Prøv kajakkpadling og få passe med en padle

Innholdsfortegnelse:

Prøv kajakkpadling og få passe med en padle - øVELSER 2023
Prøv kajakkpadling og få passe med en padle - øVELSER 2023
Anonim

Kajakkpadling er det sjeldneste av fitnessdyr - en kardioøvelse som fokuserer på overkroppen. Dette gjør det til et godt aerob alternativ for skadefrekvente løpere og syklister, og det er et utmerket valg for alle som ønsker å massere opp torso, men vil ikke bli sett døde løftefrie vekter i treningsstudioet.

I sin reneste form er kajakkpadling enkel. Med en dobbelbladet padle gjør du veien nedover, eller hvis du føler deg opp til det, kan du gå mot strømmen. Det adskiller seg fra kanopadling ved at den sistnevnte bruker en kortere, enkeltbladet padle og paddeleren kneler ofte.

Musklene i ryggen, armer og skuldre tar brystet av arbeidet, men beina dine blir ikke skuddfrie. Balansen og stasjonen som kreves for å flytte kajakken kommer fra hele kroppen din, slik at du styrker kjernen din.

Det er også en spennende måte å øke treningsregimet, og tar deg til deler av London du aldri har tenkt å besøke. Å ta til vannet kan være et skremmende prospekt, men det er mange klubber og sentre i London for å hjelpe nybegynnere.

"Å være i frisk luft og oppleve det nye miljøet, er det litt mer utfordrende," sier Paskell Blackwell, daglig leder, Lee Valley White Water Center. "Du sitter ikke der og ser på klokken i et treningsstudio eller prøver å matche tempoet til noen andre på en tredemølle."

Hvor kan du prøve Kajakkpadling og Canoing i London

På Lee Valley White Water Center i Waltham Cross kan du få tak i utstyret for £ 5 i en lukket innsjø, så du vil ikke flyte av hvis alt går pæreformet. Det er også kurs for nybegynnere. £ 5 for en overvåket økt, £ 10 for en instruert økt, gowhitewater.co.uk

Hvis du ikke har lyst på å gå rett til elven, kan Putney Bridge Canoe Club kjøre flere økter i uka i et svømmebasseng. Pool økter koster £ 10 for gjester, putneybridgecc.co.uk

Du kan kombinere din kajakkpadling-økt med litt sightseeing ved å ta en tur med kajakkpadling i London. £ 72 for deres Discover London tur, kayakinglondon.com

For mer informasjon om kajakk og kanoplubber, hvorav mange tilbyr smaksøkt, kan du besøke canoelondon.com

National Go Canoeing Week

Hvis du arbeider mot et mål, motiverer deg, gå til en National Go Canoeing Week-hendelse. Kampanjen går fra 28. mai til 5. juni, og arrangørene har satt et kumulativt mål på 30 000 miles, avstanden til Rio, for alle deltakere. For å sikre at de når det målet, er det ingen mangel på hendelser. Nybegynnere kan nyte start-sesjoner eller guidede turer, mens de mer erfarne kan ta på en, tre eller seks mil rute. Eventuelle miles av vann du gjør, uansett selvdrevne mote, kan logges på nettstedet for å bidra til det overordnede målet. gocanoeingweek.org.uk

Fem kajakk tips fra instruktør Adam Chinery

1. Bruk kjernen din

"Oppretthold en god stilling med hodet rett og bruk hele kroppen til å padle," sier Chinery, som er eieren av Brighton Watersports. "Makt skal genereres fra kjernen din i stedet for dine armer og skuldre."

2. Punch og trekk

"Når du padler, tenk du at du skyter fremover og deretter trekker du tilbake med armen. Fokus på denne bevegelsen vil bidra til å forbedre ditt slagteknikk. "

3. Stroke og glide

"Etter hvert slag, la kajakken glide i et sekund før du tar den neste. Å gjøre det vil kreve mye mindre energi og være mye mer effektiv enn å bare padle så fort du kan. "

4. Reguler pusten din

"Pust inn og ut med hvert slag og prøv å komme inn i en konsekvent rytme. Dette vil hjelpe deg å bygge fart og øke utholdenheten. "

5. Hold deg trygt

"Det er viktig å kjenne dine grenser og ta hensyn til værforholdene mens du er på kajakkpadling. Personlig sikkerhet er viktig på vannet. "

Populært emne