TomTom Spark 3 Cardio + Musikk gjennomgang: Den ideelle løpeklokken

Den korte versjonen

TomTom Spark 3 (også kjent som Runner 3) er en av de beste GPS-sportsklokker på markedet. Den stammer i et vell av muligheter for de mange aktivitetene det sporer, med ivrige løpere, spesielt sikker på å være fornøyd.

Vurdering ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

Spark 3 Cardio + Musikk: £ 220, kjøp på tomtom.com | Kr 205,28 (på tidspunkt for vurdering), kjøp på amazon.co.uk

Ting vi likte

  • GPS leting funksjoner lar deg laste opp og følge en rute, eller freestyle det og la Spark 3 vise deg veien hjem
  • Strålende kjøreregenskaper, inkludert intervalltrening og muligheten for innebygd minne for musikkbiblioteket ditt
  • Den lange batterilevetiden - 11 timer med GPS aktivert, tre uker uten
  • Det er vanntett med anstendig svømming, nemlig SWOLF (Swim Golf) score
  • Hjertefrekvenssporing viste seg å være nøyaktig under trening

Ting vi ikke likte

  • Appen sammenligner ikke godt med konkurransen og er sakte å synkronisere
  • Søvnsporing er dårlig - synd fordi det er behagelig nok til å bli slitt i seng og ikke trenger å bli belastet hver natt

TomTom Spark 3 In-Depth

Den tredje iterasjonen av TomTom's Spark-linjen er en mektig fin GPS-tracker. Det gjelder spesielt for løpere, som også har muligheten til versjonen som heter Runner 3 (identisk med Gnisten bortsett fra forskjellige farger, og som du sikkert finner i dedikerte løpebutikker). Det er fire forskjellige iterasjoner av Spark 3 å vurdere, alt fra den grunnleggende GPS-versjonen (£ 120) til Cardio + Music (£ 220), som inkluderer pulsmåling og plass til 500 sanger. Du kan også få Spark 3 med bare musikk eller bare hjertefrekvenssporing (begge £ 170). Vi testet Cardio + Music versjonen.

Bruke TomTom Spark 3 som hjertefrekvensmåler

Håndleddbaserte optiske hjertefrekvenssporere får en dårlig rap, som i stor grad fortjenes fordi de vanligvis ikke er så nøyaktige, men Spark 3 er et velkomment unntak fra den regelen. Vi testet den mot en Wahoo Tickr brystbelte, og det var imponerende nøyaktig selv under intervallkjøringer, noe som gir en gjennomsnittlig hjertefrekvens bare et par slag per minutt som er annerledes enn Tickr.

Under treningen kan du ikke bare se din hjertefrekvens, men også hvilken sone som setter deg inn, vurdert fra "1 Easy" til "5 Sprint". Du kan til og med angi hvilke av disse sonene du vil være med i løpet av økten, og gnisten vil bidra til å holde deg der hele tiden ved å summere på håndleddet ditt når du ikke legger inn nok innsats.

For eksempel kan du velge en enkel løp eller syklus hvor du bruker så mye tid som mulig i "2 Fat Burn" -sonen, så vil Spark vise en livegraf på hjertefrekvensen under treningen - imponerende ting. Du kan også vise grafen i appen når den er synkronisert.

Gnisten vil også kontrollere hjertefrekvensen din hele dagen og gi en hvilende hjertefrekvensavlesning i appen. Det er en nyttig beregning som kan gi en indikasjon på om aktiviteten din betaler seg på sikt.

Husk at hjertefrekvenssporing ikke kommer på den mest grunnleggende £ 120-versjonen av Gnisten, men etter vår mening er det verdt oppgraderingen.

Bruke TomTom Spark 3 for å spore aktivitet

Det er syv idrettsmoduser på gnisten: løping og sykling (med innendørs og ut modus for begge), svømming, treningsstudio og freestyle. Vi fokuserte på løping, sykling og svømming, som alle sporer beundringsverdig, selv om det ikke tar seg opp på trening automatisk som mange trackers - du må klikke på knappene (hvilken frihet!).

Den innebygde GPS betyr at du kan være sikker på at alle dine utendørsoppgaver spores nøyaktig. Et svart merke er den lange tiden det tar å synkronisere aktiviteter, spesielt med GPS, til appen. Visst, det kan bare være et ekstra minutt sammenlignet med andre trackers, men fortsatt, for dagens svært krevende forbruker (vel, korrekturleser uansett), er det irriterende.

