Tøff mudder grunnlegger vil dekan bygge på et imperium

Der det er svette, er det messing. Helse og fitness er stor virksomhet, så Coach har intervjuet smarte gründere for å finne ut hvordan de fant nye måter å møte publikums krav til.

Will Dean, 35, er grunnlegger og administrerende direktør for hardcore hinderkurs serie Tough Mudder. Siden lanseringen i 2010 har mer enn 2,5 millioner mennesker deltatt i arrangementer.

Tough Mudder sysselsetter 150 ansatte som vil produsere 120 arrangementer i 11 land med 500 000 personer som deltar i år. Will ble født i Nottinghamshire og deler sin tid mellom London og New York med sin kone.

Hva er tøft mudder?

Det er ikke et løp eller en konkurranse. Det er en utfordring om samarbeid, moro, kamratskap og overvinne frykten din over 10 til 12 miles. Hindringene er fysisk utfordrende og mentalt skremmende med wow-faktoren. Det er ikke en klassisk sport; Det er ingen regler og det endres hvert år.

Hvor kom ideen fra?

Jeg gjorde maraton og triathlon, men jeg fant det kjedelig. Mitt øyeblikk av geni var innså når folk tar del i en begivenhet, handler det om personlig gjennomføring. Det er kjent at det gjør deg lykkeligere å bruke 5 kroner på andre enn på deg selv. Dette er makroversjonen, og hjelper andre gjennom gjørme og over hindringer. Vi helbreder ikke kreft, men vi gjør en positiv forskjell i liv.

Hva var gapet som du så at Tøft Mudder kunne fylle?

Hvis to av dere driver maraton, er det raskere, det er tregere, og det er to uavhengige opplevelser. Folk ønsker å føle seg som en del av noe - institusjonene til foreldrenes generasjoner er avtagende, for eksempel idrettslag, rugby, fotball, cricket klubber, politiske partier, fagforeninger og kirkemedlemskap. Erfaring er den nye luksusen. Mange av oss har en levestandard der våre grunnleggende materielle behov er oppfylt, men de fleste av oss har eiendeler vi ikke bruker som er verdiløse. Men du har minner du verdsetter, spesielt delte minner. Det er påvist at folk som bruker penger på erfaringer, er lykkeligere enn folk som bruker penger på materielle varer.

Hvor vanskelig var det å komme seg av bakken?

Professorene mine ved Harvard sa at det ikke er noen måte at du får 500 personer til din første begivenhet fordi det er untimed, og det er ingen vinnere. Jeg kjørte min 15 år gamle VW Jetta rundt og lette etter et sted. Jeg ble fortapt, det var kaldt, ble mørkt, og da jeg kom til motorsporet, skjønte jeg umiddelbart at det var for lite. En dame kom ut av et Portakabin-kontor og sa: "Du dro til Harvard Business School, og dette er det beste du kan tenke på å gjøre med livet ditt?" Jeg sa ja. Hun sa med ekte bekymring: "Dine foreldre må være veldig bekymret." Det var et lite øyeblikk.

Til slutt fant jeg en skihi i Allentown, Pennsylvania for den første hendelsen. En måned etter at vi åpnet nettstedet, hadde vi solgt to billetter. Det var bare meg, medstifteren min og to ubetalte og glum praktikanter. Det var stressende. Deretter tok billettsalget av ...

Hva er det som å være en gründer?

Det krever mod - pløying av begrensede midler til ingen garantert inntekt, oddsen er mot deg. Hvis du går inn i den for økonomisk belønning, blir du bittert skuffet. Det er ensomt. Når det er et problem, ser alle ledere på deg.

Hva har du lært av kundene dine?

Hvis du slutter å lytte til dem, er du død. Det er en berømt 50-årig fokusgruppe, hvor kvinner testet støvsuger. De alle enige om at det var fantastisk, og de ville kjøpe det for $ 50. De ble fortalt at de kunne kjøpe den for $ 25, og bare halvparten tok den. Folk vil fortelle deg hva de tror du vil høre. Vi undersøker kunder etter hendelser, og vi får god tilbakemelding fra kunder.

Ble du overrasket over suksessen til Tøff Mudder?

Vi visste at vi var på noe. Men etter den første var vi oppbrukt. Vi undervurderte hvor komplisert det ville være. Vi måtte finne ut hvordan vi går fra å administrere en hendelse til 12 til 30 til 50 hendelser.

Hva ønsker du at du hadde kjent da?

Når du gjør ting i skala med 2,5 millioner mennesker, må du anta at noen vil gjøre ting annerledes enn du hadde tenkt. Funky Monkey er apenbarer over vann, men folk vil klatre på dem og prøve å gå over. Hvorfor? Jeg er ikke lenger overrasket.

Nivået på engasjement fra kunder blår i tankene mine; 5000 har tøffe mudder tatoveringer. I 2014 var T-skjorter ikke klare i tide. Du kan ikke bare kjøpe en halv million T-skjorter, så vi hadde ingen for en hendelse. Folk ble gal, vi måtte ringe sikkerhet. Som en bedrift har du et ansvar som prøver å engasjere seg i den følelsesfølelsen.

Hva er fremtiden for dette aspektet av bransjen?

Vi har lagt til hendelser i Asia, og lanserte Tough Mudder Half, og den 24-timers tøffeste mudderen. Vårt Virgin Active-partnerskap går bra, så vi kan gjøre mer i treningsområdet.

Hva er ditt favoritt hinder?

King of the Swingers. Du må fange en trapezebar og svinge 12ft til høy fem en klokke før du treffer vannet. Du ser på baren og tror du vil ikke få det, men gjør det alltid.

Tøff mudder Half London South, 17 september; Tøft mudder London South, 24-25 september. Besøk toughmudder.co.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar