TomTom Adventurer Review: GPS Sports Watch For Trail Runners, Turgåere og skiløpere

Innholdsfortegnelse:

TomTom Adventurer Review: GPS Sports Watch For Trail Runners, Turgåere og skiløpere - øVELSER 2023
TomTom Adventurer Review: GPS Sports Watch For Trail Runners, Turgåere og skiløpere - øVELSER 2023
Anonim

Den korte versjonen

Hvis du leter etter en flersportsklokke som kan takle lange stier, løp hele dagen og til og med den merkelige svarte løypen eller off-piste-ekskursjonen på snødekte bakker, har TomTom Adventurer hver base (eller skal det være grunnlag hoppe?) dekket.

Vurdering ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

Ting vi likte

  • Omfattende multisportstøtte: løping, sykling (det par med sykkelsensorer for kadenssporing), svømming, fotturer, ski og snowboarding (med automatisk skiløftdeteksjon), samt aktivitetssporing hele dagen
  • GPS-låses raskt, og vandringsmodusen tweaks ting slik at batteriet kan vare hele dagen
  • Du kan laste opp ruter for å følge enheten, eller vinge den og bruke den digitale breadcrumb-stien til å finne veien hjem
  • Den klare og lettleste skjermen har en enkel bakgrunnslysutløser for natt, og styres av et elegant fireveis navigasjonssystem
  • Den er fullpakket med maskinvare og funksjoner: integrert hjertefrekvensmåler, barometrisk høydemåler for 3D-distanssporing, kompass og innebygd minne for streaming av musikk til Bluetooth-hodetelefoner
  • Eventyreren eksporterer data til en rekke tredjeparts plattform og programmer

Ting vi ikke likte

  • Det er ikke en ideell hverdagsklokke
  • Søvnsporingsfunksjonene er litt meningsløse siden det er for stor til å ha på seg over natten
  • Hvis du ikke går på ski eller vandrer regelmessig, kan TomTom Spark 3 være et bedre alternativ

TomTom Adventurer In-Depth

Mens det ikke er mangel på GPS-sportsklokker der ute, er det bare noen få som imøtekommer hardcore eller ekstreme idrettsutøvere. Garmin Fenix og Suunto Ambit-serien har dominert, men eventyreren utfordrer disse to med et stort utvalg av funksjoner utover hva de fleste GPS-sportsklokker kan tilby. Eventyreren sitter øverst i TomTom-serien med noen unike funksjoner som du ikke finner på Runner (eller Gnist) klokker.

Bruke TomTom Adventurer som hjertefrekvensmåler

TomTom Adventurer har en optisk hjertefrekvensmåler, et mer praktisk alternativ til brystbeltemonitorene, selv om optiske versjoner ikke reagerer så raskt på endringer i hjertefrekvens - som når du kjører intensive intervaller.
TomTom Adventurer har en optisk hjertefrekvensmåler, et mer praktisk alternativ til brystbeltemonitorene, selv om optiske versjoner ikke reagerer så raskt på endringer i hjertefrekvens - som når du kjører intensive intervaller.

Men for en mer stabil aktivitet vil en optisk HRM gjøre det bra, og den som er innbygget i eventyreren, viste seg å være ganske nøyaktig sammenlignet med en brystbelte over en 10km-løp.

Hvis du trenger å kjøre intervaller regelmessig, kan du også koble en Bluetooth-hjertefrekvensmåler med eventyreren. TomToms går for £ 59,99, og det vil leke fint med andre.

Bruke TomTom Adventurer for å kjøre

TomTom Adventurer leverer alt som den billigere TomTom Spark 3 leverer når det gjelder løp, logghastighet, avstand, tempo, tid, høyde og kalorier som er brent.

Du kan også sette eventyreren til automatisk omgang basert på avstand eller tid for å spore splitt i sanntid, samt definere soner basert på hjertefrekvens, tempo eller hastighet - noe som vil være nyttig for mange treningsplaner. Det er muligheten til å lage intervalltreninger også, igjen basert på tid eller avstand.

Den innebygde GPS-enheten vil spore ruten din mens du kjører og legger den på et kart når du synkroniserer med appen som alle andre GPS-kjørerur, men det vil også gi deg en sti av digitale brødkrummer (i "Hansel og Gretel" forstand) når du kjører.

Denne funksjonen er primært rettet mot å løpe og det er et nyttig tillegg å snakke som noen som har mistet i skogen et par ganger.

Ruter kan også lastes opp til eventyreren i form av .gpx-filer. Det betyr at du kan planlegge en løp, så følg den på klokken. Du kan også lagre fullførte løp som stier, så hvis du oppdager en god rute ved et uhell, kan du enkelt følge den igjen.