Bruke TomTom Spark 3 for kjøring

Ved siden av Spark 3 har TomTom gitt ut Runner 3, som er akkurat den samme enheten, med unntak av at den selges i løpende butikker, har forskjellige farger tilgjengelige stropper. Uansett hva du kaller det, er Spark / Runner 3 omtrent den beste vennen en løper kan ha.

Hovedoppgraderingen på Spark 2 er Route Exploration. Ikke bare kan du laste opp ruter via TomTom Sports-appen, og deretter følge dem på klokken, men du legger også en sti når du løper ut, noe som betyr at du kan begynne å utforske uten frykt for å gå seg vill. Skjermen er et enkelt kart du kan zoome inn på, i stedet for full sving-for-sving-navigasjon, men det er nok til å komme deg rundt.

Dette er spesielt nyttig når du er på et ukjent sted, men jeg fant at selv i det området du regelmessig kjører i, er det morsomt å begynne å ta sving tilfeldig uten å bekymre deg for å ende opp miles fra huset ditt uten noen ide om hvordan du kommer tilbake. Det fjerner også en annen grunn til å ta telefonen i gang, siden du ikke trenger nødhjelp fra Google Maps for å komme hjem.

Spark 3 er fullpakket med andre funksjoner designet for å appellere til løpere. Det plukker opp GPS-satellitter ganske raskt (45-90 sekunder, generelt) slik at du ikke står rundt i evigheter og venter på å starte din løp (eller sykkeltur). Mens du er på farten, kan du se all statistikken din - avstand, tid, nåværende tempo, gjennomsnittlig tempo, hjertefrekvens - enkelt. Bare vær sikker på at du av og til ser hvor du skal hen.

Deretter er det mange forskjellige moduser du kan bruke til å lede din løp. Du kan planlegge intervallsessene, eller sette Spark 3 til buzz hver gang du slutter å kjøre i et bestemt tempo eller avslutte en gitt hjertefrekvenssone.

Når du er hjemme, kan du gjennomgå alle detaljene i TomTom Sports App, eller eksportere dataene til favorittappene dine som Strava eller Runkeeper, som du sikkert vil, fordi TomTom appen ikke er helt opp til disse standardene ennå.

For tredemølleopplæring er gnisten ganske god til å matche totalene du vil se på utstyret, og du kan justere avstanden lett etterpå. Den tilbyr de fleste av de samme treningsalternativene som når du er ute, slik at du kan sette opp intervallsessioner og lignende i varmen på treningsstudioet kommer vintertid.

To Spark 3-modeller kommer også med nok minne til å holde 500 sanger på musikkversjonen, som kan streames direkte til det overraskende gode settet med Bluetooth-hodetelefoner som følger med disse versjonene (det fungerer også med alle Bluetooth-hodetelefoner). Denne funksjonen koster ytterligere £ 50 - men et anstendig par Bluetooth-hodetelefoner vil sette deg tilbake mer enn det, og på denne måten kan du forlate telefonen hjemme.

Bruke TomTom Spark 3 for sykling

Kjører kan være fokus på Spark 3, men det går veldig bra når det gjelder sykling også. Innendørs og utendørs ryttere er dekket, og du kan sette opp samme treningsmål som når du er på to fot.

Du vil ikke få sykkelspesifikke statistikker som kadence eller strøm, men GPS sørger for at du får avstand, høyde, hastighet og splittelse. Kanskje en ulempe er at mens 11 timers batterilevetid med GPS er mer enn tilstrekkelig til å kjøre, blir det litt raskere når du sporer daglige pendler på en sykkel.

Det er mindre Spark 3 kan spore når du treffer motorsykkelen, men det logger inn din hjertefrekvens og kalorier som er brent, og du kan også sette opp og spore intervall sessjoner.

Bruke TomTom Spark 3 for svømming

Spark 3 er også en utmerket alliert i bassenget. Når du har satt lengden på bassenget, vil Spark 3 telle lengder, slag, slag per minutt, total avstand og kalorier.

Som med de andre idrettene, kan du angi mål for disse beregningene for bassengsøktene dine og se hvor langt du er mot målet ditt med et raskt blikk på klokken, som også vil vibrere for å holde deg oppdatert om fremdriften din.

Spark 3 vil ikke velge din slagtype, men gir andre svømmespesifikke data som din Swim Golf - aka SWOLF-poengsum (totalt slagene dine per lengde og tid for lengden, en lavere score er bedre).

Det er verdt å merke seg at selv om Spark sporer kjører, sykler og svømmer godt individuelt, er det ingen dedikert triathlon-modus på grunn av mangel på åpent vann GPS-sporing. Garmin, Suunto og Polar tilbyr alle klokker med denne muligheten, hvis hovedfokus er triathlon.

