Det er minst 280 mil med nederlandsk stil sykluser i Storbritannia som har blitt glemt

Det er minst 280 mil med nederlandsk stil sykluser i Storbritannia som har blitt glemt - øVELSER 2023
Det er minst 280 mil med nederlandsk stil sykluser i Storbritannia som har blitt glemt - øVELSER 2023
Anonim

Til tross for de blindingly åpenbare fordelene med å få flere mennesker ut av biler og på sykler, må syklister bekjempe tann og spiker for hvert skritt av asfalt reservert for de på to hjul.

Høvding blant grunnene til denne mangelen på generøsitet er en oppfattet mangel på plass, men i 1930-tallet hadde Storbritannia en helt annen holdning. Mellom 1937 og 1940 oppfordret Transportdepartementet til å bygge sykluser ved bare å gi tilskudd til lokale myndigheter for å bygge arterierveier dersom de inkluderte beskyttede sykkelveier på begge sider.

Minst 280 miles av sykluser ble bygd og - legg noe mykt på pulten foran deg fordi pannen din er i ferd med å møte den - mange eksisterer fortsatt, men er bare ikke ansett som sykkelveier. De er brukt som tjenesteveier eller har gått i forfall, og de blir ofte ikke merket på kart.

All denne informasjonen har blitt publisert av forfatter Carlton Reid og transportplanlegger John Dales som en del av en Kickstarter-kampanje for å få disse syklusene tilbake i drift.

Reid fortalt Trener at han oppdaget de tapte syklusene mens han forsket på sin nye bok, Bike Boom.

"Boken handler om transportsykling fra 1905 til 1980, og for kapittelet på 1930-tallet oppdaget jeg flere sykluser enn jeg trodde eksisterte," sier han.

"Mens jeg gikk gjennom Nasjonalarkivet, fant jeg transportdepartementet (MoT) korrespondanse som viste departementet nådd sin nederlandske motpart i 1934, og ble forsynt med planer om å begynne å bygge sine egne nederlandske stilbaner.

"The MoT planlagt å bygge 500 miles av dem innen 1940 - Jeg har funnet bevis for 280 miles av dem så langt. Mer vil bli avdekket. Noen er begravet, andre er skjult i et klart syn, og ingen har så langt identifisert dem for hva de er. "

Reid og Dales kampanje har allerede møtt sin £ 7 000 finansieringsmål, men vil forbli åpen til torsdag 25. mai.

"Kickstarter-kampanjen tar sikte på å skaffe penger til å utføre mer historisk forskning, men også og kritisk sende rapporter til lokale myndigheter, Highways England og Department of Transport, slik at de sykkelveiene som kan knyttes til moderne nettverk, blir tatt i bruk, sier Reid.

"Det harde transplantatet med å signere dem, kanskje resurfacing dem, og forbedre behandlinger ved veikryss kan bare utføres av offisielle organer. Men vi vil gi dem grunnleggende informasjon til å forhåpentligvis utføre det arbeidet. "

Et viktig aspekt av kampanjen er at det viser at selv i bygde områder rundt London og Manchester - hvor gamle sykluser er funnet - hevder at det ikke er plass for syklister, er det ubegrunnet.

"Vi har vist plassen for sykling er der, og det har vært der i over 80 år," sier Reid.

For å sjekke ut kampanjehodet til Kickstarter-siden. For mer info om Bike Boom, som vil bli publisert av Island Press i juni, besøk bikeboom.info.

Populært emne