Hvis du har en tendens til å løpe om natten, vil du fortsatt kunne se fremdriften din på eventyreren uten å måtte feste med noen knapper - bare dekke ansiktet på klokken med hånden for å utløse bakgrunnsbelysningen.

Du trenger ikke å kjøre i stil, enten siden, som TomToms Spark and Runner-klokker, har Adventurer 3 GB lagringsplass innebygd for musikkfiler som strømmer trådløst til Bluetooth-hodetelefoner. Du kan også få ytelsesoppdateringer mens du lytter . Gitt at smarttelefoner blir større og større, ikke å måtte bære en med deg når du kjører, er en ekte bonus.

Bruke TomTom Adventurer for fotturer

Det er en oversimplisering å si at fotturer er hovedsakelig sti som kjører i et lavere tempo. For en, vil du sannsynligvis være ute lenger, slik at batterilevetiden tar større betydning. TomTom har redusert frekvensen av GPS-sporing når eventyreren er i turmodus for å spare juice, noe som gir 24 timers vandring uten å stoppe for å lade opp.

Det er også sannsynlig at du vil oppleve større endringer i stigning under turen din, som den barometriske høydemåleren vil kunne spore med langt større nøyaktighet enn GPS alene ville. Eventyreren bruker også denne teknologien til å måle 3D-avstand - går opp, legger til avstand etter alt.

Kompasset som TomTom har også integrert, er en utvilsomt nyttig funksjon når du går også.

Bruke TomTom Adventurer for å gå på ski

Hvis døgnet rundt ikke er nok for deg, vil eventyreren også spore antics i bakken. Det er både ski- og snowboardinnstillinger bygget inn i eventyreren, men de måler de samme tingene.

Mens du spiker din favoritt svart løp, vil eventyreren spore hjertefrekvensen, avstanden, nedstigningen, fart, tid og løpstelling. Når du kommer til bunnen, oppdager eventyreren automatisk når du hopper på skiheisen, og viser nøkkelstatistikken fra siste runde - maksimal hastighet, nedstigning og maksimal gradient.

Dessverre har jeg ikke klart å teste eventyrets alpine legitimasjon ennå, men vi oppdaterer denne anmeldelsen etter min neste snowboardtur.
Dessverre har jeg ikke klart å teste eventyrets alpine legitimasjon ennå, men vi oppdaterer denne anmeldelsen etter min neste snowboardtur.

Bruke TomTom Adventurer for sykling

Med sin integrerte GPS kan TomTom Adventurer spore fart, avstand og tempo mens du sykler, noe som i hovedsak gjør det til en anstendig håndleddbasert syklus datamaskin. Den integrerte hjertefrekvensmonitoren vil også komme til nytte, selv om hardcore syklister kanskje foretrekker å bruke brystbelte.

Eventyreren kan også parre med en Bluetooth kadenssensor, og leverer nesten alle dataene som en syklist trenger. Det måler ikke effektutgangen, da det ikke er noe valg å koble med en effektmåler, men alle som hoper opp hundrevis eller tusenvis av pund for en effektmåler, vil uten tvil investere i en dedikert syklus datamaskin.

Som ved kjøring, kan sykkelinnstillingen på eventyreren tillate intervalltrening basert på tid eller avstand, og tilpassede treningssoner basert på hastighet, tempo, hjertefrekvens og kadens (forutsatt at du har en kadenssensor paret).

Den barometriske høydemåleren gir deg en veldig nøyaktig indikasjon på stigningsendring i hele turen din også. Som en dedikert syklist vet, handler det om klatring.

Bruke TomTom Adventurer til svømming

TomTom Adventurer er vanntett til 40m og teller lengder i bassenget - standardlengden er 25m, men du kan legge inn en egendefinert lengde.

Som med andre sysler kan eventyreren automatisk lap eller konfigurere intervall sessjoner basert på tid og avstand. Mål kan settes basert på tid, avstand eller kalorier brent, men husk at hjertefrekvensmonitoren ikke fungerer mens du er i vannet.

Det er ikke så sviktfokusert som, for eksempel, Garmin Forerunner 920XT, men eventyreren vil fortsatt levere deg en anstendig mengde data på slutten av økten.

REKOMMENDERT: De beste vanntette treningssporene for svømmere

Bruke TomTom Adventurer for aktivitetssporing

Eventyreren vil logge alle trinnene dine og bruke det til å anslå avstand som er reist og kalorier som er brent. Hvis du trykker på fireveis kontrollknappen til venstre, vises trinntellingen din for dagen, mens du trykker på den igjen igjen, vises tellingen din for uken.

