2 uker gravid - hva du kan forvente

Det er fortsatt ingen baby ennå, men rundt dag 14 i menstrekksyklusen, som skal være denne uka eller tidlig neste, oppstår eggløsningen. Hvis du prøver å bli gravid, vet du nøyaktig når du eggløsning er veldig viktig, så sørg for å spore dine ved hjelp av vår ovulationskalkulator.

Hva gjør kroppen min?

Det høres veldig komplisert, og på en måte er det, men våre menstruasjonssykluser er egentlig ganske fantastiske. Takket være hormonendringer, øker nivåene av luteiniserende hormon (LH) og follikelstimulerende hormon (FSH) og stimulerer produksjonen av follikler i eggstokken.

Disse folliklene er faktisk flytende arkiverte sekker som inneholder de aller viktigste eggene - selv om vanligvis bare en blir større enn de andre og produserer egget. Den follikel begynner også å produsere østrogen som bidrar til at livmorens liv blir tykkere for å hjelpe «implantasjon» av egget.

Forhåpentligvis, i løpet av de 24 timene etter at egget er utgitt, vil en av de nesten 250 millioner sædene dine partnerutgivelser klare å svømme helt fra skjeden din, gjennom livmorhalsen og opp til egglederen, der den kan trenge inn i egget .

Det høres kanskje enkelt ut, men dette er en ti-timers reise for sæden. Bare ca 400 av dem vil til og med gjøre det, og bare en kan grille gjennom eggens ytre membran.

Hva skjer etterpå?

Når sæden har gjort det til egget ditt, smelter sædets kjernen sammen med eggene, og de kombinerer de neste 10 til 30 timer. Tro det eller ikke, dette er når barnets kjønn faktisk er bestemt, som om sæden bærer et Y-kromosom, har du bare tenkt en gutt, og hvis det er et X-kromosom, blir det en jente.

Hva kan jeg gjøre for å hjelpe kroppen min å bli gravid?

Det høres kanskje tydelig ut, men dette er en uke hvor du virkelig trenger å komme inn i rytmen til vanlig, baby gjør narr. Prøv å slappe av og ikke slå denne gangen til en annen rolle (og les av de beste sexposisjonene for å prøve når du prøver å bli gravid). Eksperter mener at de beste stillingene er de som gjør at manens sæd kan komme nær livmorhalsen din, og at det å få en orgasme hjelper også som sammentringene trekker i mer sperm.

Vanlige symptomer å se etter

  • Temperaturen din vil falle, deretter spike: Visste du at når du ovulerer, vil din basale kroppstemperatur (BBT) falle til sitt laveste punkt? Det vil imidlertid ikke bli der lenge, og så snart eggløsning oppstår, vil det skyte opp en halv grad. Så, selv om eggløsningskalkulatorer gir deg en god ide, hvis du vil vite nøyaktig når du eggløsning, kjøp et spesielt termometer og begynn å spore.
  • Din utslipp kan endres: Hvis du har forsøkt å bli gravid for en stund, har du blitt vant til å overvåke utslippet og vil vite at det er konsistens og farge vil endres i løpet av måneden. Når du leder mot dagen du er eggløs, pass på tykk, klebrig og kremaktig utslipp, som vil øke i volum og begynne å se overskyet når dagen kommer.

Ta meg tilbake til uke 1

Ta meg til uke 3

Les neste: 17 fruktbarhet superfoods verdt å legge til kostholdet ditt hvis du prøver for en baby:

tomater

Pakket full av et næringsstoff som heter lycopen, som har vist seg å øke spermier med opptil 70 prosent og øke svømmingshastigheten. To briljante grunner til å oppmuntre din partner til å inkludere flere tomater i kostholdet hans.

mandler

Bare en håndfull mandler om dagen kan øke mannens sædhelse. De inneholder vitamin E, som er en antioksidant som bidrar til å beskytte DNA i både sæd og egg. I tillegg er det antatt å øke spermaproduksjonen.

bananer

En banan bør være din gå til mid-morgen snack hvis du prøver for en baby. Hver og en er fullpakket med vitamin B6, som regulerer hormonene og trengs for god utvikling av egg og sæd.

Asparges

Lekkert stekt og lagd med egg eller poppet i salat, er lett å legge til i måltidene dine - og det er også verdt å gjøre. Den er fylt med folsyre, som har vist seg å redusere risikoen for eggløsningsproblemer.

Sitrusfrukter

Citroner, appelsiner og limer - de er alle fylt med C-vitamin, noe som forbedrer sædkvaliteten og stopper dem i klump sammen.

rosenkål

Denne festlige maten kan ikke være alles favorittgrøt, men den er fullpakket med fruktbarhetsfremmende egenskaper. De inneholder folsyre, flott for å forbedre fruktbarheten, og er fylt med vitaminer og næringsstoffer som hjelper kvinner å absorbere balansert nivå av østrogen og hjelpe kroppen å kvitte seg med overskytende hormoner. Glem mushy produkter av Christmases forbi og grille eller steke med litt olje og hvitløk.

Gulrøtter

Fylt med karotenoider som gir gulrøtter sin farge, er denne vegen ideell for å øke dine oppfattsjanser. Forskning har funnet at karotenoider hjelper sæd svømmetur mot et egg, og forbedrer sædets ytelse med opptil åtte prosent.

østers

I tillegg til å være kjent for å være et afrodisiakum, spruter østers med sink, noe som er avgjørende for unnfangelsen. Hvis du mangler i sink, kan menstruasjonssyklusen bli avbrutt - senker utgivelsen av eggene dine.

Mørk sjokolade

Du bør ikke være så hardt presset for å oppmuntre mannen din til å oppta sjokoladeinntaket - men sørg for at det er høyt i kakao nivåer.Den inneholder aminosyre som har vist seg å doble sperm og sædvolum og er også fylt med antioksidanter, som forsvarer seg mot frie radikaler og toksiner knyttet til mannlig infertilitet.

egg

Egg inneholder vitamin D, antatt å bidra til økt fruktbarhetsnivå hos kvinner. I tillegg er de et ganske sunt frokostalternativ for å legge til dagen.

makrell

Denne fisken bør definitivt være din venn når du prøver på en baby. Det brister med fettsyrer som bidrar til å holde ditt reproduktive system sterkt og partnerns kolesterolnivåer er lave - slik at spermaene hans kan vokse riktig.

Solsikkefrø

Pakket med sink - det viktigste mineralet for mannlig og kvinnelig fruktbarhet - solsikkefrø er gode for å få kroppen din i baby-mode.

Hvitløk

Hvitløk er en flott forestillingsbooster for menn. Den inneholder allicin, som forbedrer blodstrømmen til sine seksuelle organer og beskytter sæd fra skade og selen, en antioksidant som forbedrer sædkvaliteten.

Kylling

Protein er veldig viktig for eggproduksjonen din - og gram for gram kylling er en god kilde. Men hold deg unna Atkins diett mens du prøver å bli gravid, da høyprotein dietter ikke anbefales før graviditet. Få din fylling ved å prøve ut Mary Berrys parmesan-crusted kylling oppskrift eller rustle opp en delish gridded vietnamesisk kylling med salat.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar