Kastet i dybden på Paddleboarding Dragon World Championships

Innholdsfortegnelse:

Kastet i dybden på Paddleboarding Dragon World Championships - øVELSER 2023
Kastet i dybden på Paddleboarding Dragon World Championships - øVELSER 2023
Anonim

Fotografier: Globale bilder

For de fleste idrettsutøvere, deltar i VM, er kulminasjonen av en levetid for engasjement og ofre. For meg har det involvert et par timer med mild praksis i det karibiske solskinnet. Det største offeret jeg har gjort så langt har vært å forsinke tidspunktet for dagens første rom og cola.

Arrangementet jeg deltar i er den opprinnelige Dragon World Championships, en stand-up paddleboarding (SUP) løp organisert av styreleder Red Paddle, grunnlagt i 2008 av tidligere vindsurfing mester John Hibbard. Fremskritt i teknologi betyr at de har vært i stand til å skape et oppblåsbart brett stivt nok til å holde seg fast med flere mennesker som står på den. Derfor vil denne konkurransen - som finner sted i Carlisle Bay, utenfor Bridgetown, hovedstaden i Barbados - se at lag fra hele verden kjemper ut på fire personers, 22ft (6.7m) Dragon boards, med Hibbard for hånden for å overvåke saken.

Formatet på dag ett ser poeng allokert etter hvor du er ferdig i varmen din. Poengsummen din bestemmer din sådd for knockout runder på dag to. Inntil noen minutter før starten, føler jeg meg ganske avslappet over det hele fordi jeg er ment å være en del av et ragtag-team av journalister for hvem pennen er mektigere enn padlen. Men en skade på en annen konkurrent betyr at jeg har blitt utarbeidet til The Grand Masters - et team bestående av erfarne vannsportentusiaster og windsurfing instruktør Bob, og et par Red Paddle-distributører fra Tyskland, kalt Etienne og Marion. Jeg blir umiddelbart gjort til å føle seg som en del av gjengen, men hvis vi var Beatles, ville jeg være vår nest beste trommeslager.

Følelsen av varmen

Første runde er tilgivende fordi vi padler for poeng heller enn å kjempe for å bli i konkurransen, men motstanden er så stiv som styret jeg skal ri. Vi står opp mot et lag som har fløyet fra Russland for å være her (og utstråler ikke akkurat det som er det som tar del i det som teller aura) og en lokal kvartett som kan være ny for Dragon Board racing, men er velbevandret i bukta swells.

Vår taktikk er enkel. Marion er på forsiden og vil ringe slagene. Jeg er begravet på andre plass, med de to andre gutta på baksiden som fungerer som motorrom. Vi gjør en solid start, men jeg er så opptatt med å konsentrere meg om at jeg skal stå oppreist at mine slag er mer milde pats enn kraftige trekker. Kurset tar oss rett ut til sjøen, deretter inn i en venstre sving etter 200m, fortsetter til vi fullfører 800m grovt-kvadratruten.

Russerne går av med bestemt effektivitet, og lar oss slåss ut med lokalbefolkningen. De er sannsynligvis raskere, men de bruker mer tid i vannet, så vi kanten forbi dem og flyter opp langs kysten for en andre plassering. Vi har bagged verdifulle poeng, men jeg må trekke min padle ut hvis vi skal komme forbi andre runde.

Etter å ha sett resten av varmen, går jeg på jakt etter noen ekspertråd fra REDSUPLadies-teamet fra New York. De er sammensatte, grasiøs og taktisk skarp, og jeg vil vite hvordan de gjør det. "Hemmeligheten til vår suksess er teamarbeid og forstå hvordan hver person jobber," sier kaptein Jennifer Hung. "Vi fokuserer på synkronisering og kommunikasjon. Du lar alle vite hva som kommer opp, og hva skjer så alle på forstår hvordan man beveger seg fremover. "

Hennes klokt ord gir meg noe å tenke på da jeg gjenoppretter, som alle ambisiøse verdensmestere burde, med en cocktail i solnedgangen.

Styret er dumt

Tilbake i bukten på dag to er det fire lag i vår varme, men solen (og muligens i går kveldens cocktailer) har gått til hodet mitt, så jeg løper av for fort på stranden, uten å gi Marion tid til å stå opp på bord og forlater oss drift av konkurransen. Vi tar også en dårlig linje rundt den første bøyen, og når vi slår ryggen rett, har vi noen seriøse ting å gjøre. Imidlertid slår vi oss inn i en rytme og begynner å rulle i de to lagene foran.

Dette føles som et ekte slag og ved den tredje bøyen tar vi en aggressiv innsatslinje i et forsøk på å ta ut lagene fremover. Gamble lønner seg og vi tar opp fart akkurat som vi vender parallelt med stranden. Et øyeblikk senere går alle fire lagmedlemmer, våre padler og brettet. I vår hastverk for å komme forbi våre konkurrenter så vi ikke på hva vannet gjorde og ble utslettet av en tsunami (OK, en 2ft tiddler).

I hjemmet strever Marion for å finne balansen sin, så jeg kompenserer ved å trekke enda vanskeligere. Jeg begynner også å ringe strøkene, og legger på et siste forsøk på å produsere en rask finish. Det skal ikke være, og vi går til stranden på siste plass. Våre podium sjanser kan ha sunket uten spor, men jeg gir meg en klapp på ryggen for min heroiske ytelse.

Da gir jeg meg et slag rundt ansiktet etter at jeg snakker med noen som vet hva de gjør fordi det viser seg at mine handlinger ødela våre sjanser til å utvikle seg. "Det handler om gliding," sier Jason Cole, lagkaptein for Paddle Barbados, en kvartett av lokale SUP-instruktører som er favoritter til å bli mestere. "Det handler ikke særlig om styrke. Hvis du ikke får en glid, vil timingen være av. Hvis noen bak deg trekker for hardt mens du justerer eller bytter sider, så kommer du til å falle bakover, "sier han, mens jeg nekter åter og undersøker min flip-flops.

Warrior spirit

Jeg tilbringer de neste par timene og ser Cole og hans lagkamre ødelegge konkurransen og bli den første noensinne Dragon World Champions.

Heldigvis har jeg en sjanse til å innløse meg selv i Dragon Warrior Sprint, et handikappløp der hvert lag i konkurransen starter med intervaller i henhold til hvor de satt i hovedarrangementet. Kurset slanger rundt noen få buer før du går tilbake til stranden, men det er en overraskelse i butikken fordi 25m fra kysten, vi må dra vår brett over to andre brett i vannet bemannet av Hibbard og hans Røde Paddle kollega George Shillito. De har som mål å stoppe vår fremgang ved å forsyne oss inn i vannet med gladiator-stil pugilistpinner.

Vår nest siste plassering (journalistene gjorde yrket stolt av å stikke opp på bordet) i hovedsak betyr at vi går av andre. Etter å ha lært av feilene våre tar vi det jevnt i begynnelsen, og vi overtar snart journobesetningen. Når vi er i nærheten av turen til hjemmet, er vi fortsatt i første omgang, men det er en pakke padlere bak oss. Under press tar vi en stor tur til hjemmet, og om lag et halvt dusin lag sniker seg inn på innsiden.

Da vi kommer til Hibbard og Shillito, er havet et skum av bretter, kropper og padler. Vi drar Dragon over brettene, går skulder til skulder med våre gamle fiender, russerne, og stormer opp til stranden for en ærverdig åttende plassering. Vi har kanskje ikke urolig vinnerne, men hvis din endelige stilling ble bestemt av hvor mye moro du hadde, da jeg bare erobret verden.

2018 Dragon World Championships vil bli avholdt på Lake Fuschl, Østerrike, fra 31. august til 2. september 2018. For detaljer, besøk dragonworldseries.com.

Populært emne