Hvis du heller ikke vil basere dine daglige og ukentlige mål på trinn, kan du bytte til kalorier, avstand dekket eller til og med aktiv tid. Det er alltid godt å se litt tilpasning på tilbud, siden en størrelse sjelden passer til alle.

Enestående med sin fravær er noen form for høydemålerfunksjonalitet i treningsavdelingen, noe som er merkelig med tanke på at eventyreren har et svært nøyaktig barometrisk høydemåler innbygget i den.

Likevel, hvis du leter etter en funksjonell GPS-sportsklokke som også kan doble som din daglige treningssporing, er eventyreren opptatt av oppgaven.

Bruke TomTom Adventurer for kalori telling

Hvis du bruker eventyreren som din daglige treningssporing, teller det kalorier du brenner hele dagen. Hvis kalorier er nøkkelen din, kan du til og med gjøre dem til det daglige målet ditt og sette stangen så høyt du vil.

Du kan også koble TomTom MySports-appen med MyFitnessPal, slik at du kan logge all mat hele dagen og få en dynamisk kalori telling, noe som er nyttig hvis du prøver å gå ned i vekt.

Bruke TomTom Adventurer som søvnsporing

Søvnen din vil bli sporet automatisk hvis du velger å ha på eventyreren over natten, men jeg ville ikke velge å gjøre det - det er litt voluminøst å ha på seg mens du sover.

For søvnsporing for å virkelig fungere trenger du en enhet som er liten og lett nok til å være komfortabel over natten, samt en lengre batterilevetid. Det er derfor små enheter med batterier som varer i flere måneder som Misfit Ray, gjør de beste søvnsporerne.

Hvor ofte skal jeg lade den?

Det avhenger av hvordan du bruker det. Hvis du skulle bruke den primært som en treningssporing uten å bruke GPS, vil du få rundt tre uker med bruk.

Men dette er rettet mot idrettsutøvere som vil bruke GPS så mye som mulig, i så fall vil du se på rundt 11 timer.

Og hvis du går all-out og bruker GPS, hjertefrekvensmåler og musikkavspilling, varer batteriet rundt fem timer. Hvis du kjører med musikk tre ganger i uken, vil du sannsynligvis måtte belaste eventyreren hver femte dag eller så.

TomTom-appen

TomTom MySports-appen har definitivt forbedret seg i løpet av det siste året, men det er fortsatt langt fra den beste plattformen der ute. Likevel spiller det ingen rolle, siden TomTom vil samarbeide med de fleste treningsplattformer som Nike +, Strava eller Runkeeper, og du kan automatisk synkronisere dataene dine med så mange av dem som du vil.

ANBEFALT: Den beste helse og fitness Apps

Men mens trådløs synkronisering med TomTom MySports smarttelefonapp er forbedret, er det fortsatt ganske langsom og klumpete affære. Det er ikke å si at det ikke fungerer - det er bare ikke så glatt en opplevelse som du ville finne andre steder.

Hvor kan jeg bruke den uten at folk ler på meg?

Den lyse oransje stroppen som kommer med eventyreren er ikke akkurat subtil, og det er også ganske stor i forhold til Runner-stroppen, men siden eventyreren er like stor som løperen, kan du bytte stropper og gjøre den litt mindre påtrengende.

Hvis du er noen som er glad for å ha på seg en GPS sportsur som din daglige klokke, vil eventyreren - i den rette stroppen - ikke se verre ut enn noen annen. Bare ikke vent at det vil gi en Rolex Submariner en løp for pengene i stilspillene.

Kjøp på tomtom.com (£ 269.99) | Kjøp på amazon.co.uk (£ 260.40 ved skrivingstid)

Skal jeg vurdere å kjøpe noe annet?

De mest åpenbare konkurrentene er Garmin Fenix og Suunto Ambit-serien, men den enkle og enkle navigasjonen som TomTom Adventurer tilbyr - for ikke å nevne den relativt små formfaktoren - gjør det til et mer attraktivt alternativ for noen.

Bizarre, men det er ikke en annen merkevare som utgjør den største trusselen mot eventyreren, det er TomToms egen Spark 3. Med mindre du treffer skibakkene regelmessig og går ut for vandrehelger når det er mulig, Spark 3 Cardio + Music (£ 219.99 ) vil gi mye av samme funksjonalitet for betydelig mindre utlegg.

Men hvis du jager snøen og utforsker nye turstier ved enhver anledning, er eventyreren absolutt verdt å vurdere.

Populært emne