Triathlon treningsplaner for sprint, olympisk og halv jernavstand

Enten du er en første triatlete eller en utholdenhetssporter, vil disse planene fra treneren Steve Whittle hjelpe deg med å ta treningen til neste nivå.

Triathlon Distanser

Selv om disse varierer noe fra begivenhet til begivenhet, kan du som en grov retningslinje forvente å fullføre følgende:

Sprint Triathlon Avstand

  • 750m svømmetur
  • 20km syklus
  • 5km løp

Se 10-ukers sprint triathlon treningsplan

Olympisk Triathlon Avstand

  • 1,5 km svømmer
  • 40km syklus
  • 10km løp

Se den 12-ukers olympiske triathlon treningsplanen

Half Iron Triathlon Avstand

  • 1,9 km svømmer
  • 90km syklus
  • 21km løp

Se 12-ukers Half Iron Triathlon treningsplan

Hvordan disse triatlon treningsplanene fungerer

For å holde det enkelt, blir alle øktene i disse planene målt med lengre tid enn avstand, slik at kroppen din blir vant til å løpe, sykle og svømme i langvarige perioder uten at du trenger å stresse om nøyaktig hvor mye bakken du dekker . Å vite nøyaktig hvor lenge du må bruke på veien og i bassenget hver uke, gjør det veldig enkelt å planlegge treningen din om arbeid og sosiale forpliktelser.

Ernæringstips for trening

God ernæring starter lenge før løpedag. Få prosessen rett i trening og hold sterk til mål.

8 uker ute

"Å holde kroppen godt oppdratt gjennom hele treningen og utvinningen, vil hjelpe deg med å komme deg gjennom løpet," sier Toby Garbett, en to-time verdensmester, britisk rover og en konkurransedyktig triatlete. De fleste idrettsutøvere har det bra på en 40:20:30 deling av karbohydrater, fett og protein, men eksperimentere for å se hva som er best forbrenning din innsats.

48 timer å gå

"Med to dager å gå, er det verdt å sørge for at glykogenreserver er toppet," sier Garbett. "Drivstoff med langsomt utslipp karbohydrater, inkludert søte poteter og grønnsaker."

2 timer å gå

"På løpedag, hold deg til det du har brukt til din utvidede treningsinnsats," sier Garbett. "Det er rikelig med geler der ute, men jeg løp en gang i et Ironman-løp drevet av peanøttsmør og syltetøysmykker og fortynnet appelsinjuice."

På sykkelen

"For utholdenhetstiltak lenger enn en time bør du ta litt ekstra drivstoff underveis," sier Garbett. "Dette kan være squash eller fortynnet appelsinjuice i en sportsflaske." Husk å drikke det mens du er på sykkelen - hvis du forlater det til løp, blir det for sent for å få effekten.

På rømmen

"På farten vil du kanskje ha en endelig drink, gel eller snack - kanskje bare 100 kalorier for å komme deg til mål," sier Garbett. Ha det som du treffer veien. Varm dag? Chuck en annen flaske over hodet ditt - i en studie i 2012 slår "ekstern kjøling" faktisk drikkevannet for effektivitet.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar