Giftig kjærlighet: 13 måter det kan skade deg permanent og hvordan du kommer unna

Å være i et veldig usunt forhold kan faktisk skade din psyke for godt. Finn ut hvordan du kommer unna giftig kjærlighet og forblir hel og sunn.

Det er aldri lett å innrømme at du er i et skadelig, usunt forhold. Faktisk er det så vanskelig å møte at de fleste av oss er i fornektelse om det i svært lang tid. Vi ønsker ikke å innrømme at giftig kjærlighet har lekket inn i våre liv, så vi går bare om dagen vår som om ingenting er galt.

Men det er super usunt og kan ha varige skadelige effekter. Når du ignorerer negativiteten i livet ditt, forhindrer du ikke det i å ta tak i. I stedet lar du faktisk å grave sine klør dypere inn i deg og ta kontroll.

Hvordan vite om det er giftig kjærlighet i livet ditt

Først må du virkelig være åpen for ideen om at forholdet ditt kan være skadelig for deg. Hvis du ikke anerkjenner det, vil du aldri se problemene. Da må du virkelig tenke på hvordan du føler deg rundt den personen.

Er du drenert eller er du spent og innhold? Øker ditt temperament eller er du ganske rolig og tålmodig? Disse tingene, blant mange andre, er store tegn. Ditt forhold er usunt.

Tenk på måten de behandler deg på, og hvis du er stolt av å snakke om ting de gjør for deg. Skryter de deg og støtter dine mål? Eller fornærmer de deg og får deg til å føle deg verre om deg selv? Jeg tror du kan bestemme hvilken som er giftig og som er sunn. [Les: 18 kritiske tegn på et usunt forhold]

Hvor giftig kjærlighet kan permanent eller alvorlig skade din psyke

Du tror kanskje det ikke er en stor sak hvis partneren din plukker på deg fra tid til annen. Og mens visse rettsaker er søte og morsomme, kan andre kommentarer ende opp med å skade deg mye mer enn du tror. Her er noen måter giftig kjærlighet kan spore din mentale helse på langvarig eller permanent måte.

# 1 Det kan øke din angst. Når du er i et giftig forhold, kjører du angst. Du overstyrer hele tiden din egen oppførsel og din partner. Du vil aldri forstyrre dem og gjøre dem sint, så du er bekymret for hva du gjør hele tiden. Dette kan ha varige effekter, og du kan ende opp med å leve med den angsten lenge etter at du har droppet den giftige personen. [Les: Hva det føles som å oppleve angst i et forhold]

# 2 Du blir mer usikker. I et giftig forhold øker usikkerheten enormt. Partneren din får deg til å føle deg som om du ikke er nok.

Når du gjentatte ganger legger inn den tankegangen, vil hjernen din begynne å tro at den er sant. Og den verste delen er at det er lettere å bli usikker enn det er å bygge opp tilliten igjen. Betydningen, effektene varer svært lang tid.

# 3 Du kan ha tillitsspørsmål. Å ikke være i stand til å stole på mennesker er et stort problem. Hvis du ikke stoler på andre, kan du ikke danne solid vennskap eller andre forhold. Og siden giftig kjærlighet skaper store problemer med tillit, er det bare en av de varige effektene av et slikt negativt forhold. [Les: Hvordan komme over tillitsprosesser]

# 4 Du kan bli deprimert. Avhengig av hvor alvorlig forholdet ditt er, kan du bli deprimert. Mange usunde forhold skiller deg fra vennene dine og de tingene du liker i livet.

Du vil også ha større problemer med tillit og usikkerhet, og disse tingene kan lett føre til at du blir deprimert. Og depresjon er ingen spøk. Det er en alvorlig sak som kan påvirke nesten alle aspekter av livet ditt.

# 5 Din jobb kan lide. Hvis du er deprimert og sliter med livet i ditt forhold, er det nesten garantert å bløde over i arbeidslivet ditt også. Det betyr at karrieren din kan lide sterkt, og du kan ikke være i stand til å gå videre eller få jobben du virkelig ønsker, som alle kan påvirke din fremtid på store måter.

