Sannheten om vekttap

Sannheten om vekttap - øVELSER 2023
Sannheten om vekttap - øVELSER 2023
Anonim

Begynnelsen til hvert helsespark kan være en strålende tid, med motivasjonen på sitt høyeste og treningsutviklingen på deres enkleste å komme forbi. Musklene dine kan være vondt, og kostholdet ditt kan gå glipp av noen usunne favoritter, men vekten vil slippe av som ingen virksomhet.

På et tidspunkt kan du imidlertid oppleve at uansett innsats du gjør i treningsstudioet eller i kjøkkenet ikke medfører ytterligere tap når du går på skalaen. Din vektplateaus, eller kanskje til og med nudges litt oppover. Selvfølgelig kan dette være den ultimate motivasjonsmordet hvis hovedmålet ditt er vekttap, men en enkel skala måles kan være misvisende når det gjelder din generelle helse.

Viktigere enn hvor mye du veier er kroppssammensetningen din - nemlig hvor mye av kroppen din består av fett, muskel, bein, vann, assorterte organer og så videre. Noen av disse kan du ikke gjøre mye om - det spiller ingen rolle hvor mye du prøver, det er lite sannsynlig at du skal rake noen vekt av leveren uten å gripe til en ekstremt risikabel oppførsel. Det er fortsatt godt å vite hva som skjer med alle dine indre, men de to viktigste områdene av kroppssammensetning du kan påvirke er kroppsfett og muskelmasse.

Redusere kroppsfett er ofte hovedmålet for folks planer når de starter på et nytt treningsregime og / eller diett, og ethvert tidlig vekttap er et resultat av å oppnå det målet. Men når vekttap plateaus betyr det ikke nødvendigvis at du har sluttet å senke kroppsfettprosenten din. Det kan ganske enkelt bety at du øker muskelmassen samtidig. Ingen nettovikt, men en langt sunnere kroppssammensetning.

Et ekstremt eksempel som ofte brukes til å illustrere manglene ved å bare stole på vekt som veiledning for helse, er å sammenligne Body Mass Index (som er basert på høyde og vekt, uten å regne med kroppssammensetning) av en profesjonell rugbyspiller med en overvektig person . Begge kan ende opp med en matchende BMI-score, men den muskelbundne rugby-hulken er tydelig bedre i form av deres generelle helse.

Selv om du aldri når den ripplende kroppsbygningen til en Jonah Lomu i hans prime, kan du også lide av misforståelser om helsen din og effektiviteten av treningsarbeidet ditt hvis du bare bruker totalvekt som veiledning for fremdriften din.

Problemet er at muskler ikke er tyngre enn fett, men det er tettere. Dette betyr at det tar mindre plass til å veie like mye som fett, slik at kroppsformen din kan endres til det bedre selv om totalvekten din er den samme etter uker med å trene.

Kroppsammensetningen er også viktig når det gjelder hvilken type fett du har. Visceral fett, som akkumuleres rundt dine organer i midten, er den farligste typen, ved at en stor mengde er forbundet med økt risiko for alle slags problemer, inkludert hjertesykdom, flere kreftformer og type 2 diabetes. En relativt slank kroppsbygning med en pottemage er derfor ikke noe å skryte av, du må skifte den midseksjonen i stedet for bare å fokusere på din totale vekt.

Den gode nyheten er at visceralt fett er de første greiene du skal skifte når du begynner å trene. Selv om du ikke kan se fettet selv, kan du overvåke fremdriften din ved å måle midjen regelmessig. Å holde tabber i midje til høydeforholdet (WHtR) er god praksis hele tiden hvis du er på en treningsstasjon, da det har vist seg å være en bedre indikator på fedme-relaterte helserisikoer enn enkel vekt eller BMI-målinger. For å se om forholdet ditt er usunt høyt, ta bare et stykke snor, bruk det til å måle høyden og brett det i halvparten. Hvis den ikke passer rundt midjen din, er forholdet ditt i dårlig form, og det er på tide å starte slanking.

Det er også mange mer nøyaktige måter å få håndtak på kroppssammensetningen din, fra det ydmyke paret av callipers til smarte skalaer. Med callipers klemmer du huden og måler brettet i minst tre steder på kroppen din. Plugg deretter disse tallene inn i en online kalkulator for å få en ide om kroppsfett. Tallet i seg selv kan ikke være utrolig nøyaktig, men måler på samme måte som på samme måte med callipers over tid, slik at du kan spore forandringer i kroppssammensetningen.

For sin del vil smarte skalaer som Withings Body Cardio gi den mest dybdefulle og nøyaktige titt på innsiden din, du kan komme deg utenfor et sykehus, forteller deg kroppsfett, muskelmasse, vannprosent og beinmasse, sammen med din faktiske vekt. Når det gjelder praktisk informasjon om hvordan din innsats for å forbedre treningen din går, er det et stort skritt opp fra standard skalaer.

Hvis du vil forstå kroppssammensetningen din, klikker du her for en eksklusiv rabatt på 30% på Medings Body Cardio smart skalaer.

Populært emne