REKOMMENDERT: De beste vanntette treningssporene for svømmere

Bruke TomTom Spark 3 for trinntelling

Gnisten er utformet som en dedikert sportsklokke i stedet for en aktivitetssporing, men den er komfortabel og stilig nok til å gjøre begge deler og gjør en solid jobb med loggingstrinn. Dine daglige og ukentlige totaler er bare et klikk unna gnist- og appens hjemmeskjermer.

Den lange batterilevetiden på tre uker for hverdagssporing betyr at du ikke sannsynligvis blir fanget kort når du er ute og om. Når du treffer målet ditt, får du en buzz og en festlig grafikk, noe som alltid er fint.

Bruke TomTom Spark 3 for kalori telling

Som med trinnene, er din daglige og ukentlige kalori telling lett tilgjengelig på gnisten - du må bare trykke sidelengs og ned fra hjemmeskjermen. Naturligvis får du også en kalori totalt for hver trening. Som med trinnsporing ser det ut som om hver dag kalorier er et stort fokus for gnisten, men dataene er der hvis du vil ha det. Hvis du kjøper en tracker som hjelper deg med å telle kalorier for å gå ned i vekt, er noe som Fitbit Charge 2 en bedre innsats.

Bruke TomTom Spark 3 som søvntracker

En svikt på gnisten er automatisk søvnsporing, som vi fant å være ganske unøyaktige, og det gir ikke sammenbrudd av søvntilstander funnet på andre sporvogner. Det er klart ikke noe TomTom forventer at brukerne virkelig skal fokusere på.

Dette er ikke et stort tap - de fleste som kjøper en dedikert GPS-sportsklokke vil sannsynligvis ikke bekymre seg mye om søvnsporing - men ser som Gnisten er komfortabel nok til å ha på alle tider og har batterilevetiden til å ikke trenge å lade hver natt , ville mer imponerende søvnsporing ha vært et fint tillegg.

TomTom-appen

TomTom har gjort noe trangt arbeid i sin app det siste året, og det har utvilsomt blitt forbedret, noe som gir en anstendig oppdeling av aktivitetene dine, med splittelser, et kart og en justerbar graf som kan vise hjertefrekvens, høyde og tempo.

Det er fortsatt litt kort av presentasjonen og mulighetene som tilbys av andre apper, skjønt. Den samarbeider med likeså av Strava, Nike + og Runkeeper, så de fleste brukere vil sannsynligvis foretrekke å dykke inn i detaljene for aktiviteten der, i stedet for på TomTom Sports-appen.

Gitt de imponerende alternativene for å sette opp og planlegger kjører på Spark seg, ville det være bra om det var et alternativ å opprette et treningsprogram, eller til og med bare en engangssesjon, i appen og synkronisere den over. Det ville være mindre fiddly enn å sette det på enheten.

Hvor ofte skal jeg lade den?

Med GPS på, har Spark en solid 11 timers batterilevetid, og uten GPS-aktivert, varer det tre uker, så selvsagt mange løpere burde finne det får dem gjennom en hel uke. Hvis du sykler for å jobbe og tilbake hver dag med GPS-en, kan det hende at du må ha en mid-week pick-me-up, men generelt er batteriet godt nok til at du ikke trenger å bekymre deg for det.

Hvor kan jeg bruke den uten at folk ler på meg?

For en sportsvakt er Gnistens design behagelig, ikke-påtrengende, spesielt i forhold til de litt mer outlandish tilbudene du ser fra sine største rivaler, Garmin og Polar. Som sådan kan du ganske mye bruke det hvor som helst uten å se ut som om du skal kaste på deg og sprint av.

Skal jeg vurdere å kjøpe noe annet?

TomTom Spark 3 er omtrent like godt et valg som du kan gjøre i det dedikerte sportsurmarkedet, som matcher funksjonene til Garmin og Polar's sammenlignbare tilbud, for eksempel Garmin Forerunner-serien og Polar M400, og heve baren med en utmerket design og nyttige tillegg som muligheten til å lagre musikk og Route Exploration. Hele pakken som tilbys av Spark with Cardio + Music er vanskelig å slå til prisen på £ 220.

Hvis batterilevetiden er mindre bekymret for deg, og du vil ha litt smartwatch-funksjoner, er Apple Watch Series 2 - som også er vanntett og har GPS innebygd - et foretrukket alternativ. Men løpevalgene er ikke like gode som Gnistens, pluss du vil lade det hver dag.

REKOMMENDERT: TomTom Adventurer Review - GPS Sports Watch For Trail Runners, Vandrere og skiløpere

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar