11 ting jeg lærte av å falle inn og ut av kjærligheten

Ikke alle handler med samme hånd når det gjelder kjærlighet. Men når du ser tilbake, er det noen grunnleggende leksjoner som kjærlighet vil lære. Av Geninna Ariton

Vi har alle blitt slått. Vi har alle opplevd pangs av et ødelagt hjerte som biter dypt inn i sprekkene til våre knuste sjeler. Vi har alle følt hvordan det våknet i et univers hvor kjærligheten til våre liv, eller skal jeg si ex-kjærlighet til våre liv, ikke eksisterer. For de som ikke har følt dette, nyt øyeblikket nå, for det vil ikke vare. Fordi du på et tidspunkt i livet ditt vil bli forelsket - og muligens falle ut av det.

Vi har alle våre forestillinger om hva kjærlighet er, hva den kan og hva det ikke kan være. Det kan komme fra vår familie og venner, det vi har sett fra filmer eller fra TV, det vi har lest fra fiksjons- og ikke-fiksjonsbøker, eller bare fra våre egne erfaringer.

Hva som faller inn og ut av kjærlighet har lært meg

Vi kan kanskje ikke sette alt vi har lært på papir og oppsummere det som et vitenskapelig eksperiment, men her er et par poeng som kan samles fra å bli involvert i det firkantede ordet kalt kjærlighet.

# 1 Kjærlighet er ikke en romantisk komedie, og det er heller ikke et eventyr med en lykkelig slutt. Ah, alle filmene som fyller hodet ditt med romantiske skript, store bevegelser og dramatisk spenning. Det er alt lagt inn for å få seerne til å føle seg godt etter å ha sett det. Studios trenger å selge nok billetter i kinoer for å betale sine skuespillere og skuespillere. De ble skrevet på en slik måte at de kan fortelle en historie som normalt ville ha spenret 20 år, men vil kun bli vist på kino i 90 minutter.

Kjærlighet er mye mer enn å innse i et splittet sekund at du har fornøyelig kjærlighet til en bestevenn eller en kollega. Eller bare fordi du blir satt i en situasjon der du raskt må bestemme deg, kommer du ikke inn i en ballsal full av dashing riddere og sjarmerende prinsesser, og håper du slår den av med noen bare ved å stirre på hverandre og danse hele natt gjennom.

Å bli forelsket i en person skjer vanligvis i mindre trinn. Du kan ikke legge merke til at dine følelser utvikler seg, men når du gjør det, føles det som en pose med murstein til hodet. Og det er ikke alltid så dramatisk som filmer gjør det til å være. [Les: 10 ting som en 80-årers ungdomsfilm skal lære deg]

# 2 Du kan velge å være i kontroll, men noen ganger dikterer skjebnen ellers. Det er så mange ganger at vi kommer inn i relasjoner og ville ha gjort alt og alt for å gjøre det til sist. Men noen ganger virker det bare ikke som om vi ville ha likt dem. Vi har begrensninger på hva vi kan kontrollere, og en av disse grensene ville være følelsene til våre partnere som valgte å forlate oss. Vi må godta de tingene som ikke er i vår kontroll. Tross alt er kjærlighet en risiko.

# 3 Har du sagt lett? Noen mennesker tror at det er den enkleste tingen å elske hverandre. I alvorlige forhold er det ikke en tur i parken. Det vil bli en grusom ringematch uten dommere. Det er ikke lett å begrense to personer med to forskjellige bakgrunner og tradisjoner, og få dem til å komme opp med sin egen kombinert oppskrift.

Det vil ta tid å bli kjent med hverandre, det vil ta tid å tilpasse seg hverandres eksentrisiteter, og det vil ta tid å bli vant til hverandres preferanser. Det er ingen snarvei eller en lege foreskrevet måte å utføre et forhold til. [Les: Hvordan håndtere et komplisert forhold]

# 4 Sa du for alltid? Selv om du giftes, vil det alltid være mulig hvis du giftes en gang. Med skilsmisse og annullering i dagens grep kan du giftes fem ganger hvis du har råd til å gjøre det.

Vi er ikke kyniske om ekteskapet. Noen ekteskap er epitom av evig, de er bare så heldig og håpløst forelsket i hverandre at de ikke engang merker at 30 eller 50 år har gått forbi. Ditt første alvorlige forhold kan ikke vare for alltid, uansett hvor mye du elsker partneren din. Tross alt virker for alltid som en lang vei framover. Fokus på å få ting til å fungere nå i stedet for å fylle hodet med fantasier for alltid.

