Triathlete Gordon Bensons olympiske treningsregime

Triathlete Gordon Bensons olympiske treningsregime - øVELSER 2023
Triathlete Gordon Bensons olympiske treningsregime - øVELSER 2023
Anonim

European Games triathlon gullmedalje Gordon Benson er på vei til sin første OL i Rio i år. Vi fanget opp med den 22 år gamle stolte Yorkshireman for å finne ut hvordan han forbereder seg.

Jeg skal til Rio i en støtterolle for Brownlee-brødrene Alistair og Jonny. Jeg vil gi dem beskyttelse under svømmingen, og de vil trekke seg bak meg. På sykkelen vil jeg jage ned breakaways og gjøre flertallet av arbeidet for dem, så det setter dem i posisjon til å vinne.

Jeg trener med Brownlees i Leeds men vår opplæring er forskjellig på grunn av våre roller i løpet. Mens de gjør mer hardt løpende økter, legger jeg til mer svømming og sykling.

ANBEFALT: Triathlons - The New Fitness Frontier

Jeg trener omtrent 30 timer i uken. Mandag er en relativt enkel svømmetur, syklus, løp og treningsøkt. Tirsdag er mer intens med en svømmetur om morgenen og en sykling om kvelden. Onsdag er en lang aerobic dag, med rundt 4½ timer på sykkelen, en 5K svømmetur og en løp.

På torsdag er det en veldig sterk svømmetur om morgenen og deretter en sykkel sesjon om kvelden, som er morsomt. Det er en gruppe på ca 60 gutter - kalt Leeds Chain Gang - som ruller ut fra Leeds til Ilkley og tilbake hver torsdag, og gjør ca 40 km på bare under en time. Fredag er en enkel dag - bare en svømmetur og treningsøkt om morgenen.

Helger innebærer ganske lange trenings timer. Brownlees gjør vanligvis en løpssesjon lørdag formiddag, men jeg skal svømme i stedet, så skal vi ri i 4½ timer. Søndag er en annen lang tur, og jeg vil også gå på jogger og svømme.

ANBEFALT: Triatlon Trening

Det meste av arbeidet vi gjør i treningsstudioet er fokusert på skadebeskyttelse. Vi har en screening i begynnelsen av året for å finne de svake punktene i kroppene våre, og så målretter vi dem fordi de er en potensiell kilde til skade. Vi skal gjøre ting som kalvløftninger og bulgarsk splittring med 8 kg vekter.

Min favoritt disiplin er sannsynligvis sykling. Inntil dette året var det ikke min sterkeste, men jeg har jobbet mye på det. Det er en god tur i Yorkshire, og våre lange treningsturer på tvers av Dales er veldig sosial - vi stopper vanligvis på en kafé halvveis gjennom.

Jeg liker spesielt sykling når du er i utlandet fordi du kan gå langt og utforske. Da vi var på en treningsleir i St Moritz kunne du passere et par grenser og ri gjennom Sveits, Østerrike og Italia. Jeg liker også aspektet av fart, nedstigende Alpine passerer på 80km / t.

Vi går til St Moritz for høydeopplæring. I år var mitt første år fordi physio fortalte meg at jeg måtte vente til jeg var 21 og fullt utviklet hjerte-kar Det er noen veldig løpende stier rundt fjellene der.

Vi trener i Spania i åtte uker om vinteren også, to uker på, to uker av. Hvor vi går er rundt 10km fra Benidorm og mange pro-sykkelhold går dit. Det er veldig bra for ridning, løpingen er fin og du har flott vær.

Jeg har brukt et varmekammer ved Leeds University for å bli vant til det brasilianske miljøet. Det er som en stor svettende boks. Du setter temperaturen til 35 ° C og 70% fuktighet, så det er ganske ekstremt, og gå på turbo trener eller tredemølle. Det er en god ressurs fordi du kan overvåke hvordan kroppen din reagerer, se på kjernetemperaturen og svetteforhøyelsen og finne ut hvor mye du bør drikke i et løp.

Nå er været å plukke opp, vi har begynt å svømme i sjøen i Otley, like nord for Leeds, som er bra fordi vi kan gjøre mer trening i raseform. Det blir en sjøsvømmetur i Rio, så vi dro til Australia i april og lærte hvordan du surfer på bølger. Hvis du får den muligheten i et løp, kan du bygge en god leder.

Mitt kosthold er ganske balansert. Jeg studerte ernæring på universitetet og prøv å spise sunt, men jeg vil ikke si at jeg aldri spiser usunn heller. Jeg har aldri regnet med kalorier - jeg spiser bare til drivstoff og stopper sult. Jeg liker å lage mat og jeg forsøker å presse meg selv, men jeg liker hovedsakelig å røre deg fordi du ikke har gjort mye, men det ser ganske bra ut.

Jeg gjorde yoga for en periode, og jeg fant det en veldig god mental pause, og en sjanse til å slappe av og avslutte med et klart hode. Jeg følte at det var den beste psykologiske trening jeg kunne ha. Du vil avslutte med å ligge på ryggen i en veldig avslappet tilstand i fem minutter - jeg sovner hver gang. Det hjalp egentlig min sykkelposisjon gjennom tilbake fleksibilitet også. Jeg satte den på bakfoten da jeg gjorde avhandlingen min, men jeg kommer til å komme tilbake til den.

Jeg gleder meg virkelig til å være en del av et stort multisportlag GB i Rio. Jeg har venner i andre idretter som har kvalifisert og en fyr jeg gikk på skole med har bare kvalifisert til å dykke for Jamaica, så det vil være flott å dele alt med dem.

Müller Rice er den offisielle britiske triathlon-partneren, og hjelper Team GB med å gå avstanden i ledelsen til Rio olympiske og paralympiske spill. Se opp for Gordon foran kampanjen på TV og i magasiner til oktober.

Populært emne