9 tips for par som planlegger å få et kjæledyr

Innholdsfortegnelse:

9 tips for par som planlegger å få et kjæledyr
9 tips for par som planlegger å få et kjæledyr
Anonim

Leter du etter å få et kjæledyr som du og din partner kan ta vare på sammen? Her er noen tips om hvordan du kan ta vare på et kjæledyr med din partner.

Så, du og din partner har endelig kommet seg ned. Alt virker perfekt. Etter at du har diskutert din intensjon og visket deg inn i å få et nytt sted og flytte sammen, fort fremover noen måneder, og du har ditt nye hjem. [Les: 14 tips for å leve sammen for deg]

Med din nye pute og arbeidsplassen avstemt, flyttet dine personlige ting, vegger malt og rutiner opprettet, ser den nærmeste fremtiden ganske lovende ut. Da utelukker ingen av dere ut, "vi burde få en katt."

Nå, før du er enig og vals i en dyrebutikk, er det visse ting du bør forstå om å få et kjæledyr som et par. For par som ikke har kjæledyr før du går inn, får du ditt første "co-eide" kjæledyr et alvorlig skritt i forholdet ditt. Mesteparten av tiden bestemmer par for å få et felles kjæledyr som en test og / eller en form for trening for å avgjøre om du er klar for ansvaret som er involvert i å heve barn alene.

Folk som har opplevd å eie et kjæledyr, kan garantere at de ligner på å heve et barn. Husdyr, som mennesker, har deres behov. Og å være den overlegne og mer forstående arten, er det menneskets plikt å sørge for kjæledyrets behov, i motsetning til deres følgesvenn.

Å eie et kjæledyr krever at begge partnere er klare til fôring, grooming og rydding av ekskrement og potensielt oppkast. Sammen med dette, krever kjæledyr av og til spesiell oppmerksomhet, pluss de ekstra utgiftene til mat, forsyninger og veterinærregninger.

Hva skal du gjøre før du får et kjæledyr?

Før du tror deg klar til å få et kjæledyr, bør du vurdere følgende.

# 1 Er du sikker på at du vil ha et kjæledyr? Tenk på det lange løp. Kan du bilde ditt daglige liv med et kjæledyr? Som nevnt ovenfor krever kjæledyr tid, penger og innsats. Ytterligere gjerninger som grooming, turer til veterinæren, og hundevandringer må presses inn i din stramme tidsplan.

La oss si at du får en mellomstor hund med en levetid på 12-15 år. Du kan tenke deg at du skal tilbringe tid, energi og penger som tar vare på kjæledyret ditt i den tidsperioden - hver eneste dag. Hvis du tror at fordelene med et kjæledyr oppveier alle problemer, så er du sannsynligvis klar for en.

# 2 Hvilken type kjæledyr vil du ha? Han er en hund person, hun er en katt person. Dette kan være et følsomt problem hvis dere begge har forskjellige preferanser for kjæledyr. Selv om katter og hunder er det typiske valget, foretrekker noen par andre arter for kjæledyr. Disse kan inkludere kaniner, hamstere, skilpadder, pindsvin, edderkopper, slanger eller andre critters som er populært av Tumblr.

Ved å velge et kjæledyr, lage en "pros og cons" -liste. Mindre komplekse arter krever liten oppmerksomhet fra eierne, men har kortere levetid enn mer komplekse. Topplakk kjæledyr, som hunder og katter, krever mer omsorg, men er svært intelligente og lydhør overfor sine eiere.

# 3 Hvor skal du få kjæledyret ditt? Når du har løst spørsmålet om arter, er det neste spørsmålet hvor du kan skaffe din pels baby. Du har noen muligheter: en dyrebutikk, en privat oppdretter eller et husly. Disse valgene har sine egne fordeler og ulemper.

For eksempel er dyrebutikker dyr dyrt, men de er utstyrt med grunnleggende veterinære tjenester som vaksiner og deworming medisiner. Dyrebutikkdyr blir også tatt vare på av dyrehandlere, slik at du kan garanteres et godt og sunt kjæledyr. På den annen side koster private oppdrettere mindre og gir mer variasjon enn de som finnes i dyrebutikken, men du må ta vare på registrering og vaksiner.

Hvis du virkelig ønsker å få den beste avtalen, er det tilrådelig å adoptere kjæledyret ditt fra det lokale lyet. Ikke bare gjør du en god gjerning, men å vedta en bortkommen koster ofte ingenting mer enn kontrollen fra veterinæren.

# 4 Gjør litt forskning på ditt foretrukne kjæledyr eller rase. Pass på at du gjør dette før du får kjæledyret ditt. Selv om du har bestemt deg for hva slags kjæledyr du får, kan du ikke basere din beslutning om preferanse alene.

Sammenlign rasens egenskaper til dine aktiviteter og livsstil. Enkelte raser av hunder eller katter kan bare være komfortable i et bestemt miljø. Hvis du bor i en leilighet eller leilighet med minimal plass, får du et kjæledyr som passer for denne typen miljø. Hvis du ikke samsvarer med kjæledyrets karakter med ditt nåværende miljø, vil det bare føre til problemer for deg og nød for kjæledyret ditt.

# 5 Del oppgaverene. Nå er dette den vanskelige delen. Å få et kjæledyr som et par betyr å dele ansvaret for å ta vare på det. Det er tilrådelig at du deler oppgavene mellom dere og planlegger dem fremover, slik at du vil vedta det som en del av rutinen din.

Daglige oppgaver som fôring, turgåing og rensing av søppel kan planlegges på alternative dager, mens andre sporadiske oppgaver som veterinærbesøk og grooming kan tilordnes hver av eierne, og kan operere på en roterende tidsplan.

# 6 Organiser litt plass til kjæledyret ditt. Mens fisk, hamstere og andre små kjæledyr kan være tilfredsstillende i et akvarium eller terrarium, krever større kjæledyr et større boareal for å gjøre forretningen sin. Små leiligheter dikterer at kjæledyr deler oppholdsrommet til sine eiere.Dette kan bli en årsak til små hendelser, som tyggede husholdningsartikler, banket vaser, ødelagte apparater og pels på klærne dine.

For å unngå disse problemene, sett plass til kjæledyret ditt med bånd eller kjæledyrbarriere. Du kan også trene dem for å unngå bestemte områder av ditt hjem. Hvis du har et større hjem med en tilgjengelig hage, kan du la kjæledyret tilbringe mesteparten av tiden utendørs, og tillate dem innendørs i tilfelle dårlig vær.

Som bringer oss til et viktig tips?

# 7 Husk kjæledyret ditt så tidlig som mulig. Hvis kjæledyret ditt vil tilbringe mye tid innendørs, bør du vurdere å bytte dem for å unngå stresset med å få kjepp og urin flekker på ubehagelige steder. Housebreaking inkluderer slik at kjæledyret ditt kan gjøre seg kjent med steder de kan, og kan ikke bøye eller kaste seg inn. Jo tidligere du starter husbruddsstimuleringen, jo mer effektiv blir det som kjæledyret ditt vokser.

# 8 Oppførselstrening. Husdyr er fortsatt dyr. Det er tider når deres instinkter vil få det beste av dem. Straffe dem for noe de ikke forstår, vil bare få dem til å adoptere mer uønsket oppførsel.

Den beste måten er å trene dem med positiv forsterkning. Hvis kjæledyret ditt gjør noe godt, belønne det med en godbit eller et beroligende klapp, mens du avskyr det med en fast â € œnoâ € Â hvis det blir for urettferdig. Begge partnerne bør delta i opplæringstrening, slik at kjæledyret ditt vil lære å adlyde dere begge.

# 9 Sosialiser kjæledyret ditt. Noen raser møtes godt med andre kjæledyr og mennesker, mens noen krever en viss trening for å være sosial. Dette er viktig hvis du og din partner forventer hyppige gjester.

Som med housebreaking, er sosialisering bedre hvis den begynner i en tidlig alder. Et godt sosialisert kjæledyr eliminerer problemene som følge av deres inntrengerinstinkt, og reduserer ønsket om å angripe og skade. Vennlig kjæledyr kan også legge sjarm til hjemmet ditt, spesielt hvis dine besøkende er dyreelskere, seg selv.

Dyr kan enten gjøre ditt bosatte liv mer tilfredsstillende eller bli årsaken til problemer og argumenter, hvis du er uforberedt på ansvaret. Å få et kjæledyr krever nøye planlegging og forberedelse, da det er en levende skapning med følelser og behov. Få et kjæledyr som passer din livsstil først, i henhold til dine preferanser neste, slik at du kan nyte fordelene.

[Les: Newsflash! Din hund og kjæresten din har mye til felles]

Ved å ha barn sammen, er å få et kjæledyr et av de forholdsmiljøene som krever mye planlegging og vurdering. Hvis alt går bra, kan du være trygg på at din lille familie vil være veldig glad, faktisk.

Populært emne