Den verste sykkelsykkelhistorien vi noen gang har hørt

Den verste sykkelsykkelhistorien vi noen gang har hørt - øVELSER 2023
Den verste sykkelsykkelhistorien vi noen gang har hørt - øVELSER 2023
Anonim

Som dedikert mountainbiker Peter Wogan sto over en 6m dråpe i Gloucestershire Forest of Dean, planlegger sin adrenalinkumpende tohjulede nedstigning, lite visste han at i de nærmeste sekundene ville han bombere helt til bunnen uten så mye som et trykk på bremsene. Enda viktigere, ville han gjøre det uten sykkelen under ham.

"Jeg kom til den bratte dråpen og bestemte meg for å stå og planlegge nedstigningen min fordi jeg ikke ville risikere en krasj, spesielt da jeg var på ri alene," sier Peter. "Mens jeg stod der, min trofaste steid ved siden av meg, kom en mann fra baksiden og spurte om jeg hadde tenkt å takle dråpen. Jeg fortalte at jeg var og fortsatte å omfavne nedstigningen. Plutselig følte jeg at mannen presset meg og jeg fant meg selv å rulle nedover skråningen, viklede meg selv og tok en smertefull vekk på hoften min. "

Etter å ha sjekket skader, pusset Peter seg av og løp rett tilbake til toppen av dråpet, se om han kunne fange opp den opportunistiske tyven som trampet på sin begrensede utgave MTB. Ingen slik flaks. Peter begynte den lange hobble tilbake til sin bil.

"Da jeg kom tilbake til bil og endelig fikk et telefonsignal, ble jeg anbefalt å komme hjem og vente på en ambulanse å sjekke meg over. Jeg var fysisk OK, bortsett fra noen mindre blåmerker, men kunnskapen om at min spesialbygde sykkel ikke lenger var i min besittelse, og sannsynligvis aldri ville være, synker inn. "

Enhver som noen gang har vært gjennom prøvelse av et sykkelstelt, vil kjenne prosessen med å hevde tilbake en form for kompensasjon gjennom din forsikringsleverandør kan være en lang, slitsom og kjedelig. Med mindre det er din forsikringsleverandør som blir drevet av likesinnede sykkelentusiaster som vet nøyaktig hva tapet betyr for deg.

"Den eneste oppsiden til alt dette er at Bikmo har vært fantastisk," sier Peter. "Som ønsket, ga jeg kvitteringer og fotografisk bevis på alle mine sykkeldeler. Keith, medlem av teamet, kontaktet meg selv for å fortelle meg at jeg hadde savnet biter, så jeg var ikke kort endret. Vi har alle denne forutsetningen om at forsikringsselskaper bare vil ta pengene våre og unngår å betale ut, men det kan ikke være lenger fra sannheten med Bikmo. Det har knapt vært en uke, og kravet mitt er godkjent. Pengene er whizzing gjennom hyperspace til meg mens vi snakker. "

Bikmo er helvetet av folk som forstår hvorfor å miste sykkelen betyr så mye. Folk som Keith. Ikke bare er han leder av kundeopplevelsen hos Bikmo, han er også en tidligere nasjonalmester syklist. Keith og hans kolleger kan fortelle en flat-road road sykkel og en hardtail MTB fra hverandre. Helvete, de reiste nok en til jobb.

Bikmo dekker ikke bare sykkelen din, men også deg og ditt kit på alle tohjulede aktiviteter, det være seg racing, pendling eller ridning gjennom Europa på den drømmesyklusen. De tilbyr også noen ganske flotte multi-sykkelbesparelser, ideell for alle som liker å hoppe inn i en annen sykkel på hver dag. I tillegg tillater Bikmo deg å laste opp alle dine forskjellige sykler og kvitteringer til en online profil, så de er klare hvis du noensinne trenger å gjøre krav. Det betyr at du kan bruke mindre tid på å sortere ut kravet ditt og komme raskere inn i salen.

Å få et tilbud tar bare 30 sekunder, så ekstra halv et minutt for å se hva slags deksel du kan nyte med pedal-powered stolthet og glede. Og når du er ferdig, sjekk ut disse toppdosene og ikke fra Bikmo om hvordan du kan forhindre at sykkelen blir stjålet i første omgang:

Gjøre finn et godt opplyst, opptatt sted å forlate sykkelen, ideelt med CCTV-dekning.

ikke Sikre sykkelen til ledning eller svake rekkverk som lett kan kuttes.

Gjøre sjekk ut tilstanden til andre sykler i området. Hvis det er rammer med deler mangler, eller individuelle hjul låst til stativer, vær sikker på at det er et hotspot for tyver.

ikke Sikre sykkelen til alt som det lett kan løftes av, for eksempel et innlegg eller en barriere.

ikke bruk hovedlås på hjulene. De er de enkleste delene av en sykkel for å frigjøre fra det de er sikret til.

Gjøre Ha alltid hovedlåsen på rammen. Du kan alltid bruke andre former for låsing for å sikre hjulene.

ikke la sykkelen være ulåst.

Gjøre Prøv å forlate så lite plass som mulig mellom låsen og sykkelen, slik at tyver ikke klarer å plassere verktøy for å slå sykkelen fri.

For mer informasjon om Bikmo og for å få et tilbud, besøk bikmo.com

Bikmo gir forsikring for deltakerne i Fitbit Fifty, en lagkørsel og ri fra London til Edinburgh og tilbake igjen på 50 timer.

Populært emne