Den ultimate, sunne hjemmelagde burgeren

Innholdsfortegnelse:

Den ultimate, sunne hjemmelagde burgeren - øVELSER 2023
Den ultimate, sunne hjemmelagde burgeren - øVELSER 2023
Anonim

Måltidet: Burger og chips

Hvis du bare spiser burgere fra hurtigmatleverandører, går du glipp av det. Hjemmelagde burgere kan være langt bedre - for ikke å nevne sunnere - og de er overraskende enkle å forberede. Bonus: Du kan være mye mer trygg på at de er laget av faktiske kyr.

Byttet: Poteter for søte poteter

'Søte poteter er lavere GI enn hvite poteter, noe som betyr at de har mindre sannsynlighet for at blodsukkernivåene skal hoppe, sier Grey. 'De inneholder også flere næringsstoffer, inkludert høye nivåer av vitamin A og C, mangan og tryptofan.'

Bonusen: Mer blodstrøm, mindre fettlagring

Sennep bidrar til å stimulere til sirkulasjon for å berolige dine smertefulle muskler, mens den fullkornede bunen er lavt GI, slik at du unngår fettoppbevaring av insulinspiker.

Oppskriften: Ingredienser (serverer 2)

3 middels søte poteter / ½tsp mild chili pulver / 1tsp paprika / 200 ml rapsfrø olje / 400 g mager, organisk hakkete biff / 1 msk engelsk sennep / 2 fullkornsbærer boller / Naturalt havsalt og malt hvit pepper / Toppings: ditt valg av skivede tomater, strimlet baby perle salat og sveitsisk ost.

Å lage:

  • Forvarm ovnen til 200 ° C / gassmerke 6. Sett en grunne bakepotte i ovnen for å varme.
  • Vask søtpotet og kutt i jevn kiler, og la huden på igjen.
  • Legg potetkilene i en bolle, legg til chilipulveret og paprika, og bland godt sammen.
  • Tilsett halvparten av rapsoljen og bland igjen.
  • Plasser potetkilene på det oppvarmede bakervaret og stek i 20-25 minutter, snu halvveis for å sikre at de er skarpe på begge sider.
  • I mellomtiden legger biffen i en bolle, tilsett sennep, smak til smak og bland godt.
  • Del blandingen i halv og form i to 2 cm tykke patties.
  • Varm halvparten av den gjenværende rapsoljen i en stekepanne over en middels varme og stek pattiene i seks minutter på hver side for en middels finish, eller åtte til ti minutter på hver side for en godt ferdig finish.
  • Skjær boller i halve, børst med den gjenværende oljen og legg under en grill i ett minutt til det er oppvarmet.
  • Legg en burger i hver bolle, avslutt med noen eller alle toppings og server.

Kokken: Adam Gray

Adam Gray er executive kokk som Skylon (skylon-restaurant.co.uk) i Royal Festival Hall, London. Han har vært en kokk i 28 år og har hatt en Michelin-stjerne for 11. Han sykler 30 km om dagen, konkurrerer som løper og tog i krav maga.

Populært emne