Prøver å bli gravid? Din manns alder kan påvirke hans fruktbarhet

Innholdsfortegnelse:

Prøver å bli gravid? Din manns alder kan påvirke hans fruktbarhet - PRøVER-FOR-EN-BABY 2023
Prøver å bli gravid? Din manns alder kan påvirke hans fruktbarhet - PRøVER-FOR-EN-BABY 2023
Anonim

Kvinner kritiseres ofte for å forlate det for sent for å få barn, men kan du menneskets alder påvirke sjansene dine for å bli gravid?

Du prøver å tenke og har gått gjennom hver eneste faktor i boken. Du har brukt eggløsningskalkulatoren, begynte å ta folsyre og gått inn i full baby som gjør sex tidsplanmodus. Sjansen er at du har bekymret for effekten av alder også. Din alder. Men kanskje partneren din alder kan være en faktor du må takle også.

Når er menn mest fruktbare?

"Menn er mest fruktbare når de er under 25 år," sier Rami Wakim, konsulent i reproduktiv medisin på Harley Street Fertility Clinic. "I denne alderen inneholder 95 prosent av sperma ikke DNA-skade. Ved en alder av 35 år har denne prosentandelen vokst til 20 prosent. '

Men kanskje partneren din alder kan være en faktor du må takle også.

Det er en fire ganger økning på bare 10 år. Når andelen skadet sæd øker, faller sjansen for at du blir gravid. "Mellom 30 og 50 år har en manns sædcelle vist seg å falle med 15 prosent i volum, redusert totalmotilitet med 25 prosent og brøkdel av normal sæd i prøven å falle med 15 prosent, legger til Rami.

Hva kan eldre menn gjøre for å øke deres fruktbarhet?

Den gode nyheten er at det er mange ting man kan gjøre for å forbedre fruktbarhetsnivået. Å holde seg i form og ha et godt kosthold er nøkkelen. Få din partner til å inkludere rikelig med folsyre i kosten eller ta et supplement. "Zink, selen, vitamin D, antioksidanter, vitamin C, sitronsyre, L-karnitin, fruktose og B12 er også viktige, sier Rami. Mens antioksidanter antas å øke spermier, har multivitaminer vært knyttet til en sunn spermaproduksjon. En studie i fjor viste at gulrøtter er en strålende ny fruktbarhet, super mat for menn - det er den nye sidenretten av valget. Opprettholde et godt treningsregime anbefales også. Dette vil bidra til å holde kroppen i form og organene passer og sunne. Og selvfølgelig, fortsett å trene! Men det er et par aktiviteter som partneren din bør kutte på. "Røyker er forbundet med redusert sædkvalitet," sier Rami. "Man bør også være oppmerksom på at overdreven alkoholinntak er skadelig for sædkvalitet." Men partneren trenger ikke å kutte ut alkohol helt, da anbefalingen er å begrense inntaket til tre til fire enheter per dag.

Hvordan kan menn finne ut hvor fruktbare de er?

Hvis du sliter med å bli gravid, er det viktig at partneren din blir testet, så vel som deg. En enkel semenanalyse er den mest kritiske testen for å evaluere noen fertilitetsevaluering, sier Rami. Derfra vil din fruktbarhetsleder gi råd om fruktbarhetsbehandlinger er et godt neste skritt for deg. Har partneren din fruktbarhet påvirket hvor lang tid det tok deg å bli gravid? Gi oss beskjed nedenfor.

Populært emne