# 5 Arbeid, arbeid, arbeid. Kjærlighet trenger arbeid. For at du skal bli kjent med din kjære, må du bruke tid på å snakke, bli venn med sine kolleger, bli kjent med sine familier, oppdage hva deres preferanser er. Du kan ikke bare sove med en person for en natt og mirakuløst vet at han foretrekker smøret sitt på toppen av syltetøyet eller at den første hun gjør når hun kommer hjem, mater fisken sin.

Hvis du har vært i et forhold lenge nok til at du allerede vet disse tingene, kan du ikke hvile på laurbærene dine og være ekstremt komfortabel med forholdet. Du må fortsatt tenne den brannen hver gang en gang, og husk at i dag er dagen da hun skal levere en viktig tale på jobben, eller i dag vil han trenge sin tux stryket for en formell natt med familien. Noen ganger er det de små tingene som vil gjøre de største forskjellene og også de minste ting som trenger mest arbeid. [Les: 10 tøffe kjærlighetstips for å gjøre dating arbeid for deg]

# 6 Kjærlighet er alltid annerledes. Hvert forhold er unikt. Ditt forhold til din forlovede er ikke det samme forholdet som din mor hadde med hennes forlovede. Så mye som vi vil ha historier som vi kan forholde oss til, kan vi ikke engang begynne å sammenligne våre kjærlighetsliv med andres.

Kjærlighet kan aldri bli replikert, selv om individene selv er de samme. Hvis du har brutt opp med din første kjæreste for 10 år siden og funnet deg i et forhold med henne igjen, har du bare begge ferdig med videregående skole og har stabile jobber, forholdet vil alltid starte fra bunnen av. Du har lært forskjellige ting og modnet separat. Aldri behandle noen form for kjærlighet på samme måte. [Les: 10 typer kjærlighet du vil oppleve i livet ditt]

# 7 Faller ut av kjærlighet? Ikke bekymre deg, det er tillatt og tilgivelig. Noen mennesker tror at det faller ut av kjærlighet, er en alvorlig synd å begå. Ja, du lovet å elske og verne om noen så lenge du muligens kan, men det betyr ikke at du trosser deg selv, når du finner det vanskelig å selv være i samme rom som denne personen. Det er ikke noe poeng i å prøve å lage et dømt forhold. [Les: Hvorfor folk faller ut av kjærlighet]

# 8 Du har også lov til å gjøre feil. Det er ikke slikt som en perfekt kjærlighet som ikke går gjennom et par veisperringer. To personer kan aldri trekke seg av et problemfritt, ikke snags forhold som ikke har sin egen andel av grove patcher.

Det er viktig å unngå å gjøre feil. Men når du gjør det, er det viktigere hvor hardt du arbeider for å reparere skadene og forsterke båndet ditt.

# 9 Du har lov til å ha det gøy på egen hånd. En vanlig feil at folk som er forelsket, er at de prøver å tvinge sin personlige definisjon av moro på sine partnere. Bare fordi du er i et forhold, betyr ikke at du må være i nøyaktig samme ting. Din individualitet hviler ikke på partneren din. Så tilbringe litt tid fra hverandre for å gjøre dine egne ting er like viktig som å tilbringe tid sammen. [Les: Hvordan gi plass i et forhold]

# 10 Du kan vike i selvmedlidenhet, gråte en elv, og kaste inn noen angrer og hva-hvis. Kjærligheten er tøff, og et brytende hjerte er tøffere, men å gå gjennom begge er det tøffeste. Noen prøver å komme igjennom dette ved å helt glemme å gi seg tid til å helbrede og i stedet begrave seg i arbeid eller studier, eller få det på med en rebound.

Den eneste måten du får over kjærlighet, er at du skal ha selvsikkerhet først. Ikke nekte deg denne gangen for å oppdage og virkelig føle dine følelser. På slutten av prøvingen kan du være sikker på at du vil kunne elske igjen. Du trenger bare å gjenopprette først.

# 11 Du kan ikke vite alt. Selv om du har vært i flere relasjoner enn du kan stole på fingrene, vil du aldri være en ekspert på kjærlighet. Selv om du er ferdig med å lese disse kjærlelektene, og har tenkt på dem hvert våkne øyeblikk i livet ditt, vil det aldri være en garanti for at alt du har lest her er alt som er å vite og oppleve. Erfaring er den største læreren når det gjelder kjærlighet. Men selv erfaring kan ikke lære deg alt du trenger å vite.

[Les: 5 livsendrende leksjoner du kan lære av anger]

Uansett hva du har vært gjennom, uansett hvor du har vært med, er det en kjærlighetslesning du kanskje har tatt opp underveis. Tilliten som kommer ut av disse opplevelsene er det som vil få deg til å stå opp og bli forelsket igjen, uansett hvor mange ganger du har falt ut.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar