Tre grunner til å gjøre denne biffen Bordelaise Oppskrift i kveld

Innholdsfortegnelse:

Tre grunner til å gjøre denne biffen Bordelaise Oppskrift i kveld - øVELSER 2023
Tre grunner til å gjøre denne biffen Bordelaise Oppskrift i kveld - øVELSER 2023
Anonim

Foto: Alan Benson

Det kan virke overbærende, men i tillegg til å smake deilig, vil denne biffretten gi deg en rekke kraftige helsemessige fordeler. Server det med grønne grønnsaker som spinat og brokkoli for enda mer ernæringsmessige gevinster, inkludert fiber.

 1. Energi slått: Du er uten tvil allerede klar over at biff er høyt i protein, men du kan ikke vite at det også pakker en stor dose vitamin B12, som er involvert i energi metabolisme og hjelpemidler hjertehelse.
 2. Sunt hjerte: Forbruket av resveratrol, et phytonutrient som finnes i rødvin, samt druer, tranebær og blåbær, har vært assosiert med redusert hjerteinfarktrisiko.
 3. Garnér gevinster: Persille er ikke bare for show. Den inneholder flavonoider som fungerer som antioksidanter, motvirker de negative effektene av oksidativt stress forårsaket av intens trening.

Kokk Mike McEnearney sier …

"Biff bordelaise er deilig laget med de fleste kutt av biff. En av mine favoritter er flankbiff, ellers kjent som bavette. Den har en fin korn og god marmorering og er veldig godt priset fordi det regnes som en førsteklasses kutte av biff. Trikset med flanken er at det ikke kan være for sjeldent, og det kan absolutt ikke kokes forbi middels eller det blir tynt. "

"De tilberedningstider jeg har gitt vil fungere godt hvis du bruker steker som er kuttet over kornet i 225g (8oz) porsjoner før du lagde mat. Jeg er sikker på at slakteren din vil gjerne hjelpe deg med skjæringen. "

"Du vil legge merke til at oppskriften krever 500 ml god rødvin, helst Bordeaux. Dette lar deg dele resten av flasken mellom to briller og nyt den med biffen din. "

ANBEFALT: Slik lager du den perfekte biffen

Ingredienser (serverer 2)

 • 4 franske skalller, fint terninger
 • 40g smør
 • 500 ml god rødvin, helst Bordeaux, cabernet eller merlot
 • 2 ts rødvineddik
 • Salt og hvit pepparkorn
 • 2 stammer av benmarg (spør slakteren din)
 • 2 flank (bavette) biff, ved romtemperatur, kuttet 2 cm tykk, eller Scotch filet
 • 1 ts olivenolje
 • 1 tsk hakket flate persille for å garnere

Metode

 1. I en liten gryte over middels varme, svette skallottene i halvt smør til gjennomsiktig. Tilsett den røde vinen og reduser til en konsistens på glasur. Dette bør være en blank, skinnende saus, ikke som vannaktig vin. Tilsett rødvineddik, en klype salt og en mal av hvit pepper. Sette til side.
 2. Forvarm ovnen til 180 ° C / gassmerke 4. Plasser benmargestengene i en ovnfast stekepanne. Dryss med salt, legg pannen i ovnen og bake i ti minutter til beinmarget er mykt. Fjern fra ovnen, overfør til en tallerken og hold den varm (reserve beinmargfettet i pannen).
 3. La stekene dine sitte ved romtemperatur i en time før matlaging. Seske biffene på begge sider med salt.
 4. I samme ovnfaste stekepanne over middels varme, varm det resterende smør og olivenoljen med benmargfettet.
 5. Stek biffen i tre minutter på den ene siden, deretter to minutter på den andre. Overfør stekene til platen med benmargen for å hvile på et varmt sted i fem minutter.
 6. Plasser hver biff på en varm tallerken med et stykke benmarg ved siden av det. Tips biffjuicen fra hvileplaten inn i sjalott og vinglasur og legg til en skje av matlagingsfettet fra pannen. Rør og skje over biffen.
 7. Pynt med persille og server. Gi en hummerplukke eller en tynn gaffel for å plukke ut benmarg.

Real Food By Mike: Seasonal Wholefood Oppskrifter For Velvære av Mike McEnearney (£ 20, Hardie Grant) er tilgjengelig nå. £ 20, kjøp på amazon.co.uk

Populært emne