Top Maternity Pay Tips For Self-Employed Mums-To-Be

Hvis du er gravid og arbeider for deg selv, har du krav på støtte fra regjeringen. Les vår enkle, enkle å følge veiledningen

Å arbeide for deg selv er drømmen - ingen tøffe kolleger, overbærende sjefer eller møter om møter. Men det er en downside hvis du er gravid, og ja, det er økonomisk. Som selvstendig næringsdrivende har du ikke rett til lovfestet barselsbetaling.

Men frykt ikke, vi er her for å hjelpe, og vi tror du finner det noen pengestøtte, også Maternity Allowance (MA) fra regjeringen. OK, du vil ikke splashing i fløyter helst snart, men forhåpentligvis vil du ikke slite så mye som du trodde du kanskje. Her svarer vi på noen vanlige spørsmål om din rettighet:

Hva er fødselspenning?

Det er i utgangspunktet en trygdepenger som du har rett til fra hele tiden babyen din skyldes - den forventede fødselsdagen (EWC). Betalt hver fjortende dag, eller hver fjerde uke i etterskudd, vil du motta denne betalingen i inntil 39 uker, kjent som fødselsperioder.

Kvalifiserer jeg meg til MA?

Ja, hvis du er selvstendig næringsdrivende (du må være registrert hos HMRC, betale Class 2 National Insurance Contributions eller ha et Small Earning Exception Certificate) i minst 26 uker i 66 uker til og med uken før du forventer å føde. Dette kalles testperioden.

Inntektene dine må også gjennomsnittlig minst £ 30 per uke. De 26 ukene trenger ikke å være sammenhengende og kan også inkludere deltidsarbeid - som du regner som hele uker.

Husk at du ikke vil kvalifisere deg til MA hvis du er kvalifisert for å få lovbestemt barsel fra alle arbeidsgivere.

Når starter godtgjørelsen?

Med mindre du har spesifisert annet, begynner fødselsperioden (MAP) søndag den 11. uke før uken du forventer å få din baby hvis du ikke er selvstendig næringsdrivende på dette tidspunktet.

OK, du vil ikke splurging noen gang snart, men du vil ikke slite så mye som du trodde

Men hvis du fortsatt vil jobbe på eller etter denne tiden, kan du spesifisere når du vil at MA skal starte - det kan være en hvilken som helst dag etter at du har sluttet å jobbe med barnet ditt, dvs. din første barselsorlov. Eller du kan starte det senere enn det - men vær klar over at den siste datoen du kan starte, er dagen etter fødselen.

Er det noen begrensninger på MA?

Den tidligste du kan sende inn kravet er starten på den 26. uken av svangerskapet (eller 14 uker før forventet forfallsdato). Pass på at datoen du skriver på skjema er ikke tidligere enn dette! Og du må kreve innen tre måneder fra datoen din fødselsperioder (se ovenfor) skyldes å starte eller du vil miste penger. For spørsmål, kontakt din JobCentre Plus-kravlinje på 0800 055 6688.

Hva må jeg gjøre?

Du må fylle ut skjema MA1 eller telefon Jobcentre Plus på 0800 055 6688. Du vil bli bedt om å gi: bevis på inntekt, så opprinnelige lønnsslipp eller et mindre inntektsfrihetsbevis (hvis aktuelt), pluss bevis på barnets forfallsdato , for eksempel et brev fra legen eller jordmor eller MATB1-sertifikatet.

Hvor mye vil min MA være?

Fra april 2013 til april 2014 er det £ 136,78 per uke i 39 uker, eller 90 prosent av gjennomsnittlig inntekt hvis det er det minste beløpet. Inntektene dine er i gjennomsnitt over 13 uker i testperioden.

Men de 13 ukene trenger ikke å være på rad, så det er best å velge de ukene du tjener mest for å hjelpe deg med å få mer MA. Og gode nyheter, du betaler ikke skatte- eller NI-bidrag på barselsgodtgjørelse.

Hva om babyen min er født tidlig?

Gjør straks krav! Gå inn på din Jobcentre Plus. Testperioden din endres ikke.

Hva om jeg har vært selvstendig næringsdrivende i utlandet?

Selv om MA er basert på sysselsetting og inntjening i Storbritannia, hvis du ikke har jobbet eller tjent nok i Storbritannia for å få fødselspenning, men også har jobbet i enkelte land, kan de kanskje ta dette arbeidet i betraktning.

Kan jeg jobbe mens jeg får MA?

Ja, men bare i 10 dager, som kalles "holde kontakten" dager. Du kan også spørre Jobcentre Plus. Du må også fortelle dem om noe arbeid du gjør mens du får MA.

Hva skjer hvis jeg blir slått av for MA?

Du vil motta et brev som forteller deg årsaken. Og Jobcentre Plus vil også sjekke for å se om du kan få sysselsetting og støtteavdrag.

Vil du vite mer om barselsrettigheter?

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar