Hvor mye mettet fett bør du spise?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mye mettet fett bør du spise? - øVELSER 2023
Hvor mye mettet fett bør du spise? - øVELSER 2023
Anonim

Få mat grupper inspirerer slags lojalitet mettet fett kan, og årsaken til dette er enkelt: de er ofte funnet i matvarer som smaker fantastisk. Så når de er merket med "dårlige fettstoffer", er det fristende å ignorere det rådet, spesielt når forstyrrelsen av nyhetsberetninger om mettede fettstudier kan gjøre det verre enn klart at de virkelig er så dårlige. For å få fakta, Trener snakket med Monika Siemicka, dietist og talskvinne for British Dietetic Association.

Hva er forskjellen mellom mettede og umettede fettstoffer?

Vanligvis finner du mettet fett i dyreprodukt, og de har en tendens til å være solid ved romtemperatur, som for eksempel hårdere fett, inkludert smør og fett på kjøtt. De finnes også i meieriprodukter, kjeks og bakverk. Palmolje og kokosnøttolje er også mettet fett.

Deretter har du umettede fettstoffer, som finnes i plantefôr. Vegetabilske oljer som olivenolje eller rapsolje er høyere i enumettede fettstoffer, som også finnes i avokado og nøtter.

ANBEFALT: Er kokosolje bra for deg?

Hvorfor er mettet fett "dårlig" for oss?

Mettet fett er mer sannsynlig å øke det dårlige kolesterolet i blodet, mens umettede fett ikke gjør det. Det er en stor mengde bevis for å støtte det, og jeg vet at det har blitt stilt spørsmålstegn i media, og det er ganske mye forskning gjort i det, men vi vet at mettet fett vil øke det dårlige kolesterolet, og det vil føre til økt risiko for hjertesykdom. Derfor anbefaler vi at folk prøver å bytte mettet fett for umettede fettstoffer.

Hvor mye fett bør du spise?

De er begge veldig høye i kalorier, så vi trenger ikke mye. Samlet sett bør vi ikke få mer enn 30% av vårt totale inntak fra fett og med mettet fett som er om lag 11% - for menn som betyr ca 30g om dagen med mettet fett. De fleste briter spiser for mye mettet fett. Hvis du har mye kjøtt, prøv å kutte av huden og det synlige fettet, og hvis du spiser mye kjeks og kake, prøv å erstatte dem med sunnere snacks som pinner med frukt og grønnsaker.

Hva er den beste måten å svare på nyheter om fett?

Det er pålitelige kilder som British Heart Foundation, og NHS online har bevis bak overskriftene. Når du ser overskriften "Alle bør spise fett igjen", er det verdt å stille spørsmål om kilden, hva slags studier det er og hvor mange personer de har sett på.

Populært emne