# 6 Helsen din kan avta. Fordi du kan falle i depresjon og har angst, kan helsen din lide. Du er mer sannsynlig å bli syk og må ta av arbeid fordi immunsystemet ditt kan bli kompromittert med overdreven angst og depresjon. [Les: 18 følelser du ikke burde føle i et sunt forhold]

# 7 Dine andre relasjoner kan bli ødelagt - for godt. Jeg vedder på at vennene dine og familien allerede har gjort sin distaste for ditt forhold kjent. Hvis det er tilfellet, og du ikke så problemet før, vokste du sannsynligvis bortsett fra dem.

Dette er svært vanlig med giftig kjærlighet. Dine andre forhold kan noen ganger være permanent skadet på grunn av din manglende evne til å se tydelig i forholdet du er i.

# 8 Fremtidige romantiske forhold kan bli truet. Hvis du ikke tror at ditt nåværende forhold noen gang kan påvirke dine fremtidige, tenk igjen. Giftig kjærlighet kan være et stort problem i kjærlighetslivet ditt nedover veien.

Å tillate noen å kontinuerlig få deg til å føle deg forferdelig, vil gjøre det vanskeligere å stole på andre og danne dypere forbindelser senere i livet. [Les: Hvordan din første kjærlighet kan påvirke dine fremtidige relasjoner]

# 9 Du kan bli altfor negativ. Når du er i et slikt usunn forhold, blir negativ din nye norm. Og det alene vil føre til store problemer i vennskapene dine, arbeidslivet ditt og med ditt generelle syn på livet.

# 10 Du kan ende opp med å føle deg som om du ikke fortjener kjærlighet. Dette kan være den verste effekten giftig kjærlighet kan ha på deg langsiktig. Når folk er i usunne forhold, er de ofte ment å føle seg som om deres partner elsker dem er noe spesielt.

Deres signifikante andre kan manipulere dem til å tro at deres kjærlighet er sjelden, og de vil ikke få den kjærligheten fra noen andre. Dette kan få en person til å føle at de ikke fortjener kjærlighet og som en konsekvens slutte å forfølge kjærlighet i alle former. [Les: Et virkelig eksempel på å akseptere kjærligheten du tror du fortjener]

Hvordan komme seg ut av giftig kjærlighet

Hvis du er klar til å møte det faktum at du er i et usunn forhold, og du vil gå ut før ting blir så ille, så er det slik du kan gjøre det.

# 1 Nå ut til et støttesystem. Du kan ikke komme sammen med venner og familie, men de vil alltid være villige til å hjelpe deg med å komme deg unna noe forferdelig for deg. Og hvis du fortsatt har et sunt forhold til dem alle, er det enda bedre.

Snakk med dem og la dem få vite hvordan du føler. De kan tilby deg løsninger og bare være der for å hjelpe deg med å komme gjennom en veldig vanskelig tid. [Les: Hvordan slippe et forhold som er dårlig for deg]

# 2 Snakk med partneren din. Hvis du ikke føler deg trygg på å gjøre dette selv, har noen i ditt støttesystem gå med deg. Fortell dem at du ikke kan være med noen som er så ille for deg og deretter forlate. Ikke la dem prøve å få deg til å bli.

Hvis forholdet er dårlig nok til å påvirke livet ditt på en slik negativ måte, kan du ikke engang jobbe ting ut. Du må bare gå bort fra forholdet og avslutte tingene for godt.

# 3 Få profesjonell hjelp hvis du trenger det. Hvis du var i negativ sammenheng for lenge, kan du ha noen varige effekter. Du kan kanskje ikke jobbe gjennom ting selv, og det er helt greit. Søk profesjonell hjelp i form av en terapeut eller psykolog, slik at du kan begynne å helbrede.

[Les: Hvordan gjenkjenne og avslutte giftige forhold]

Giftig kjærlighet kan ødelegge livet ditt mer enn du tror. Hvis du er redd for at du kan være i et usunt forhold, kom deg unna før du ikke kan fikse det som har blitt brutt.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar