Syklusene er plassert via GPS og låst opp via Mobike-appen. De kan deretter bli kjørt hvor som helst og låst på et hvilket som helst sykkelstativ, som sparer brukerne ulemper ved å finne en brygge.

Brukere betaler et innskudd når de registrerer seg for å bruke Mobike, som selskapet sier vil være rundt £ 49. Full prising for tjenesten i Manchester har ennå ikke blitt avslørt, men de første og andre 30 minutters perioder vil koste 50 p hver. Hver tur er betalt for ved å fylle opp gjennom appen.

Ulempen av det dockløse systemet er at ryttere bare kan dumpe syklene hvor som helst, like gange eller til og med sykkelstier. Dette har vært et problem i Kina, hvor Mobike har forsøkt å bekjempe feilaktig oppførsel ved å gi brukerne en kredittpoengsum som kan reduseres dersom de parkerer på upassende steder eller glemmer å låse sykkelen. Brukere kan også øke sin kreditt med riktig bruk og ved å snike på dårlig oppførsel. Hvis kredittpoengene dine faller for mye, koster sykler mer.

Den nylig valgte borgmesteren i Greater Manchester, Andy Burnham, sa at Mobike-systemet vil bli nøye overvåket for å sikre at det ikke tetter opp sentrum med kasserte sykler.

"Denne ordningen kan bidra til å gjøre sykling mer tilgjengelig for folk, men det er en uprøvd ide i Storbritannia, og vi må holde dette under vurdering," sa Burnham.

"Vi er bevisste at vårt sentrum er et komplisert og travelt område allerede, så TfGM [Transport for Greater Manchester] har jobbet hardt for å etablere en frivillig kode for å jobbe med Mobike for å sikre at tjenesten fungerer på en måte som ikke gjør det" t ulempe andre trafikanter, fotgjengere eller sentrumshandlere. "

Mobike vil sannsynligvis møte konkurranse fra et annet kinesisk dockless sykkelfirma, OFO, da det også utvides utover Asia. Ofo har allerede startet en pilotordning med rundt 50 sykler i Cambridge, og har som mål å lansere fullt ut i tre britiske byer innen utgangen av 2017. Mobike, i mellomtiden, forventes å lansere i flere andre europeiske byer i de kommende månedene.

Et annet selskap - YoBike - lanserte en sykkelordningsplan i Bristol i mai med en flåte på 500 sykler og rapporterte at etterspørselen langt overgikk forventningene.

Populært emne